zaterdag 13 maart 2010

Optredens D.C. Lama
dinsdag 16 maart Dansen op de Vulkaan + verhalen
Theater de Engelenbak, Amsterdam
woensdag 31 maart DJ tijdens slotfeest Movies that Matter Festival
Movies that Matter Festival, Filmhuis Den Haag
zaterdag 3 april Optreden Neuzige Tony & De Roffe Ponyclub
Hangar 20, Breda
zaterdag 8 mei Presentatie + Optreden Neuzige Tony & De Roffe Ponyclub
Cannabis Bevrijdingsdag, Amsterdam
dinsdag 11 mei Dansen op de Vulkaan + verhalen
Theater de Engelenbak, Amsterdam

Labels: , ,vrijdag 12 maart 2010

Optredens D.C. Lama
dinsdag 16 maart Dansen op de Vulkaan + verhalen
Theater de Engelenbak, Amsterdam
woensdag 31 maart DJ tijdens slotfeest Movies that Matter Festival
Movies that Matter Festival, Filmhuis Den Haag
zaterdag 3 april Optreden Neuzige Tony & De Roffe Ponyclub
Hangar 20, Breda
zaterdag 8 mei Presentatie + Optreden Neuzige Tony & De Roffe Ponyclub
Cannabis Bevrijdingsdag, Amsterdam
dinsdag 11 mei Dansen op de Vulkaan + verhalen
Theater de Engelenbak, Amsterdam

Labels: , ,maandag 31 augustus 2009

Oude filmpjes, nieuw online

Het Nachtegal van D.C. Lama, dd 2 december 2006. In het programma van Giel Beelen. Bekijk ook de strip 'Gerrit's Grote Flipperkast' (PPT) over de week van 2 juni 2005.

Labels: ,
Oude filmpjes, nieuw online
DC Lama met The Beatbusters tijdens het Lezersfeest in de Bibliotheek van Rotterdam, 11 november 2000.


Meer filmpjes op www.youtube.com/user/KoningLama1. Je kunt je daar ook op nieuwe filmpjes abonneren!

Labels: , ,maandag 17 augustus 2009


maandag 10 augustus 2009

2e hands Lama (� 17,50)

Labels:
Big in Japan

www.amazon.co.jp

Labels:woensdag 8 juli 2009


Live!
Beeldopnames van Neuzige Tony & de Roffe Ponyclub (fet. D.C. Lama) (niet oefenen, spelen!) in Popei te Eindhoven (20 juni 2009) zijn tijdelijk te downloaden via deze link (deel van eerste set) en deze link (deel van tweede set - !). Nog niet via deze link (deel van derde set).

Labels: , ,donderdag 4 juni 2009

EssensiE nummer 144 (met extra veel D.C. Lama!)
De nieuwe EssensiE (nummer 144, juni 2009) is uit en verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- en smartshops.

Met daarin een uitneembare Nederzaad-speciaal, inclusief "Het zaad van Lama", een extra lang verhaal van D.C. Lama met foto van diens buitengewoon prachtige balkonplantjes. In dezelfde special ook de favoriete soort van D.C. Lama en verder o.a.
- Zaad kweken voor dummies (door Derrick Bergman)
- Ga voor gezonde planten, start met zaad! (door Mercy Supply)
- Een uitgebreid zaadverhaal in het B'cuzz Reportz extra

Verder veel aandacht voor de Cannabis Bevrijdingsdag van zaterdag 9 mei jongstleden, inclusief de quote

"Wij staan hier voor het recht om baas in eigen brein te mogen zijn, zonder dat we daarbij tot een steeds harder georganiseerde misdaad van zowel daders en bestrijders veroordeeld zijn. Cannabis mogen gebruiken is geen gunst die je door een overheid wordt gegeven; het is een recht van ieder mens. Mijn hersenen zijn van mij. Mijn gedachten vormen mijn bestaan, en cannabis voedt die gedachten. Een overheid die die gedachten probeert te onderdrukken, onderdrukt de individuele vrijheid om jezelf te kunnen zijn: je bestaansrecht."

van D.C. Lama. En natuurlijk de columns van D.C. Lama (het verhaal "Gesneur"); Simon Vinkenoog; Def P; Arno Adelaars en Giel Beelen.

Derrick Bergman was aanwezig bij de presentatie van het Limburgse ausweiss und n�r fur Hollandische leute-plan voor coffeeshops en had daar een interview met Ernst Hirsch Ballin. Hoofdredacteur Hennie Harinck had een intelligentere gesprekpartner in Ben Dronkers.

Uiteraard veel kweektips en cannabisnieuws, Ger de Zwaan, de gratis adversensies, muziekrecensies, festivaltips en de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl

Labels: ,maandag 25 mei 2009

Labels:donderdag 21 mei 2009

Neuzige Tony & de Roffe Ponyclub
Het optreden van Neuzige Tony & de Roffe Ponyclub (fet. Koning Pony de Iste) van afgelopen vrijdag in OT 301 is nu als mp3 te downloaden via deze link (deel 1, begint na enkele minuten) en deze link (deel 2) gratis te downloaden. Straight outta Slagharen: Niet repeteren, spelen!

Labels: ,vrijdag 15 mei 2009

Labels:donderdag 14 mei 2009Vrijdagavond
Neuzige Tony & De Roffe Ponyclub fet. D.C. Lama in OT 301

Labels: ,maandag 11 mei 2009

Nederwiet 2009
Filmpjes van de Cannabis Bevrijdingsdag, afgelopen zaterdag op het Museumplein te Amsterdam. Presentatie: D.C. Lama
Labels: , , ,zaterdag 25 april 2009

9 mei: grootscheepse manifestatie op Museumplein Amsterdam
Cannabis Bevrijdingsdag 2009

Op zaterdag 9 mei vindt op het Amsterdamse Museumplein een grootscheepse manifestatie plaats rond cannabis. Verschillende organisaties hebben de handen ineengeslagen om een positief geluid te laten horen: tegen de betutteling, voor een eerlijk cannabisbeleid.

Het gedoogbeleid voor soft drugs ligt al een tijdje onder vuur. Hoewel in het regeerakkoord is vastgelegd dat dit beleid niet fundamenteel zou veranderen, neemt de repressie steeds verder toe. Het aantal coffeeshops is al gehalveerd, maar de politiek gaat door met 'coffeeshopje pesten' en het demoniseren van cannabis. Een eerder toegezegde en door de Kamer ondersteunde uitzonderingspositie voor coffeeshops binnen de tabakswet is door de huidige minister terug gedraaid. Het zogenaamde afstandscriterium is de zoveelste stok om de hond mee te slaan en nog meer coffeeshops te sluiten. Het succes van de scheiding van de markten voor soft en hard drugs en de sociale functie van de coffeeshop spelen in de discussie nauwelijks een rol. Daarom is het tijd voor Cannabis Bevrijdingsdag: een positief signaal naar de politiek, media en publiek.

De afbraak van het succesvolle Nederlandse soft drugsbeleid moet stoppen; de overheid moet de coffeeshops als bondgenoot beschouwen, niet als vijand. Ongeveer een miljoen Nederlanders gebruiken cannabis, slechts bij een fractie is sprake van problematisch gebruik. Zeker vergeleken met alcohol is de maatschappelijke en individuele schade van cannabis zeer gering. De organisaties achter Cannabis Bevrijdingsdag pleiten voor een verdere decriminalisering en normalisering, zodat de nadelige effecten van het huidige halfslachtige beleid structureel en rationeel aangepakt kunnen worden. Sluiting van alle coffeeshops, zoals voorgestaan door o.a. CDA en PVV, zal slechts leiden tot meer criminaliteit, straathandel, overlast en vervuilde cannabis.

Naast muziek van het Oercircus uit Breda en een informatiemarkt staan de volgende sprekers op het programma van Cannabis Bevrijdingsdag:

Nicole Maalst� (sociologe en auteur van Polderwiet)
Egbert Tellegen (hoogleraar milieukunde en auteur van Het utopisme van de drugsbestrijding)
August de Loor (oprichter van de stichting Adviesburo Drugs)
Freek Polak (psychiater, actief voor Stichting Drugsbeleid en ENCOD)
Wernard Bruining (oprichter van de eerste coffeeshop in Amsterdam en de eerste growshop van Nederland)

De Vereniging van Cannabis Consumenten zal bekend maken hoeveel handtekeningen zij heeft verzameld voor haar petitie aan VWS-minister Klink voor het behoud van de sociale functie van de coffeeshop. Daarnaast geeft een aantal surprise acts acte de pr�sence, waarvan we er al eentje kunnen verklappen: multi-instrumentalist Joost Belinfante, verantwoordelijk voor de legendarische Doe Maar-hit Nederwiet. De manifestatie wordt gepresenteerd door DC Lama en begint om 13.00 uur op het Museumplein, aan de zijde van het Rijksmuseum.

Cannabis Bevrijdingsdag wordt ondersteund en mogelijk gemaakt door de volgende organisaties:
ENCOD (Europese coalitie voor rechtvaardig en effectief drugsbeleid)
Cannabis College Amsterdam
VVCC (Vereniging van Cannabis Consumenten)
BCD (Bond van Cannabis Detaillisten)
VOC (Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod)
LOC (Landelijk Overleg Coffeeshopbonden)

Labels: , ,vrijdag 24 april 2009


Betutteling
Cannabisliefhebbers zijn de 'betutteling' van de overheid zat en laten van zich horen. Op 9 mei is het Museumplein in Amsterdam het decor van Cannabis Bevrijdingsdag, een initiatief van diverse organisaties die pleiten voor een �eerlijk cannabisbeleid�. De deelnemers vinden dat de overheid de coffeeshops als bondgenoot moet beschouwen. Ze willen een einde aan de afbraak van het Nederlandse softdrugsbeleid, schrijven ze donderdag in een verklaring. De Cannabis Bevrijdingsdag moet een positief geluid laten horen. Diverse sprekers en muzikanten treden op.
De Telegraaf, gisteren. (Ook te beluisteren!)

Labels: , ,zondag 19 april 2009

Optredens D.C. Lama
dinsdag 21 april Theater de Engelenbak (Feest op de planeet)
zaterdag 9 mei Cannabis Bevrijdingsdag, Museumplein
vrijdag 15 mei OT 301 (met Tony en Roffe Ponyclub)
zondag 17 mei 't Blijvertje (3e Oosterparkstraat 64)
dinsdag 19 mei Theater de Engelenbak (Feest op de planeet)

Alle optredens vinden plaats in Amsterdam.

Labels:vrijdag 3 april 2009

D.C. Lama is de hele week op het Movies that Matter Festival
(en draait daar woensdag plaatjes)

Labels: ,maandag 9 februari 2009


EssensiE nummer 140
Ongeveer vier (?) jaar geleden interviewde goede vriend Derrick Bergman D.C. Lama. In het nieuwste nummer van het nog immer mooier wordende tijdschrift EssensiE (nummer 140, jaargang 13, februari 2009) is het eindelijk gepubliceerd als "Het Grote D.C. Lama-interview". Vier pagina's Lama�sme over drugs, Hip Hop, schrijven, tekenen, dingetjes maken, studeren, werk, humor, buitenwiet, activisme en meer. Met foto's voor boven je bed.

Ook Nicole Maalst�, auteur van o.a. Polderwiet, wordt ge�nterviewd:

"Ik ben trots over de verworvenheden die we in Nederland genieten. Hier leven zeer veel verschillende culturen en levensstijlen bij elkaar, en ik zie wel degelijk respect voor elkaar om mij heen. Cannabis moet ook maar verdwijnen, aldus de centrumrechtse politici. Maar begrijpen ze dan niet dat blowen culturen aan elkaar smeedt?"

Deze maand is het precies 100 geleden dat in Shanghai de eerste internationel Opium Commissie bijeen kwam, het startschot voor de miljoenen verspillende, levensverwoestende en verder totaal nutteloze war on drugs. Derrick Bergman beschrijft de geschiedenis.

Gepensioneerd psychiater en Encod-bestuurslid Freek Polak is nog steeds in debat met UNODC-directeur Antonio Costa, al komt het debat wel van erg van ��n kant. Costa weigert al jaren een eenvoudige vraag van Polak te beantwoorden (zie het inmiddels legendarische filmpje op Youtube via deze link, maar ook bijvoorbeeld dit filmpje), wat Polak nu tot een open brief verleidde. De brief is overigens ook via deze link te lezen.

Uiteraard ook de columns van D.C. Lama (deel 5 van "Weggepest uit de buurt"); Simon Vinkenoog; Def P; Arno Adelaars; Mo el-Fers; Giel Beelen en -nieuw- Snean.

Daarnaast: Ger de Zwaan, SpeesCees, veel krantenberichten uit drugsland, kweektips, de gratis adversensies, muziekrecensies, festivaltips, de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops en een opiniestuk van econoom Adriaan Jansen.

EssensiE is verkrijgbaar bij de betere coffee-, grow- en smartshops, voor zover nog niet gesloten door de CDA-inquisitie. Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl

* Site EssensiE

Labels: ,
Kunstenaar
Ik wil dingen maken. Daarom vind ik het ook altijd heel leuk om met andere mensen samen te werken. Om een nieuw medium te krijgen. Een paar van mijn verhalen zijn verfilmd en ik heb me vaak met het scenario bemoeid. Ik kan me heel makkelijk een medium eigen maken, niet zozeer ambachtelijk als wel inhoudelijk, en daar iets mee doen. In principe vind ik alle kunstvormen leuk en mooi, ik kan alleen niet alles. Ik vind mezelf meer een kunstenaar dan een schrijver, hoe beladen dat woord ook is. Als je jezelf een schrijver noemt, vind je het blijkbaar heel tof om met schrijven bezig te zijn. Zo zie ik dat niet. Soms ben je aan het schrijven en rolt er wat uit, het verhaal neemt een loopje met je. Dat is mooi, maar het is niet mijn hele doel. Ik denk niet: ik moet een boek schrijven, laat ik bedenken waar het over gaat. Bij mij gaat het andersom: hier wil ik iets mee, en dan komt het medium. Ik geef dus ide�en vorm en dat vind ik het werk van een kunstenaar. Zo heet dat nu eenmaal.
Fragment uit "Het Grote D.C. Lama-interview" (4 pagina's), opgetekend door Derrick Bergman. Deze maand in EssensiE.

Labels: , ,woensdag 17 december 2008

Kweektips voor Radio 1
Thuisteler D.C. Lama werd vanavond ge�nterviewd in BNN Today op Radio 1 over onderstaand bericht. Lama gaf tips om je planten zo groot mogelijk te krijgen. De uitzending is terug te luisteren via deze link (ga naar 43 minuten).

(N.B.: D.C. Lama is geen bestuurslid van Stichting Legalize! meer en als je z'n naam dan toch op z'n Engels wilt uitspreken, zeg dan: They Say Lama.)

Thuistelers
Thuistelers moeten ervan kunnen uitgaan dat ze niet worden vervolgd als ze maximaal vijf wietplanten hebben. De grootte van de hennepplanten doet er niet toe. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch woensdag besloten in een hoger beroep dat tegen een Udens echtpaar was aangespannen omdat justitie duidelijkheid wilde.
De Volkskrant, vandaag.

Labels: , ,maandag 15 december 2008

Over mijn vroegere bezigheden...
Politiek cartoonist uitstervend beroep. In de Verenigde Staten dreigt een vrijwel onopgemerkt massaontslag voor journalistieke cartoonisten, meldt National Public Radio (NPR). (...) In de laatste dertig jaar is het aantal cartoonisten van circa 300 mensen teruggevallen tot nauwelijks honderd.
Villamedia, vandaag.

Labels: ,vrijdag 17 oktober 2008

Optredens Lama (met band)
dinsdag 21 oktober Theater de Engelenbak, met het Open Combo (Feest op de planeet)
dinsdag 8 december Theater de Engelenbak, met het Open Combo (Feest op de planeet)
vrijdag 12 december Popei Eindhoven, met Neuzige Tony en de Roffe Ponyclub (Macroniszm)

Labels: ,vrijdag 12 september 2008

D.C. Lama-cartoons in expositie
De cartoon 'Jezus en Donner' is te zien tijdens een expositie in Plaza Futura te Eindhoven over de vrijheid van meningsuiting in cartoons. De tentoonstelling wordt op 17 september geopend met het 11e Eindhovense Lagerhuisdebat onder leiding van cabaratier Leon van der Zanden. De expo is tot en met 28 september tijdens reguliere openingstijden gratis te bezichtigen in Plaza Futura en daarna tot eind van het jaar op diverse plaatsen in Brabant te zien.
Plaza Futura Leenderweg 65 Eindhoven. Meer info.

Labels: ,woensdag 25 juni 2008

Optreden
Dinsdag 1 juli leest D.C. Lama enkele verhalen voor in De Nieuwe Anita, Frederik Hendrikstraat 111 te Amsterdam. Vanaf circa 20.00, 20.30 uur. Entree = donatie.

Op vrijdag 3 oktober treedt D.C. Lama met Neuzige Tony en de Roffe Ponyclub (Macronizm) op in PopEi in Eindhoven, tijdens een jam met dichters/schrijvers/rappers.

Labels:donderdag 19 juni 2008

Om gehoord te worden aangaande verscheidene teksten
Hiermede verzoek ik u om op vrijdag 20 juni 2008 te 18.00 uur te verschijnen in het bureau van politie aan de Surinameplein 118 te 1058GV Amsterdam, (0900-....), om gehoord te worden aangaande verscheidene teksten geplaatst op internet.
Brief van Politie Amsterdam-Amstelland aan de webmaster van hoeiboei.web-log.nl

Zolang HoeiBoei niet op de hoogte wordt gesteld - hetzij telefonisch, hetzij schriftelijk dan wel per email - waar het precies om gaat, ziet Uw Webmaster geen aanleiding zich bij het Politiebureau te melden. Dan bedankt HoeiBoei toch liever. Het is maar dat u op de hoogte bent.
Webmaster van Hoeiboei op hoeiboei.web-log.nl (Met sinds kort ook cartoons van D.C. Lama!)

Labels: ,woensdag 18 juni 2008


Je hebt nog heel wat projecten op de rol staan. Een politieke strip op scenario van D.C. Lama bijvoorbeeld en een soort biocomic. Wat mogen we daarvan verwachten en wanneer mogen we het verwachten?
"Ik wil de huid van de beer niet verkopen voordat die geschoten is, maar we proberen het voorjaar van 2009 te halen. DC Lama's scenario is goeddeels rond, maar ik twijfel nu nog wat over de vorm. Van de strip die ik met Tonio van Vugt maak, zal in het eerstvolgende nummer van Zone 5300 een eerste episode gepubliceerd worden."
Interview met Marcel Ruijters (winnaar VPRO's Hoogste Prijs 2008) op stripelmagazine.be. Beeld is afkomstig uit zijn boek Inferno.

Labels:zaterdag 12 april 2008

OT 301
D.C. Lama treedt zaterdag 19 april op in OT 301. Met verder die avond:

NL LES WITH ALFREDO GENOVESI (Absurd experimental poetry, video + music)
LOS POETTES (Absurd experimental poetry + music)
DEF P. + THE HOWLING COYOTES (Rock'n Rap Rapabilly)

Overtoom 301 Amsterdam, 21.30 uur. Entree: 6 euro

Labels:woensdag 20 februari 2008

Dode blauwe
In 1999 maakte D.C. Lama met tekenaar Ricardo Makosi het stripboek �De gestolen grondwet' (opdracht van Stichting van de grond af! ivm 150-jarig bestaan van de grondwet), waarin "Grote Blauwe" van de planeet Olifantebakkalawakka de Nederlandse grondwet stal (zie hier voor 2 pagina's). Voor wie wil weten wat er met Grote Blauwe is gebeurd: Ricardo maakte onlangs deze animatie.

Labels:zondag 27 januari 2008

Optreden verzet
Het optreden van D.C. Lama in Theater de Engelenbak op 1 april 2008 ('Feest op de planeet' en enkele verhalen) is verzet naar dinsdag 18 maart aanstaande. Deze avond wordt gepresenteerd door Def P. Het eerstvolgende optreden van D.C. Lama in de Engelenbak is op dinsdag 5 februari aanstaande. Meer info hier.

De tekst van de laatste 'Feest op de planeet' is terug te vinden via deze link.

Labels:maandag 24 december 2007

Nationale lamaficering (Behalve ik!)
De nationale lamaficering is een feit. Hoe blij moeten we zijn met deze trend? Een magere jongen met een donkere, loden jas loopt door een seksshop. 'De meest gedownloade filmpjes op internet zijn nog altijd pornofilms,' zegt hij, terwijl hij brutaal in de camera kijkt. 'Toch heerst er nog een onwijs taboe op.' De camera zwenkt naar een dvd met met de titel Fucking Assholes 3. 'Porno kijken in het openbaar,' zegt de jongen dan. 'Iedereen wil het, maar niemand doet het. Behalve ik!' Het beeld verplaatst zich naar een rijdende trein. In een tweedeklas coup� zit de jongen van daarnet met een laptop op schoot. Terwijl het treinraam zich vult met poldergroen en randstadbruin, wordt op zijn beeldscherm een brunette hardcore genomen door een getatoe�erde spierbonk. Een medepassagiere wendt gegeneerd haar hoofd af.
Vrij Nederland, deze week. Zie ook deze link (naar beneden scrollen), naar het verhaal 'Rails' van D.C. Lama, in 1996 gepubliceerd in Highlife, in 1999 gebundeld in 'Hasjstickie Drugs'. Meer lamaficering.

Labels:woensdag 28 november 2007

Wijziging optreden
Aangezien Koning Lama de Iste niet aangekondigd wenst te worden door het klootjesvolk, heeft ie zijn 'Feest op de planeet'-optreden in De Engelenbak op 4 december aanstaande afgezegd. Het optreden is verzet naar dinsdag 18 december aanstaande, tijdens de Tropische Open Bak-de Engelenbak in het KIT. Presentatie is dan in handen van Marjorie Boston (Made in da Shade).

Labels:zaterdag 17 november 2007

Optreden OT301
En wederom leest D.C. Lama enkele verhalen voor in OT 301 (Overtoom 301, Amsterdam). Dit keer tijdens de Rond Volle Maan: Nederhop Night op zaterdag 24 november aanstaande. Met o.a. De Rus en Scylla plus... Rabo inde Dabo en NL Les door Dierck 'teur' Roosen. 22:00uur, 6 euro

Labels:woensdag 24 oktober 2007

CD-presentatie Macro
D.C. Lama host aanstaande vrijdag de cd-releaseparty van Macro's nieuwe album "Alternaief". Met optredens van o.a. Are MC (oud-Dope Posse!). Aanvang vanaf 20.30 uur. Toegang gratis. Altstadt, Stratumseind 71, Eindhoven.

Labels:zaterdag 8 september 2007

Optredens De Engelenbak 2007/2008
Afwisselend met Floortje Schoevaart, Marcel Beekman, Dominique Engers, Pepijn Cladder, Frank van Schaik en Gerrie Hondius sluit D.C. Lama iedere dinsdag de Open Bak van theater De Engelenbak af met een actuele tekst op het nummer 'Feest op de planeet'. De tekst van de laatste keer (april 2007) is terug te lezen via deze link. De optredens van D.C. Lama in het theaterseizoen 2007/2008 zijn: 9 oktober, 4 december, 5 februari, 1 april en 20 mei. www.engelenbak.nl

Labels:maandag 30 juli 2007

Optreden Paradiso
Afgelopen vrijdag trad D.C. Lama op in Paradiso en las, al dan niet begeleid door film of muziek, enkele verhalen en columns voor. Martijn Reinders begeleidde hem op gitaar tijdens het nummer "Wat kan je doen". Hieronder enkele foto's van dat optreden.
Foto's: Luuk Reinders.

Labels:dinsdag 3 juli 2007

Optreden Paradiso
D.C. Lama treedt vrijdag 27 juli op in de grote zaal van Paradiso tijdens "Cafe Paradiso". Aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis. Na afloop: Paradisoul.

Labels:zaterdag 30 juni 2007

Legalize! vandaag vanaf 14.00 uur Spui Amsterdam
Cartoons: D.C. Lama/Fresh

Labels: ,vrijdag 15 juni 2007

PERSBERICHT
ZATERDAG 30 JUNI 2007, 14.00 - 20.00 UUR DRUGS INFO DAG een tipje van de sluier...
AMSTERDAM � Sinds 1996 houdt Stichting Legalize! jaarlijks een demonstratie in Amsterdam voor een realistisch drugsbeleid. Dit jaar organiseert Legalize! samen met ENCOD op zaterdag 30 juni een Drugs Info Dag op het Spui. Ondermeer August de Loor (Adviesbureau Drugs) en Freek Polak (Stichting Drugsbeleid) zullen een tipje oplichten van de sluier die na jaren gedogen nog steeds over cannabis en andere drugs hangt.

Stop met generaliseren, laat je informeren! Dit is het motto van de eerste Nederlandse Drugs Info Dag. Op het Spui in Amsterdam kan iedereen op serieuze dan wel ludieke wijze van alles te weten komen. Over cannabis en andere middelen die -ondanks een 30-jarig gedoogbeleid en in tegenstelling tot alcohol - nog altijd verboden of maatschappelijk niet geaccepteerd zijn. Hoe ongezond is blowen nou eigenlijk? Moet die achterdeur van de coffeeshop echt zonodig open? Wat gebeurt er als paddo�s verboden worden? En is het gedoogbeleid nog ergens goed voor? Sprekers, muzikanten en andere performers lichten een tipje op van de sluier. Ook is er een informatiestand op het Spui.

De Drugs Info Dag is een reactie op de repressieve maatregelen waarmee de Nederlandse regering de afgelopen jaren het succesvolle Nederlandse gedoogbeleid afbreekt. ENCOD (European Coalition for Just and Effective Drug Policies) en Stichting Legalize! willen het publiek op een laagdrempelige manier informeren. Tijdens de Drugs Info Dag brengen zij de onbedoelde - en door de overheid en media onbelichte - effecten van het steeds strenger wordende drugsbeleid onder de aandacht.

Sprekers Drugs Info Dag: O.a. August de Loor (Adviesbureau Drugs), Freek Polak (Stichting Drugsbeleid), Jacqueline Woerlee (cannabisactiviste), Willemijn Los (MDHG), Wernard Bruining (GroenVrij Internet partij), Gerben Hellinga (schrijver van de �psychonautische bijbel� Uit Je Bol), 100% Isis (DJ/organisator) en Joep Oomen (ENCOD). DC Lama (schrijver) is presentator.
www.legalize.net

Labels:zondag 6 mei 2007

Optreden OT 301
Van 11 t/m 13 mei wordt in OT 301 (Overtoom 301, Amsterdam) het (H)OT Scenes Festival gehouden, een 4-daags festival met 40 bands en acts op 4 podia. Op vrijdag 11 mei treedt D.C. Lama op. Zie ook www.ot-hot-tot.com

Labels:
ADM
De laatste plaats voor D.C. Lama, Lama's vaste column voor Zone 5300 op de laatste bladzijde van dit tijdschrift voor strip, cultuur & curiosa.

Straigth from the Dutch underground: D.C. Lama,� luidde de aankondiging die mij ten deel viel. Dat �from� kon ik niet helemaal plaatsen: het impliceert immers dat ik daar op dat moment niet in verkeerde, maar hoe moest je het gekraakte terrein op enkele kilometers afstand van de stad dan wel bestempelen? De mooiste festivals hadden zich daar afgespeeld, waarvan er tegenwoordig zelfs enkele door de Gemeente, op een andere lokatie, worden mede-gefinancierd (met de �I Amsterdam�-stempel, alsof er zonder dat kenmerk geen cultureel leven in de hoofdstad bestaat.) Diezelfde Gemeente wil het kraakterrein nu zo snel mogelijk ontruimen, opdat er zich in de toekomst wellicht iemand zal melden om daar havenactiviteiten te ontplooien. (Waarschijnlijk aangetrokken door het succesverhaal van de nabijgelegen containerterminal.)

Dat vroeg dus om actie: culturele actie, in de vorm van een driedaags festival. En aangezien ik die donderdagavond noch Carr�, noch Ahoy hoefde te bespelen, had ik toegezegd de mensen te steunen die zoveel mooier en vrijer wonen dan ik: een lange weg achter Sloterdijk affietsend van mij verwijderd. De havenarchitectuur onderweg verraadde geen culturele vrijhaven op komst, maar maakte wel duidelijk waarom de tegencultuur daar zo kan bloeien.

Het krakersterrein zelf lag in het groen, direct links na de poort tussen de bosjes werd ik nu aangekondigd: in een chill out-ruimte waar bij binnenkomst nog klassieke muziek had geklonken en beelden van de moderne consumptiemaatschappij in allerlei tempo te zien waren geweest. Ik was toen direct zo�n 200 meter doorgelopen naar waar altijd het meeste te doen is: waar de bandjes speelden, waar het bier werd verkocht en waar met vuur en alles wat sinds �Enschede� verboden is, de feesten diep in de nacht werden be�indigd. Maar daar trad ik dus niet op. Ik stond geprogrammeerd in de chill out waar het op deze eerste avond nog wat te rustig voor was: de tent met bands was gevuld met gemoedelijk dansende drukte en daaromheen kon iedereen met palets, stoelen of jassen op het gras gemakkelijk een eigen plekje cre�ren om van de zomerse nacht te genieten. Daar was geen 200 meter-tocht voor nodig.

Ook ik was bij de tent gebleven tot het einde van de band, die na afloop iedereen op mijn optreden zou attenderen. De zanger deelde inderdaad mee dat �het volgende� ergens anders te doen was en had, bij vergissing, in exact de tegenovergestelde richting gewezen. Gezien de volgzaamheid van het publiek was er voldoende belangstelling voor, maar daar was in de chill out weinig van te merken. �So please step up front for his performance,� vervolgde mijn aankondiger ter plaatse. Recht voor de microfoonstandaard was een leeg omheind grasveldje met projectiescherm; achter mij het met landbouwzeil bedekte dj-gedeelte. Aan mijn linkerkant, net buiten het zicht, stookte een groepje Engels- en Spaanstaligen het vuurtje in een korf op; aan mijn rechterkant zat mijn vriendin met een van de organisatoren.

He�s gonna perform in Dutch, so I hope you understand.� De organisator en mijn vriendin juichten van �ja�. Het was niet erg dat ik mijn verhalen niet had vertaald. Zolang ik maar een goede indruk op mijn meissie zou maken.

Labels:donderdag 5 april 2007

Optredens
Dinsdag 10 april Theater de Engelenbak (verhalen en 'Feest op de planeet')
Donderdag 26 april ADM (verhalen en columns)

Labels:zaterdag 3 februari 2007

Goedkoop Cabaret
D.C. Lama presenteert vanavond Goedkoop Cabaret in het Crea Theater (Turfdraagsterpad 17 Amsterdam). Met optredens van Carolien Borgers, Max van den Burg en Dani�l van Veen. Aanvang 20.30 uur.

Labels:zondag 10 december 2006

Onkruid
Bij de verhalenbundel Wieteratuur (mail uw klachten naar info@papierentijger.org) zal een cd'tje verschijnen met daarop o.a. een samenwerking met Johan Steevens, een man die sinds de opname van dat nummer alweer drie andere cd'kes heeft uitgebracht. Onkruid van The J-Stars is de laatste. En je kan er ook nog op stemmen. (Dat kan trouwens ook op Spaced Out van Are MC, om nog maar eens wat hometoownies te promoten.)

Labels:zondag 22 oktober 2006

Deze week
(hoofd- /eindredactie)

Labels:
De Lama televizierring 2006
Arnold Karskens

Labels: ,dinsdag 3 oktober 2006

Goedkoop Cabaret
D.C. Lama presenteert aanstaande zaterdag Goedkoop Cabaret in het Crea Theater te Amsterdam. Met daarin optredens van Roel C. Verburg, Laurens Joensen en Roemer van der Steegh. Turfdraagsterpad 17 Amsterdam; Aanvang 20.30 uur; 6 euro.

Labels:zondag 17 september 2006

Toespraakje tijdens 9/11-conferentie
Gisteren in de Jaarbeurs te Utrecht, georganiseerd door Ditkannietwaarzijn.nl. Bekijk foto's hier.

De eerste keer dat ik serieus begon te twijfelen aan de officiele lezing van de aanslagen op 11 september 2001, was eind 2004. Ik zag toen een eerste montage van de film 9/11 in plane site, die toen nog vrijwel volledig over de aanslag op het Pentagon ging. Gek genoeg dacht ik toen hetzelfde als op die dag zelf: Volgens mij is er daar helemaal geen Boeing neergestort. Er is daar misschien toevallig net op hetzelfde tijdstip een brandje gaande, maar met alle beelden die ik zag en al mijn communicatiekennis (dat is ook mijn achtergrond), durfde ik wel te beweren dat het constante overschakelen naar het Pentagon een journalistieke blunder was, die met dergelijke live-uitzendingen gepaard gaan.

Maar ja: toen ik honderden keren had gehoord dat er daar wel degelijk een vliegtuig was gecrasht, begon ook ik dat te geloven.

Pas na 9/11 in plane site kwam ik weer tot inkeer. Maar zelfs toen geloofde ik nog niet echt in de volledige inside job-theorie. Wellicht -zo had ik voor mezelf bedacht- hadden ze alleen die aanslag in scene gezet, zodat er ook echt een militair doel was aangevallen. Misschien hadden ze dat wel nodig als ze later vergeldingsoorlogen gingen voeren: een militaire aanleiding.

Die theorie liet ik weer vallen toen ik even later zag wat er met WTC-gebouw 7 was gebeurd.

Omdat ik columnist ben, besloot ik mij hier een tijd lang mee bezig te gaan houden. Overdag om dingen zoveel mogelijk te onderzoeken en te checken; tijdens mijn column op 3FM om daar verslag van te doen. Na enkele maanden research, kon ik niet anders dan concluderen dat het hier een inside job (of zo u wilt: een false flag-operatie) betrof. Hoewel de exacte toedracht natuurlijk nog altijd voor een groot deel speculeren blijft (en dat waarschijnlijk ook wel lange tijd zal blijven), waren er teveel bewijzen en aanwijzingen -ook vandaag weer genoemd- dat delen van binnenuit geregeld moesten zijn.

Juist op dat moment hoorde ik dat George W. Bush naar Nederland kwam, om de gesneuvelde soldaten op Magraten te herdenken. Uit hoofde van zijn functie misschien begrijpelijk, maar gezien het handelen van de persoon in kwestie een belediging voor de Amerikanen die daar begraven liggen en een voorbeeld van ongegeneerde oorlogspropaganda.

Na iedere column die ik geschreven had, verwachte ik toch wel wat reacties in de media. Niet alleen sprak ik erover op de radio; ik heb ook een mailinglijst (D.C. Lamail), waar een aanzienlijk deel van het Neerlands journaille op geabonneerd is. Ze deden er niets mee.

En dus besloot ik mijn vrienden van de Osdorp Posse te vragen of we er niet misschien een nummer over konden maken, met daarin alle openstaande vragen. Als het dan voor journalisten misschien te ingewikkeld was om daar rechtstreeks aandacht aan te besteden, konden ze dat wellicht via deze omweg doen. Het nummer Vragen aan George Bush - D.C. Lama en de Osdorp Posse werd tienduizenden keren gedownload, maar verder compleet genegeerd.

Ik richtte mij in mijn columns weer op andere zaken, zoals vreemde gebeurtenissen bij de aanslagen in Londen (waarover u zojuist ook in de toespraak van Albert Toby ook bent geinformeerd) en probeerde de gangen na te gaan van Abu Khaled a.k.a. Redouan el-Issa. Op verzoek van de organisatie zal ik nu niet uitweiden over deze geestelijk leider van de Hofstadgroep, maar daar zou volgens mij nog veel meer aandacht voor moeten zijn. De man is in ieder geval nog steeds niet opgepakt.

Plotseling, nu enkele weken geleden, stond het nummer ineens in de belangstelling, net zoals de media ineens massaal belangstelling hadden voor de gedachten van de zogenaamde conspiracy-gekken zoals wij hier nu bijeen zijn. Ik zou zeggen: Laat het alsnog een hit worden!

We gaan de videoclip van het nummer hier straks laten zien, maar je kunt het ook gratis downloaden via mijn site. Als je wilt dat de openstaande vragen blijven leven, is muziek -naast documentaires, geschreven tekst en toespraken en dergelijke- in mijn ogen een goede manier. Je mag het nummer linken vanaf je eigen site (mp3: http://www.digidopaganda.com/promo/VRAGENAANBUSH(MPEG).mp3 / viedoclip: http://www.digidopaganda.com/promo/VRAGENAANBUSH(MEDIA).wmv ); zet het in je shared files van je muziekuitwisselingsprogramma’s; vraag het desnoods aan bij allerlei radioprogramma’s. Ik heb dat laatste zelf ook gedaan bij Uruzgan FM, want als er volgens mij een groep Nederlanders is die recht hebben op antwoorden, dan zijn het wel onze militairen. Het verzoek werd echter van hun site verwijderd.

* Videoclip Vragen aan George Bush - D.C. Lama en de Osdorp Posse
* mp3 Vragen aan George Bush - D.C. Lama en de Osdorp Posse

* Aan- en afmelden voor D.C. Lamail kan door een mailtje te sturen naar dclama at hotmail dot com met als onderwerp 'Ik vind je beter dan Harry Mulisch.'

Labels: , ,woensdag 6 september 2006

Optredens komende periode
vrijdag 8 september: Radio 1, Llinke Soep (20.00-21.00 uur)
zondag 10 september: Spreeksteen A'dam (met Boris van der Ham)
zaterdag 16 september: 9/11-bijeenkomst, Jaarbeurs Utrecht
dinsdag 19 september: Theater de Engelenbak, Amsterdam

Labels:zaterdag 2 september 2006

Trouw
In Trouw vandaag een artikel over 9/11 waarin ook D.C. Lama wordt ge�nterviewd. Na te lezen via deze link. Volgens de journalist zijn veel twijfels omtrent de offici�le theorie al lang weerlegd. Zo zou volgens hem WTC 7 zulke zware schade hebben geleden, dat het ook zelf bezweek.

Labels: , ,
11 september conferentie
D.C. Lama is een van de sprekers tijdens de 9/11-conferentie in de Jaarbeurs te Utrecht op 16 september aanstaande. Andere sprekers zijn o.a. DaanSpeak, Andreas von B�low en Jimmy Walter. Klik hier voor meer informatie.

Labels: , ,woensdag 9 augustus 2006

Verzoekplaatje op Uruzgan.FM

Beste Annemieke,

Graag zou ik een plaatje willen aanvragen voor �onze jongens in Afghanistan�. Immers: als onderdeel van de Nederlandse samenleving zijnde, worden zij min of meer ook in opdracht van mij heengezonden.

Wat deze mannen en vrouwen doen, zou ik waarschijnlijk niet kunnen. Als militair zijnde wordt er van je verwacht de opdrachten van je superieuren op te volgen en er van uit te gaan dat dat de juiste beslissingen zijn, terwijl het in mijn aard ligt dergelijke beslissingen dan weer tegen het licht te houden. Als militair ben ik dan ook uiterst ongeschikt, me dunkt.

Des te meer tijd spendeer ik aan het democratisch proces dat aan een dergelijk besluit vooraf dient te gaan. Op grond waarvan wordt besloten tot een dergelijke missie? Is de aanleiding van die oorlog (in dit geval: de aanslagen op 11 september 2001) wel zoals deze wordt voorgesteld? Zijn de doelen van onze bondgenoten in deze oorlog wel in overeenstemming met de redenen waarvoor wij onze militairen willen inzetten?

Ik moet toegeven dat daar nog wel wat twijfels over heb. Tijdens het ordenen van mijn gedachten over de juistheid van deze beslissing liep ik tegen nogal wat vragen aan, waar ik tot op heden geen antwoord op heb gekregen. De belangrijkste vragen verwerkte ik in een nummer dat ik met de Osdorp Posse heb opgenomen (Vragen aan George Bush), dat ik dan ook graag voor onze militairen wil aanvragen.

Rest mij nog mijn landgenoten een behouden terugkeer te wensen. Ik hoop oprecht dat zij in Uruzgan vele scholen, huizen, ziekenhuizen en dergelijke weten op te bouwen en dat zij de verschrikkingen van de oorlog aldaar weten om te zetten in een gevoel van veiligheid, openheid, persoonlijke vrijheid en financi�le onafhankelijkheid.

Met vriendelijke groet,

D.C. Lama

Links:
* Vragen aan George Bush.
* Toelichting op de vragen.
* Uruzgan.FM

Labels: , ,woensdag 2 augustus 2006

Osama bin Lama vs het Nederlandse leger
In de serie Autobiografische strips is na deel 20, 21, 22, 23 en 24... inderdaad... deel 25 verschenen.

Labels:zondag 9 juli 2006

Amsterdam FM
Aanstaande dinsdag wordt D.C. Lama tussen 18.00 en 19.00 uur ge�nterviewd in het programma Musiqjoint. In Amsterdam te beluisteren via Amsterdam FM (106.8 ether/88.1 kabel)

Labels:woensdag 14 juni 2006

Column D.C. Lama in de Sp!ts
Morgen (donderdag) verschijnt een column van D.C. Lama in de gratis ochtendkrant Sp!ts. In de zogenaamde "doorgeefcolumn" Drukpunt (maximaal 200 woorden over iets waar je je druk over maakt) geeft de ene B.N.'er de column door aan een andere B.N.'er, waarna die 'm vervolgens weer doorgeeft aan D.C. Lama, die 'm dan weer kan doorgeven aan een echte B.N.'er. De tekst van de column gaat over 9/11:

Eind 2004 zag ik een eerste versie van de documentaire 9/11 in plane site. Het vertoonde beelden van de aanslag op het Pentagon van 11 september 2001, waardoor ik weer hetzelfde dacht als op die bewuste dag: Volgens mij is daar helemaal geen Boeing 757 geland. Het gat was daar te klein voor en er lagen ook helemaal geen Boeingbrokstukken. Waarom loog men daarover?

Echt overtuigd dat het hier een inside job betrof, werd ik pas na films als Painfull Deceptions en 9/11 the great illusion. Vooral de beelden van WTC gebouw 7 waren duidelijk: dat gebouw vol geheime diensten wordt iets na de twee grote torens opgeblazen, maar de 9/11-commissie zegt niet te weten hoe dat kan. Terwijl de eigenaar heeft toegegeven daarvoor verantwoordelijk te zijn! Via sites als technoslavery.com, loosechange911.com en wtc7.net leerde ik nog vele andere bizarre feitjes over die dag, die ik verwerkte in talloze columns voor 3FM en zelfs in een nummer met de Osdorp Posse (Vragen aan George Bush). Ons land voert sinds 9/11 een kansloze oorlog tegen terrorisme, maar wist al binnen enkele uren dat 9/11 in de Afghaanse grotten was gepland. Na iedere column verwachtte ik toch minstens een parlementaire enqu�te over de aanleiding voor deze oorlog, maar er gebeurde telkens niets. Blijkbaar ben ik maar een vreemde druktemaker.

Reageren?
Reacties kun je sturen naar de Sp!ts via

Labels: , , , ,woensdag 31 mei 2006

Come to where the Lama is.
zaterdag 3 juni: Stripdagen Haarlem
('s middags op, rond, achter, net even weg van) de stand van Zone 5300. Zie ook hier.

zaterdag 10 juni: Legalize! street rave
Presentatie hoofdpodium, vanaf 13.00 uur op de Dam. Met verder o.a. Def P, Macro, Che, Casto, Arno Adelaars en vele soundsystems. Zie ook hier.

Labels:maandag 22 mei 2006

Persbericht: 10 jaar Legalize! - Terug bij af!
'Ik ben ervan overtuigd dat de toekomstige historicus die ons tijdperk gaat beschrijven zich, wat onze moeizame relatie met cannabis betreft, zal verbazen over de geldverslindende koppigheid waarmee justitie met een onuitvoerbare opdracht blijft rondtobben.'
(J. Wortel, voormalig advocaat-generaal openbaar ministerie Hoge Raad)

AMSTERDAM - De tiende Legalize! demonstratie tegen de war on drugs wordt dit jaar op zaterdag 10 juni gehouden en heeft als thema �10 jaar Legalize! Terug bij af!� De organisatie benadrukt op die manier de toegenomen repressie. Anno 2006 heeft Nederland nog steeds geen realistisch en verstandig drugsbeleid.

Het thema �Terug bij af!� heeft ook betrekking op de verslechterde samenwerking met de gemeente Amsterdam. De tiende Legalize! demonstratie wordt niet gevierd met een groots festival. De voorwaarden die door de gemeente Amsterdam worden gesteld, zijn volgens Legalize! buitenproportioneel. Naast buitengewone veiligheidseisen en geluidsbeperkingen eist de gemeente dat er behalve alcohol geen drugs op het terrein aanwezig zijn. Dit laatste acht de organisatie onrealistisch en onwenselijk. Legalize! ziet liever een dansende meute met jointje, dan een groep ladderzatte raddraaiers. De demonstratie zal wel als vanouds worden opgevrolijkt met de bekende soundsystems en afsluitend is er een slotmanifestatie met muziek en sprekers.

Het thema van dit jaar maakt duidelijk dat Legalize! na 10 jaar haar bestaansrecht niet verloren heeft. Integendeel, gezien de landelijke ontwikkelingen. Vele coffeeshops zijn gesloten, waardoor de verkoop van cannabis niet meer gecontroleerd kan worden en weer in de illegaliteit plaatsvindt. Volgens Legalize! is een zinvol drugsbeleid onmogelijk zolang drugs illegaal zijn. De productie en verkoop van drugs overlaten aan criminelen is gevaarlijk. Zinvol drugsbeleid begint bij een realistische erkenning van de rol van drugs in de samenleving.

Tijdens de Eurotop in 1997 organiseerde Legalize! haar eerste demonstratie. Met deze street rave protesteerde Legalize! tegen de wereldwijde war on drugs. Vele voorstanders van een nieuw en beter drugsbeleid kwamen op vrolijke wijze demonstreren in Amsterdam. Een jaarlijkse traditie was geboren. Om politiek en publiek ervan bewust te maken dat een verstandig drugsbeleid keihard nodig is, organiseert Legalize! behalve de jaarlijkse demonstratie ondermeer ook debatten en publiceert zij het War on Drugs journaal, in tijdschriften en als digitale nieuwsbrief.

De Legalize! demonstratie begint zaterdag 10 juni om 13.00 uur op de Dam en eindigt op Sloterdijk. Vrijwilligers en soundsystems die nog mee willen werken aan de demonstratie kunnen zich aanmelden via www.legalize.net.

Labels: ,maandag 17 april 2006

Politieke strip met Marcel Ruijters
D.C. Lama werkt momenteel aan een scenario voor een strip met Marcel Ruijters (tekenaar van o.a. The Bush-Nazi-connectie in het boek 'The Bush Junta' en tekenaar van diverse Troglodytes-albums). Het betreft een strip van circa 30 pagina's in drie hoofdstukken over recente politieke ontwikkelingen. De pagina's zijn los van elkaar te publiceren. Ge�nteresseerde media kunnen de eerste pagina's reeds bekijken door een mailtje te sturen naar dclama@hotmail.com.

Labels:maandag 3 april 2006

Stixeljockeys
Eerder maakte ik met Fresh (Frank Bosma) diverse parodie�n, zoals deze 'Staatskloterij', de 'Auto's doden sneller' en 'Van blowen word je stoned'; nu is hij met Arjen Rienks de T-shirt-site STIXELJOCKEYS begonnen. Kopen, kopen, kopen.

Labels:maandag 6 maart 2006

Idols van de macht
Tijdens 'Strips in stereo' in Paradiso spelen o.a. Henny Vrienten, Bennie Jolink, Spinvis en Def P nummers die zijn verstript door bekende en minder bekende tekenaars. Als randprogrammering houdt D.C. Lama in de wandelgangen een "Idols van de macht": Zing een liedje en word ongenaakbaar beoordeeld door figuren als de Balk, George W. Bush en De Don. Kosten: een biertje.
zaterdag 11 maart 2006, 21.00 uur. Entree: 15 fuckin euro excl. lidmaatschap

Labels:zondag 5 maart 2006

Cartoon op OV-flyer
Hoewel Amsterdammers zich op alle mogelijke manieren hebben uitgesproken voor meer openbaar vervoer en minder autoverkeer (via allerhande enqu�tes en zelfs een referendum), wil het GVB weer diverse trams en bussen opheffen; het aantal ritten op diverse lijnen verminderen en een flink aantal criteria (zoals de maximale afstand tot de halte) in negatieve zin bijstellen. De SP Amsterdam voert actie tegen deze plannen door o.a. een flyer in een oplage van 10.000 stuks te verspreiden. D.C. Lama heeft een cartoon voor deze flyer gemaakt.

En tot zover ook weer alle stemadviezen voor aanstaande dinsdag.

Labels: ,dinsdag 28 februari 2006

Osama bin Lama vs het Nederlandse leger
De serie autobiografische strips dendert rustig voort. Nadat in deel 19 Osama bin Lama de boel gekaapt had, werden deel 20, 21 en 22 nog slechts toegankelijk voor consumenten van alternatieve media en deel 23 hopelijk slechts begrijpelijk voor verlichte geesten. Maar aangezien de strips ook zeer populair blijken te zijn in de kazernes, is er weer een nieuwe aflevering:

deel 24: Osama bin Lama vs het Nederlandse leger

Als je de stripjes alleen verkleind ziet, kun je via geavanceerde internet-opties 'grootte van afbeeldingen automatisch aanpassen' uitzetten. En anders moet je de strips eerst even opslaan en openen in bijvoorbeeld Paint.

Kijk voor alle afleveringen van D.C. Lama autobiografisch onderaan strips.

Labels:
De Don part 2
Tekst: Don C. Lama

Ik wens u alles te verbieden: marihuana, coca, dope
Ik houd u allen in de gaten, in dit land geldt slechts ��n hoop
dat is de waarheid voorgeschoteld zoals ik die eenmaal ken
Bij iedere verdere exploratie trap ik keihard op de rem
Dat is mijn waarheid, mijn verhaal, noem mij maar fundamentalist
omdat jij ondertussen ook wel weet dass dass verboten ist.

Propaganda is mijn wijsheid, in de kerk onderwezen
Hoe zou J.C. al die zieken nou toch ooit hebben genezen?
Het zijn vragen, geen antwoorden! Die wil ik allemaal verbieden
Het is afwijkend, zo niet duivels en wie weet wat zal geschieden
indien die marihuanaplant al onze geesten weer verlicht
In mijn verhaal is dat vrij simpel: dan blijft die Hemelpoort mooi dicht
En ieder schaapje zal als ik zijn, anders kom je in de cel
En vraag maar na bij die van Schiphol, dankzij mij is dat de Hel

Ik sta echt overal boven; ik ben Donner van Justitie
en dat betekent dat als de VS echt iets fouts doen ik dat niet zie
En nou ben ik al zo ver dat ik Hip Hop zwaar beledig
doordat ik met zo�n R&B-wijf mijn Anslinger-stijl verdedig
Want cannabis en Hip Hop, dat kan niet samen gaan
Ik kan het weten, ik heb namelijk ook eens op zo�n ghettohoek gestaan
Echt doodsbang: het was daar eng. Iedereen liep daar maar te flowen
en toen had ik het idee: dat komt vast door al dat blowen
Nou, dat doe ik allemaal niet, maar dat kon u vast al merken
Rappen is niet nuttig, dus daarom: gaat allen werken
zoals ik, de Don, the man, in de opsluitindustrie
en onthoud: de waarheid is precies zoals ik die altijd zie.

Refrein: Oh, oh, minister. Oh, oh, lekkere Don. Oh oh minister. Yeah, yeah, de Don, de Don. Uh-uh, Donnie. Donnie, Donnie, Don. Uh, uh, minister, uh, uh enzovoorts


Links:
* Voor meer informatie over religieus en spiritueel gebruik van cannabis: THC-Ministry
* De Don, part 1
* De Heideroosjes en Gerd Leers
* Eerder maakte D.C. Lama met Che en Macro het nummer Cannabisativa America (protestsong tegen de uitlevering van drugsverdachten naar de VS, met als slotregel 'Ik geef Donner aan, laat hem nou maar zijn hachje redden'). Zie daarvoor het persbericht of de mp3.

Donner-imitatoren, rappers, media en ministers die gebruik willen maken van deze tekst, kunnen contact opnemen via dclama@hotmail.com

Labels: ,woensdag 15 februari 2006

Nieuwe Osama bin Lama-strip
DC Lama.nl is een site voor mensen met minstens een wetenschappelijke opleiding (bij voorkeur gepromoveerd); die bekend zijn met het werk van tenminste Kant, Voltaire, Hume, Trey Parker en Matt Stone; zowel de Bijbel, de Koran als On the origin of species daadwerkelijk hebben gelezen; zich via echte onafhankelijke media op de hoogte stellen en zich met Nederland 3, BBC 2 of het NRC ontspannen.

Dit gezegd hebbende... ik heb weer een stom strippie voor gullie gemaakt:
* Autobiografische strip deel 23

Uit dezelfde episode:
* deel 19 * deel 20 * deel 21 * deel 22
Voor alle afleveringen van Lama autobiografisch: klik hier.

Oh ja.. Voor de stommelingen onder jullie: als je de stripjes alleen verkleind ziet, kun je via geavanceerde internet-opties 'grootte van afbeeldingen automatisch aanpassen' uitzetten. En anders moet je de strips eerst even opslaan en openen in bijvoorbeeld Paint.

Labels:maandag 30 januari 2006

Osama bin Lama
Na autobiografische strip nummer 1, 2, 3, 4 en 5 (eerste episode); deel 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 en 13 (tweede episode) en deel 14, 15, 17 en 18 (derde episode), zijn er weer nieuwe afleveringen online (vierde episode):

* deel 19 (introductiestripje Osama bin Lama)
* deel 20 (met een speciale tekening van Donald Rumsfeld!)
* deel 21 (Osama bin Lama at Al Queda Headquarters)
* deel 22 (Oom agent bij Al Queda)

De BBC-documentaire The Power of Nightmares is te downloaden via deze link. De tekening van Donald Rumsfeld ("You bet: this is serious business!") is terug te vinden in het derde deel. Meer informatie over etage 23 van WTC7: www.wtc7.net

Labels: ,woensdag 18 januari 2006

Highlifebeurs
D.C. Lama vertoeft vrijdag, zaterdag en zondag op de Highlifebeurs in de Amsterdamse Rai. Veelal bij stands D13 of E11... of bij ��n van de vele andere vrienden.

Labels: ,woensdag 4 januari 2006

Net Goed Jaaroverzicht 2005
In de rubriek NetGoed (D.C. Lama's rubriek in de EssensiE over undergroundbandjes op Internet) zijn het afgelopen jaar de sites van de volgende bandjes behandeld:

Januari: Toprak (rapper in de effectief geboycotte film Cool), Made in da Shade (de leukste theatergroep van Nederland), Wildeman (Nederlandstalige rock), Nemesa (metal-gothic) en Infinate Dawn (metal-gothic)
Februari: Oxide 9 (live drum 'n bassformatie met de geweldige rapster en kunstenares Leonie Muller), De Stoet (�scharrelmuzikanten�), pEp (�Niet moeilijk doen, maar d�r eens lekker ouderwets op los knallen�), Snelle Jelle (Nederhop) en Maestro Mikkel (Nederhop)
Maart: Gouda Spoort Nie, Verwarring en Goudse Snippers (Nederhop uit Gouda), Blind Trash (�heavy muziek die draait om de groove en de melodie�), 2nd Hand Sneakers (ska), Climax (Nederhop) en Dependent ('straight forward punkrock' uit Eindhoven) en Coffee Shower (uit Itali�)
April: The J-Stars, (superieure Nederlandstalige ska, de band van voormalig Beatbusters-frontman Johan Steevens), Foreign Exchange(de samenwerking tussen de Amerikaanse rapper Phonte Coleman en de Utrechtse producer Nicolay), dichteres Joke Kaviaar, alleskunner Meindert Talma en Joyfalds
Mei: My Sister Harold (�enthusiastic, driven, ambitious and punkrockloving musicians�), Heavy Lord (doom metal), The Proov (Hiphop), Mariusz de Boer (bekend van de Friese groep Reboelje, dat zonder hem verder ging als Swee) en Illicit (ergens iets tussen hiphop/RnB en de oldskool soul, funk en jazz)
Juni: Indie Music Video Festival (www.imvf.com), Jack Strafford www.jackstafford.co.uk, Sint Andries MC�s www.sintandriesmcs.be, Paris (intelligente Hip Hop), www.guerrillanews.com (echt nieuws met soms muziek) en www.belugarecordings.com, waar tekenaar www.gnoe.net zijn muziek uitbrengt onder de naam Nulov.
Juli: KRS One (the Teacher, the Philospher, the Blastmaster en de grondlegger van The Temple of Hip Hop), Muntz & Van de Wint (waarop overigens een geweldige foto van JP te zien is: de frutselaar als jongeman), RVU hoorspelen, Roosbeef (winnaar Breakthrough Awards) en Nou en? (Nederlandstalige band met weblog)
Augustus: Rectify, File Under Shane, Jimmy Barock, de soundmixshow van Mohammed B. en Public Enemy
September: Chikatilo (Nederhop), Sneakerfreak (de nieuwe band van voormalig Van Katoen-gitarist Lourens van Haaften), Face Tomorrow (een van de Nederlandse bands op Lowlands)Slapbak (Funkband op het Funk to the Max-label, dat ook bijvoorbeeld Seven Eleven uitbrengt) en twee sites van Cafebar 401 (.nl en .com), de band van Tije Oortwijn
Oktober: Pita (ex-ABN en zojuist verschenen op Ramp Records), Out of Many (Nederlandse reggaeband die ook op Reggae Sundance optrad, Kraak en Smaak (is it disco or what?) en Grote Prijs-deelnemers Oxide 9 (live drum & bass) en Da Floawaz
November: Mist, AIVD, Gemstone, Golden Earring, Coalition of the Wicked en Edie
December: Behave (Net als Stevie Ann, Jawat! en Kraak & Smaak de winnaars van de stroomrekening-awards), Gravediggers (met ook een link naar www.de50vangroningen.nl, de Amsterdamse band Caesar, Daisychains en Tuxedo Bandito

* Het NetGoed Jaaroverzicht 2004 is ook nog steeds online.

Labels:zaterdag 31 december 2005

Het D.C. Lama Jaaroverzicht 2005
Hoe een landje van 9/11 hoorde; de EU-grondwet werd verworpen; waarom cannabis gelegaliseerd wordt en hoe Amsterdamse stadspropaganda aan banden werd gelegd...

Januari
Het jaar begint heftig: met een wat oudere versie van de film 9/11 in plane. De film toont beelden van het Pentagon op 11 september 2001 en ik denk weer hetzelfde als toen ik op die bewuste dag voor de buis zat: Volgens mij is er helemaal geen Boeing 757 in het Pentagon geland. Het brandje leek me ook toen al wat klein, maar nu zie ik ook foto's van de zeer smalle gaten in de verschillende ringen van het Pentagon; detailfoto's van de getroffen plekken; beelden van een zoektocht naar bewijsmateriaal (die me ook toen al bevreemdend voorkwam); vluchtgegevens van het verdwenen toestel en vrijgegeven foto's van de vermeende aanslag.

De film bereikt mij op het moment dat minister Donner in de weer is de vrijheid van meningsuiting te beperken: wie zich niet op de voorgeschreven wijze uitlaat over 11 september 2001, moet op water en brood. En aangezien ook de ausweiss ondertussen alweer is ingevoerd, besluit ik er ��n van mijn columns voor het programma van Giel Beelen aan te wijden. Het zijn tenslotte opmerkelijke beelden en er is op dat moment slechts ��n Nederlandstalige site die �berhaupt iets over "de andere kant van 9/11" schrijft: Daanspeak.com.

Goed, ik ben dan nog wel makkelijk af te leiden (die lichtflitsen vlak voordat de vliegtuigen de Twin Towers raken zijn waarschijnlijk niet zo'n hele belangrijke aanwijzing in de ontrafeling van het 9/11-mysterie; raketten lijken mij nu helemaal absurd - hoewel de onderstellen van die vliegtuigen toch echt niet van gewone Boeings zijn), maar het is dan ook nog slechts januari.

Columns gaan nog over minder belangrijke zaken, zoals roken en het kappen van het Amazonewoud (hoewel natuurlijk niet geheel onbelangrijk). En over drugs natuurlijk. Columnist De Legalees schrijft in het Legalize! war on drugsjournaal in de EssensiE over de vervuilde coke in Nederland vanuit een wat ander perspectief dan de reguliere media.

Voor Legalize! bedenk ik eind januari een actie als protest tegen de supermarktboycot van de Nieuwe Revu met hennepzaadjes. Foto's daarvan verschijnen op de site en in diverse media.

De media zijn echter vooral vol van de tsunami. 3FM komt er niet voor in actie en de giften worden (per ongeluk) twee keer afgeschreven.

Deze site kent in januari eindelijk RSS!

Februari
Maxima spreekt en D.C. Lama zingt erover in Theater de Engelenbak. Het land rept over eerwraak (Lama doet daar aan mee) en Amsterdam kent ondertussen volwaardige overheidspropaganda. Op zich wel handig: want er gebeuren duistere zaken in de Gemeente. Net zoals Lubbers natuurlijk niet vanwege zo'n kontkneep weg wordt gebonjourd, maar eerder door een uitspraak als 'Dit zijn de VS niet meer!'

En dit is het NL niet meer, want de bovenonsgestelden geven je zonder blikken of blozen aan de Amerikanen. In 2003 waren er nog mensen oprecht bezorgd dat Donner fundamentele rechtsbeginselen overboord gooide om zijn Amerikaanse war on drugs-kameraden te vriend te houden (Ook ik schreef er vele columns over: Ge�mporteerde Kafka en Nieuwe Markt (DEA in Nederland) en Paul Dietz), maar anno 2005 schijnt omgekeerde bewijslast (met bonussen voor de beschuldiger!) geen onderwerp van discussie meer te zijn.

Samen met MC Che en Macro neem ik daarom een protestnummer op tegen de uitleveringen van Nederlandse drugsverdachten aan de Verenigde Staten. Het nummer, waarin de hele drugswetgeving in 5 minuten wordt uitgelegd, is als mp3 gratis te downloaden.

Maart
Parool-verslaggever Frenk der Nederlanden en fotografe Caro B�nink komen op bezoek en publiceren een interview in deze Amsterdamse krant.

Een ge�mproviseerd MSN-gesprek met Moordgast Luuk leidt tot een korte conversatie over wacke namenpikkers; de Paus leeft nog net; Hoogervorst voelt zich moreel verheven als het om orgaandonatie gaat en Lama draait plaatjes voor Kink FM.

Maar dat zijn peanuts: Toonde 9/11 in plane site enkele hele duidelijke beelden over de gebeurtenissen in het Pentagon op 11 september 2001 (en stelde het ook de juiste vragen); nieuwe foto's en films (zoals Painful Deceptions (An Analysis of the 9-11 Attack) van Eric Hufschmid, 9-11 The Great Illusion van George Humphrey, 9-11 The Greatest Lie Ever Sold van Anthony J. Hilder en 9-11 The Road to Tyranny van Alex "alles is de duivel" Jones) tonen nog veel meer opmerkelijke zaken.

De beelden van het vliegtuig dat naar Pennsylvennia vloog... is dat eigenlijk wel een gecrasht vliegtuig waarvan de heldhaftige passagiers de kapers overmeesterden? Het ziet er in ieder geval niet zo uit, want... Waar is dat vliegtuig?

De theorie over smeltend staal (de zogenaamde pancake-theorie) van de twee WTC-torens wordt ook vakkundig weerlegd. Niet alleen is het unicum in de geschiedenis dat stalen gebouwen instorten door brand (toonaangevende brandweermannen maken gehakt van die theorie); op diverse beelden is ook simpelweg te zien dat er explosieven zijn gebruikt.

Maar de belangrijkste aanwijzingen voor een inside job (naast de vele financi�le constructies) zijn te vinden als men gebouw 7 van het WTC bestudeert. WTC 7 huisvest o.a. de CIA, het ministerie van Defensie, enkele andere overheidsinstanties en, leuke bijkomstigheid, de boekhouding van het van fraude beschuldigde Enron. Het is eigendom van Larry Silverstein, die zes weken voor de aanslagen ook de Twin Towers op zijn naam krijgt en daar uiteindelijk een flink bedrag aan verzekeringsgeld voor ontvangt. Het gebouw wordt enkele uren na de aanslagen overduidelijk met explosieven opgeblazen, wat zonder voorbereiding onmogelijk is. Silverstein geeft dat (waarschijnlijk in een vlaag van verstandsverbijstering; de controlled demolition werd live uitgezonden) ook gewoon voor de camera toe, maar daarover is in het offici�le 9/11-rapport geen woord terug te vinden: daarin staat dat men geen flauw idee heeft waarom dat gebouw naar beneden ging.

Lama houdt het onderwerp nog enkele weken in onderzoek en spreekt er dan over in Giel's programma op 3FM: de column The Grand Chessboard. Het aantal Nederlandstalige sites met info over 9/11 neemt vervolgens een gigantische vlucht.

April
Nederland houdt een echte terreuroefening: operatie Bonfire. Conclusie: de communicatie rond de ramp moet via minder schijven verlopen. Welk ��n overeenkomst met eerdere oefeningen in het Pentagon! (Zie de column Operatie Bonfire.)

Het onderwerp intrigeert. Niet alleen de zogenaamde conspiray theorie-films wekken verbazing; ook de door het Pentagon goedgekeurde films op National Geografic roepen vragen op. In de column 'Persoonlijk 9/11-verhalen' worden �Seconds from desaster: the attac on the Pentagon� en een film over ex-FBI-agent John O�Neill aan een kritische blik onderworpen.

