donderdag 28 januari 2010

Some pigs...
De politie als handhaver van de wet, daarvan verwacht ik dat ze zich ook zelf aan de wet gaan houden.
Janette Beuving van het College Bescherming Persoonsgegevens, over de weigering van de politiekorpsen IJssellanden en Rotterdam Rijnmond om te stoppen met de automatische nummerplaatregistratie, vandaag in het 8 uur Journaal.

De politie wil dat wel, maar dan moet de wet worden aangepast. Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft beloofd dat hij zo snel mogelijk met een wetsvoorstel komt.
8 uur Journaal, vandaag.

Wie verdient de Big Brother Awards Publieksprijs?
(...)
0 CDA
www.bigbrotherawards.nl

Labels: , ,donderdag 10 december 2009

Parade
Vrijheid is het geboorterecht van ieder mens en het natuurlijke verlangen van de mens om zijn doen en laten te kunnen beheersen. Er lijken echter krachten in de samenleving actief te zijn die uw natuurlijke vrijheid juist willen afnemen.
Een kleine greep uit de voorbeelden:
- herintroductie van het persoonsbewijs (met vingerafdrukken, gezichtsscan, centrale opslag en gegevenskoppeling).
- Afbraak van vrijheid en omgekeerde bewijslast (U moet in veel gevallen zelf uw onschuld bewijzen).
- Europese politiemacht, grondwet (U had toch nee gestemd?) en onder andere een Europees uitleveringsverdrag zonder tussenkomst Nederlandse rechter.
- Exponentieel toegenomen centrale gegevens-registratie (controledrift, cameratoezicht, OV-chipkaart, EPD)
- Beperking van vrije meningsuiting.
(...)
Kom naar de Vrijheidsparade op Zondag 13 December in Utrecht.
www.vrijheidsparade.nl

Labels: ,dinsdag 24 november 2009

Lijkt te sterk op...
Bij wijze van proef, vooruitlopend op potenti�le nieuwe wetgeving, is het vanaf vandaag ook mogelijk om, op vertoon van uw nieuwe reisdocument, kosteloos uw Burger Service Nummer te laten tatoe�ren op uw arm.
Huis aan huis verspreide (nep-) folder. Afkomstig van hetnieuwerijk.nl

Het ministerie doet aangifte tegen de makers van de folder. Hij lijkt volgens het ministerie te sterk op een echte folder van de rijksoverheid. Ook ziet het ministerie een link met de Holocaust.
RTL Nieuws, vandaag.

Sinds 21 september dit jaar slaat onze regering de vingerafdrukken van alle Nederlanders op, met de bedoeling ze in een centrale database te verzamelen. De beslissing om deze database aan te leggen is geruisloos door de Eerste en Tweede Kamer geloodst. En nu lijkt de Nederlandse burger voor een voldongen feit te staan: wie een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart haalt, is verplicht vingerafdrukken af te geven. (...) Hierdoor verandert de machtsbalans tussen overheid en burgers ingrijpend. En wie weet wie er over 20 jaar aan de macht is?
hetnieuwerijk.nl

Labels: , ,dinsdag 22 september 2009

Dat mag jij dus niet
Als je vaststelt dat iemand te veel gedronken heeft, dan kan je tegen iemand zeggen: 'Dat mag jij dus niet' en 'Jij gaat nu naar huis'.
- Wat is teveel?
Dat gaan we vaststellen, wat teveel is.
- Vijf biertjes?
Nee, dat gaan we vaststellen.
Minister Ter Horst en Paul Witteman, vanavond in Pauw en Witteman.

Labels: , , , ,