vrijdag 12 maart 2010

1931-2010
Ik heb gesproken over het gruwelijke kwaad dat een oorlog is en het feit dat het een misdaad is als je niet onomstotelijk de onvermijdelijkheid daarvan kunt aantonen. Dat is mijn gevoel over oorlog, misschien heeft dat te maken met mijn leefijd. Maar ik heb een heel sterk gevoel over het reusachtige kwaad dat je een volk aanricht als je daar binnenvalt. Een aanvalsoorlog. Wij hebben daar mede verantwoordelijkheid voor genomen en dat is nogal wat.
Hans van Mierlo

Labels: , ,dinsdag 1 december 2009

En bewonder

Zanger en acteur Ramses Shaffy (76) is dinsdagochtend in Amsterdam overleden.
Het Parool, vandaag.

Labels:donderdag 1 oktober 2009

Niemands knecht
In haar woonplaats Amsterdam is journalist en columnist Pamela Hemelrijk overleden. Ze stierf maandag plotseling aan een hartstilstand. Hemelrijk werkte onder meer voor het persbureau ANP. Daarna schreef ze voor het AD en Metro. Ook schreef ze voor een aantal websites waaronder De Gezonde Roker van Theo van Gogh.
radio.nl

Labels:donderdag 6 augustus 2009

EssensiE nummer 146 (augustus 2009)
13 jaar en 145 nummers was hij columnist van het blad (en daarvoor mocht ik hem al enige tijd medecolumnist van Highlife noemen), dus zonder twijfel staat het 146ste nummer van EssensiE in het teken van het overlijden van Simon Vinkenoog. En wie kan dat beter doen dan Simon Vinkenoog-biograaf en Essensie-redacteur Derrick Bergman? Hij haalt persoonlijke herinneringen op en staat stil bij de rol van cannabis in het leven van Simon Vinkenoog. 'Ik kan er mijn visie op de wereld en het godsbesef mee ophelderen.'

Tevens een fotoreportage van de begrafenis. De columns van Giel Beelen, Ger de Zwaan, Arno Adelaars en de hoofdredacteur gaan ook over Simon. Niet de columns van Def P; Mokum en D.C. Lama, want die laatste schreef een verhaal over Summer Jam 2009.

Ook Michael Jackson ging dood. In EssensiE een overzicht van de medicijnen die hij slikte (Much more an addict then the Vink!). Verder aandacht voor de commissie Van de Donk (CDA'ers en andere politici over het drugsbeleid), een artikel over Herman Ram, directeur van Dopingautoriteit Nederland, die vindt dat cannabis niet thuishoort op de lijst verboden middelen voor sporters, het artikel Stop de Hollandse hennepoorlog van Derrick Bergman, een interview met Willem Panders (voorzitter Platform Cannabisondernemingen Nederland en de man achter coffeeshop Piramide in Bussum) en een verslag van het symposium van de PCN.

En, oh ja, een complete lichtspecial en natuurlijk mega-veel kweektips. En de gratis adversensies, muziekrecensies, Lieve Mona (vragen over je relatie met de plant) en de brancheberichten van de VOC, het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor de rest van Europa) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl.

Wij roepen en herinneren
wij dansen en zingen
wij uiten en besluiten:

Het Laatste Woord is altijd Ja
De Tijd is altijd Hier en Nu
Het leven is er om voluit te beleven
wij zijn kinderen van Aarde en Zon
(Simon Vinkenoog; fragment uit het gedicht 'Koraalzang', 1988)

Labels: ,dinsdag 28 juli 2009

giro-nummer 3151174, uw gift blijft nodig.

Labels:zaterdag 18 juli 2009

ik heb een man gekend
met het wisselgeld van de melkweg in zijn handen
gewoon, hier, in amsterdam
Uit: een plaatselijk heelal, gedicht van Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr voor Simon Vinkenoog

Labels:zondag 12 juli 2009

Rust in vrede, medestrijder
Schrijver, dichter, levenskunstenaar, performer, wietambassadeur, pacifist, filosoof; allemaal kwalificaties die op Simon Vinkenoog (80) slaan. Hij overleed zondagochtend vroeg, een week voordat hij 81 zou zijn geworden.
Het Parool, vandaag.

'Verdom de oorlog, beziel de vrede!'
Simon Vinkenoog

Labels:vrijdag 5 december 2008

Fritz Behrendt 1925-2008

Labels: