vrijdag 29 februari 2008

Even vervelend, maar...
Ik heb er geen woorden voor om het te beschrijven. Het is fijn hier. Ik ben er nog maar net en hoop veel langer te blijven. (...) Toen ik aankwam op kerstavond, veranderde mijn bijnaam van 'kogelmagneet' naar 'anti-kogelmagneet'. De jongens baalden dat ik er was omdat er plotseling niets meer gebeurde, maar dat trekt nu weer aan.
De Britse prins Harry in Afghanistan, deze avond in het Journaal.

Labels:
2.320.000
Van alle volwassen Amerikanen zit nu meer dan 1 op de 100 in de gevangenis: 2,32 miljoen gedetineerden, terwijl de VS 230 miljoen volwassenen telt. Daarmee kennen (meervoud-DCL) de Verenigde Staten het grootste percentage gevangenen ter wereld.
Teletekst, vandaag.

Labels:woensdag 27 februari 2008

27 maart
Onlangs meldde deze site dat een meervoudige kamer zich zou buigen over de bodemprocedure die oud-generaal Diederik Fabius heeft aangespannen tegen Alexander Nijeboer, auteur van het boek Een man tegen de Staat. Dit maakte dat het vonnis dat op 30 januari zou worden gewezen, werd uitgesteld tot 27 februari. Door ziekte van de secretaris van de rechtbank heeft de uitspraak opnieuw vertraging opgelopen. Het vonnis wordt nu vier weken later - rond 27 maart - verwacht.
eenmantegendestaat.nl


dinsdag 26 februari 2008

Verdedig je vrijheid!
De afgelopen jaren zijn er steeds meer voorstellen aangenomen die onze vrijheid en privacy in het nauw brengen. Het laatste voorstel is om een database aan te leggen met de vingerafdrukken van ALLE nederlanders, schuldig of onschuldig. (...) Privacy is geen luxe. Het is een wapen waarmee mensen zich in de toekomst kunnen verdedigen tegen instanties en regeringen die niet langer handelen in het belang van het volk. Onder het mom van 'terrorisme' en 'criminaliteit' worden ons steeds meer vrijheden afgenomen. Het is tijd om dit een halt toe te roepen. (...) De bedoeling is om op zaterdag 17 mei 2008 op de Dam in Amsterdam te demonstreren tegen reeds genomen privacy beslissingen en nieuwe plannen. Er is een eventuele uitwijkdatum, zaterdag 14 juni.
volksopstand2008.nl

Labels:zondag 24 februari 2008

Mannen van de Staat
Om de voor hen onwelgevallige passages uit boeken geschrapt te krijgen, stappen bewindslieden en topambtenaren naar de rechtbank. De juridische kosten worden verhaald op de belastingbetaler. (...) Ook Cees van der Knaap � destijds staatssecretaris van Defensie en onlangs benoemd tot burgemeester te Ede � startte een procedure tegen mij als auteur naar aanleiding van de publicatie van Een man tegen de Staat. (...) Ondanks herhaaldelijke verzoeken om zijn beleid in de zaak-Spijkers toe te lichten en mijn bevindingen te weerspreken, vernam ik echter niets van Van der Knaap. Kennelijk stapte de bewindsman liever op kosten van de belastingbetaler naar de rechter dan dat hij openheid van zaken gaf. (...) Op 27 februari a.s. doet de rechtbank te Amsterdam uitspraak in de bodemprocedure die oud-opperbevelhebber Diederik Fabius aanspande tegen auteur Alexander Nijeboer als gevolg van publicatie van het boek Een man tegen de Staat.
Alexander Nijeboer in Ravage Digitaal


woensdag 20 februari 2008

Dode blauwe
In 1999 maakte D.C. Lama met tekenaar Ricardo Makosi het stripboek �De gestolen grondwet' (opdracht van Stichting van de grond af! ivm 150-jarig bestaan van de grondwet), waarin "Grote Blauwe" van de planeet Olifantebakkalawakka de Nederlandse grondwet stal (zie hier voor 2 pagina's). Voor wie wil weten wat er met Grote Blauwe is gebeurd: Ricardo maakte onlangs deze animatie.

Labels:dinsdag 19 februari 2008

PPP
De positie van de Pakistaanse president Pervez Musharraf is flink verzwakt na de winst van de oppositie bij de parlementsverkiezingen. Uit de voorlopige uitslagen bleek dinsdag dat de PPP van de vermoorde oppositieleidster Benazir Bhutto de grootste partij wordt. (...) In tegenstelling tot het verleden verliepen de verkiezingen vrij correct en bleef de fraude beperkt.
Nu.nl, vandaag.

Labels: ,maandag 18 februari 2008

Dat is het bewijs!
De politie heeft de afgelopen drie jaar tussen de vijftien en twintig mensen 'verstoord', omdat zij zich zouden bezighouden met terroristische activiteiten. (...) Verstoring, waartoe opdracht moet worden gegeven door de burgemeester, kan worden toegepast in diverse gradaties. In de lichtste variant delen politieagenten in de buurt waar de desbetreffende persoon woont, folders uit van de anonieme tiplijn Meld Misdaad Anoniem. Een andere variant is het frequent surveilleren langs de woning van de betrokkene. (...) Terreurbestrijders noemen de aanpak succesvol. Zo wijst de NCTb er op dat verstoorde personen in het verleden hun beklag over de maatregel deden bij de wijkagent, hun advocaat brieven lieten sturen of een kort geding aanspanden. Dat bewijst dat het werkt, aldus de terrorismebestrijder.
BN De Stem, 7 februari (via Fringe).

Labels:zondag 17 februari 2008

27 februari
De rechtbank in Amsterdam heeft het vonnis in de zaak Fabius-Nijeboer uitgesteld tot 27 februari. (...) Inzet zijn een aantal door Fabius bestreden citaten uit het boek Een man tegen de Staat over de zaak van defensieklokkenluider Fred Spijkers. (...) 'Ik kan hieruit geen voorbarige conclusies trekken,' zegt advocaat Fulco Blokhuis van Boekx advocaten namens de schrijver en mede-gedaagde uitgeverij Papieren Tijger.
eenmantegendestaat.nl


vrijdag 15 februari 2008

Verbleken
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden staat onder grote druk om te zorgen dat de regering definitief berichtenverkeer kan afluisteren zonder dat er een rechter aan te pas komt. Die bevoegdheid dreigt zaterdag te vervallen. President George Bush heeft gezegd geen genoegen meer te nemen met een wet die de kwestie opnieuw tijdelijk regelt. Volgens hem is het afluisteren onmisbaar om terroristische aanslagen te voorkomen �waarbij die van 11 september verbleken�.
Trouw, gisteren.

Labels: , , ,donderdag 14 februari 2008

Voorschriftenveto
De Amerikaanse Senaat wil het folteren door Amerikaanse geheime diensten verbieden. (...) Het Congres vindt dat de inlichtingendienst CIA zich voortaan moet houden aan de voorschriften voor verhoren van het Amerikaanse ministerie van Defensie. (...) De Amerikaanse president George Bush dreigt met een veto de wet tegen te houden, meldden Amerikaanse media.
Nu.nl, vandaag.

Labels: ,woensdag 13 februari 2008

1.200*X=?
Afgelopen december kwamen 1200 mensen bijeen in Londen voor de internationale conferentie World Against War. Belangrijkste uitkomst was de oproep om eind maart 2008, precies 5 jaar sinds het begin van de Irak-oorlog, wereldwijd te demonstreren tegen de bezetting van Irak en Afghanistan en de oorlogsdreiging richting Iran.
Stop oorlog

Labels: ,
Via Papieren Tijger kijken
Ik las E�n Man tegen de Staat van Fred Spijkers.
Uw overheid gaat over lijken.
AP 23, malafide landmijnen.
Niet in de media, ik laat je via Frans kijken.
Kamervragen - Lange Frans & Baas B.

Labels:dinsdag 12 februari 2008

Nucleair
Gemaskerde mannen hebben twee medewerkers van de Pakistaanse commissie voor nucleaire energie (PAEC) ontvoerd in de stad Sheikh Badin in het noordwesten van Pakistan. Dat heeft de politie gezegd.
NRC, vandaag.

Labels:donderdag 7 februari 2008

"Ondanks"
Ondanks de inzet van internationale troepenmachten in Uruzgan blijft de Afghaanse provincie goed voor het leeuwendeel van de opiumproductie in het land. (...) Volgens het onderzoek houden in ruim negen op de tien dorpen in Uruzgan de bewoners zich bezig met de teelt van papaver, een grondstof voor opium. Zo'n 66 procent van de families is hierbij betrokken. (...) De opiumproductie houdt volgens het VN-rapport onder meer verband met de veiligheidssituatie.
Dag, vandaag.

Afghanistan is behalve de grootste producent van de harddrug hero�ne nu ook de belangrijkste leverancier van cannabis. Dat maakte een hoge functionaris van het VN-bureau belast met de bestrijding van drugs en criminaliteit (Unodc) woensdag bekend.
Metro, gisteren.

Labels: ,dinsdag 5 februari 2008


Recente posts
Vergeet de navigatie aan de zijkant: Deze site is via onderstaande linkjes te bekijken, maar ook door naar beneden te scrollen.

* Feest op de planeet dd 5 februari 2008 (ook als mp3)
* Inhoud EssensiE, februari 2008
* Vrouwtjes Widow en Haze (kort verhaal voor EssensiE)
* Mannetje Purple Widow, deel 4 (verhaal voor EssensiE)
* Inhoud Zone 5300 winter 2007/2008

Quotes and stuff op onderwerp:
Pakistan * Iran * Irak * Afghanistan * VS * 9/11 * moord Van Gogh * DC Lama * Cartoons

Quotes and stuff:
400 miljard; Imperialisme; Verdonk; Waarnemers; Miljoen doden; Afstand; Terreurlijst; Afghanistan weekly; Schimmig; Wellis 2; Karskens; Wellis 1; Disproportioneel; US money to rig; China; PTSS; Sponsor; Inside; 120; Grave; Onvoldoende; 896; ISI; Onderzoek; Bhutto; $23 million; Lamaficering; Gefopt; Kruisraketten; Basra; Nog steeds; Harde aanpak; Aandringen; Achtergehouden; Moeras; Verantwoordelijk; Ramp; Poetin; Verstaan; Instrumenten; Aandrang; U.S. Army Command and General Staff; Aanbesteding; Eind 2008; Do it; Unsubscribe; 54 procent; Inktvlek; Embed-slet; $100 million; Turkmenistan; Controleurs; Iran 2008; Martelen; Crisis; Waarom?; VVD; Baas in eigen brein; CAM; i 12 �r; Veelvoud; PE; 3e; Steun; Victory; Paddo's; Paddo's; Onbehandeld; Referendum; Darfur; Ghurka's; Wij; Certain powers; Modern lyceum; E�n constante; Politieke doeleinden; Privacy; Dictator; Lichtsnelheid; Afluisteren; Wall Street; Eigen inzicht; Politiek volwassen; More quotes and stuff...

* Meest recente 'meest recente posts'.
* Reacties per e-mail: dclama@hotmail.com

Labels:
Feest op de planeet
Vanavond treedt D.C. Lama weer op in Theater de Engelenbak met een kort verhaal en een eigen tekst op het vaste slotnummer 'Feest op de planeet':

Klik hier voor een geluidsregistratie (mp3) van het optreden.

Volgens het Journaal, zou in Nova, een Pauw & Wittemanonthulling
van Netwerk worden gedaan, dat was niet zomaar mediavulling.
Dat was op woensdag, net voor donderdag, twee dagen dus voor vrijdag
aldus de oplettende reporter, die ook de zaterdag reeds voorzag.

Deskundigen knikten instemmend, dat was precies wat zij verwachtten!
Eentje ging daarin nog verder: Hij had zelfs een zondag in gedachte.
Met 12 uur, een half drie, een kwart voor zeven, dan moest je zien!
Dan hoefde je nog maar h��l even te wachten tot zondagavond half 10.

Refrein:
�t was weer een fijne week op aarde
zo�n week die je niet snel vergeet
en wie het nog weet
die mag het zeggen
het was weer feest op de planeet


Een astro�de kwam langs vliegen, maar dat deed ons allemaal niets.
Een nieuwe oorlog daar in Tsjaad, ja, op zich is dat wel iets.
Maar er was toch al een oorlog? Ik geloof in Kenia?
En hoe zit het met die grens, tussen Egypte en Gaza?

Wellicht wordt Khandahar verlaten door de troepen van Canada
Dan was er ook nog een aardbeving, in Congo en Rwanda.
Allemaal oorlog en ellende, wie veroorzaakt toch al die dood?
Peter R. wist de onthulling: dat komt door Joran van der Sloot!
Refrein

Dus hoog tijd om hem te lynchen, da�s waar iedereen naar snakt.
Laat die 800 man maar vrij; Feyenoord is genoeg gepakt.
Pak je hooivork en je fakkel, dit kon die Joran toch verwachten,
Vergeet die slurptax maar even: Met z�n allen snel naar Drachten.

We kunnen ook wel naar Aruba, maar dan gaan er vast veel minder mee.
Het compromis van Balkenende was een nieuw eiland hier in zee.
De koningin was jarig en schonk de bevolking haar vertrouwen.
En zei: Ach, iedereen wil toch wel af en toe iets illegaals verbouwen?
Refrein (2x)

* Vorige aflevering Feest op de Planeet in woord en mp3
* Via de site van Theater de Engelenbak is iedere week de laatst 'Feest op de planeet' ook te downloaden.
* Volgende 'Feest op de planeet' door D.C. Lama: dinsdag 18 maart 2008 (presentatie: Def P.)

Labels:
Wellis (3)
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat bij de Hoge Raad in cassatie in de zaken van de zeven Hofstadverdachten.
Nu.nl, vandaag.

Labels:
EssensiE nummer 128
Nieuw in je coffee-, grow- en smartshop: De EssensiE van februari 2008.

Met daarin de columns van:
* D.C. Lama (Het verhaal "Literaire modellen");
* Simon Vinkenoog;
* Def P;
* onze hoofdredacteur;
* Arno Adelaars;
* Mo el-Fers
en Giel Beelen.

En verder o.a.: een interview met Bob Fosko; een verslag van het openingsfeestje van The Greenhouse Giftshop; veel kweektips; een verhaal over de vertrutting van Amsterdam (wederom, maar er is ook altijd veel aanleiding toe); de vaste rubrieken van SpeesCees en Ger de Zwaan en de maandelijkse strip over drugsgebruikende schrijvers door Marcel Ruijters (dit keer over Will Self).

Verder natuurlijk weer de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost 26 euro (55 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143.

* Inhoud EssensiE januari 2008
* Site EssensiE

Labels:maandag 4 februari 2008

400 miljard
De Amerikaanse president George Bush heeft maandag zijn begroting gepresenteerd. (...) Voor het ministerie van defensie wil Bush 347,5 miljard euro uittrekken, plus een ,,noodfonds" van 47,2 miljard. (...) De hoogste staatsuitgaven aller tijden worden deels betaald uit bezuinigingen op alle overheidsinstanties behalve nationale veiligheid. Op de zorgverzekeringen van armen en bejaarden (Medicaid en Medicare) moet 132 miljard euro worden bespaard.
Dag, vandaag.

Labels: ,zaterdag 2 februari 2008

Imperialisme
De imperialistische mentaliteit is zo diep geworteld in het Westen, niet alleen in de VS, dat als we een land binnenvallen en bezetten we daartoe per definitie het recht hebben, en als iemand in de weg zit dan bemoeit die zich met zaken die hem niet aangaan.
Noam Chomsky, gisteren in De Pers.

Irak wordt een belangrijke energieleverancier van de Europese Unie. Dat zijn Iraakse en Europese functionarissen gisteren in Brussel overeengekomen.
De Pers, gisteren.

Oliebedrijf Shell maakte gisteren een jaarwinst bekend van 21,2 miljard: de hoogste winst ooit behaald door een Europees bedrijf.
De Pers, gisteren.

Labels: ,
Aan de wet onttrekken
Verdonk loopt party na party af om fondsen te werven. (...) Het geld wordt gestort op de rekening van de stichting Vrienden van Rita Verdonk. (...) Politieke partijen moeten alle giften boven de 4.500 euro openbaar maken -dat wordt onder een nieuwe wet 3.000 euro- maar zo'n vriendenstichting kan zich daaraan onttrekken.
De Pers, gisteren.