Giel Beelen wil niet meer dat ik het er nog langer over heb... en dus schrijf ik 'Niet over 9/11'. Het aantal Amerikaanse sites over 9/11 is inmiddels flink gegroeid; ook steeds meer Nederlanders beginnen zich vragen te stellen over de gebeurtenissen die (tot nu toe) tot twee oorlogen en vele vrijheidsbeperkende maatregelen hebben geleid.

Ondertussen ziet een nulnummer van een nieuw tijdschrift het levenslicht, dat een column publiceert die de dag na de moord op Theo van Gogh is geschreven. De media pakken uit met (nieuw!) wat intelligente verhalen over het drugsbeleid en Lama tekent over Samir A.

Mei (1)
Denk je fijn Bevrijdingsdag te kunnen vieren; komt die zoon van die befaamde CIA-agent en kleinzoon van een Nazi-bankier op het graf van de bevrijders dansen. Hoog tijd om wat meer mensen op de hoogte te stellen over 9/11.

Met Def P. en Seda van de Osdorp Posse ga ik aan de slag voor het nummer 'Vragen aan George Bush.' Tientallen vragen over 9/11, die allen van een uitgebreide toelichting en vele feitjes zijn voorzien, zijn het resultaat van maandenlange research. Het mp3'tje 'Vragen aan George Bush' is gratis te downloaden; net als de videoclip van het nummer.

Def P. en ik treden met het nummer ook op tijdens de Stop Bush-demonstratie op het Amsterdamse Museumplein. Het optreden wordt vermeld in het ANP-bericht ('Zij stelden in een rap vragen aan president Bush over de aanslagen van 11 september. Zij vroegen zich onder meer hardop af of de aanslagen wellicht door de Verenigde Staten zelf in sc�ne waren gezet, wat door het publiek met gejuich werd ontvangen.'); de berichtgeving wordt ook opgenomen op vele sites van kranten, nieuwsuitzendingen etc., maar op papier en op de buis zwijgen alle media als de Telegraaf in WWII.

Voor aanvang van het optreden op het Museumplein zijn wij uitgenodigd het ��n en ander toe te lichten bij het radioprogramma Spijkers met Koppen. Omdat het qua tijd allemaal nogal krap is, spreek ik met de redactie telefonisch af dat wij om uiterlijk half ��n in de uitzending zitten en dat we dan met een taxi snel naar Amsterdam worden vervoerd. De Vara kampt echter met een technisch mankement; vlak voor aanvang van de uitzending is de uitzendmast bij het Utrechtse caf� afgebroken door een persoon, die zij nog net zien wegrennen. Als we om 13.40 uur het pand verlaten, is het mankement binnen enkele minuten verholpen.

Bevrijding en bezetting zijn ook het onderwerp tijdens Lama's optreden in Theater de Engelenbak.

Mei (2)
Het hoogtepunt van het jaar: KRS One komt naar Nederland!

Mei (3)
De webmaster van De Gezonde Roker (Lama's cartoonmedium van 1999 tot 2 november 2004) begint een nieuwe weblog: vetvetvet.web-log.nl. Op Frontaal Naakt verschijnt een interview met hem, met daarin Lama's beste recensie ooit: >D.C. Lama is een hele gezellige jongen.

Juni (1)
Dit is een grondwet (hoewel ernstig aangetast door de Patriot Acts) en dit is een businessplan, waarmee deze vragen weer actueel worden. En dus moest die grondwet worden weggestemd. Looked like a job for Superlama.

De peilingen waren slecht; de pers establishment en Balkenende strooide zijn hel en verdoemenis al ongegeneerd uit over het toch al angstige volkje. Tijd voor een cartoontje. De eerste wenkbrauwen fronsten; er kwam zowaar wat tegenspraak en ik besloot nog wat extra cartoons te tekenen.

Zalm reageerde geagiteerd; Hij had de boel toch al een keer eerder gefopt? Moest hij dat dan nog eens uitleggen? Dergelijke fratsen liet hij liever over aan zijn voormalige staatssecretaris en Ome Bolk's oud-collega. Als het aan hem lag, dan zouden ze die Lama....

Voor Donner was het allemaal lekker eenvoudig; Balkenende kon de spanning bijna niet meer verdragen en Zalm ging in de leer bij zijn Amerikaanse vrienden. Zonder dat Balkenende dat overigens helemaal vertrouwde...

Ik gaf voor de zekerheid nog een stemadvies, schreef een Nachtegal over de EU-Grondwet en toen was het wel zo'n beetje bekeken: ruim 61 procent stemde tegen en een kleine 39 procent was v��r.
(Ook Andr� Rouvout en Harry van Bommel leverden overigens hun bijdrage.)

Juni (2)
Iets anders: ik moest de drugs nog legaliseren. En omdat je natuurlijk niet alle doelstellingen in je leven in ��n jaar moet realiseren, legde Stichting Legalize! dit jaar tijdens haar demo de nadruk op het legaliseren van cannabis. U mag zelf bepalen in hoeverre dat dan weer gelukt is...

Het was in ieder geval een geslaagde demo; het pamflet was lekker duidelijk en de foto's spreken voor zich. Voor wie het nou nog niet begreep, schreef ik nog een Nachtegal: Alw��r over het legaliseren van cannabis.

Juni (3)
JP en meneer Gerrit zijn de hoofdfiguren in een nieuwe strip van D.C. Lama: Gerrits Grote Flipperkast. Er verschijnt echter slechts ��n deel: de strip is gemaakt in PowerPoint en veel mensen schijnen dit programma niet te hebben. Heeft u het toch? Klik dan hier en klik onder 'Bladeren' op volledig scherm.

Juli
In Schotland verzamelen de leiders van de G8 om te spreken over armoede en milieuvervuiling; in Londen ontploffen de bommen. Het gekraai over Al Queda maakt achterdochtig; niet alleen over Londen (waar heel toevallig net een oefening gaande was), maar zelfs over de moordaanslag op Theo van Gogh. Al in juli speculeer ik over de rol van de geheime diensten hierbij. (Over beide terroristische aanslagen later meer.)

Mohammed B. (van de Partij van de Jihad) wordt ondertussen veroordeeld en het openbaar vervoer staakt tijdens veteranendag. Peijs zeurt over losse voorwerpen op de achterbank en na sellout 1, 2 en 3 valt zelfs Remco C. van zijn voetstuk.

Een van Nederlands grootste kunstenaars, Marten Toonder, overlijdt. Op televisie herinnert hij alle na-oorlogse verzetshelden nog even fijntjes aan wat feitjes uit de geschiedenis:

"De Telegraaf was tot '44 een gewone krant, even fout als alle kranten waren. Daar stond precies hetzelfde in. Er was ��n lijn, nergens zag je 'hij is erger'. (...) In de hele oorlog is het woord foute krant niet gevallen, hoor. Pas toen die SS'er aan het hoofd kwam, toen zei ik: Ik wil niet voor een foute krant werken. Dat is niet algemeen bekend."

Augustus
Sail in Amsterdam; Willempie vaart; we leveren weer eens iemand uit en de televisie vindt vooral zichzelf interessant.

September
Altijd fijn om te merken welke effecten het Nachtegal ook op lokaal gebied heeft (zie ook de column Stadspropaganda), maar er zijn wel belangrijkere invloeden:

De column The Grand Chessboard dient als leidraad voor een Twee Vandaag-uitzending over 9/11. Vreemd genoeg worden daarin de belangrijkste aanwijzingen en beelden weggelaten (geen woord over het Pentagon of WTC gebouw 7 bijvoorbeeld).

In veel opzichten is dat net zo vreemd als bij de BBC: de docu The Power of Nightmares (gratis te downloaden) zegt in principe ook vrijwel alles, behalve: ook 9/11 was a inside job.

De rest van journalistiek Nederland is nog steeds niet wakker; toch willen zij steun voor hun behoud. In twee columns volgen overdenkingen over Nova: Hip Hop bij Nova en Nova en buitenwiet.

Belangrijker dan Nova is die andere oorlog waar Nederland aan mee doet: de war on drugs in Columbia. Niet alleen in de column Nova en buitenwiet wordt daaraan aandacht besteed; ook via de column Enduring Freedom (voorgelezen tijdens een uiterst dronken zeilvakantie) hoort Nederland dat minister Donner die oorlog met nog extra financi�le middelen heeft opgevoerd.

In Nederland wordt het beleid ondertussen gewoon door je strot geduwd; in Itali� fraudeert men iets openlijker. De SGP krijgt geen subsidie meer en Balkenende is ondertussen bang voor nog meer D.C. Lama-cartoons en wil geen discussie meer over de EU-grondwet.

Oktober
Na EssensiE nummer 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39,40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 en 99... volgt onvermijdelijk:

EssensiE nummer 100!
100 gedeeld door 12 jaar geestverruimend en met D.C. Lama-columns.

En dat dergelijke andere geluiden hard nodig zijn, blijkt wel als de Gemeente Amsterdam besluit blowers op straat voortaan gewoon te kunnen oppakken. Gelukkig is er ook nog altijd het Nachtegal op 3FM, waar ik alle verboten van het voorheen zo tolerante stadje nog mag opsommen.

Met de publicaties van cartoons verloopt het minder voorspoedig. De hoofdredacteur van De Gezonde Roker werd vorig jaar al vermoord; de hoofdredacteur van Vetvetvet is het na een jaar gezeik over hoofddoekjes alweer helemaal beu en stopt ermee. Geen prinses Irene die daar een onderhandelaar voor op pad stuurt.

Alle tijd dus om weer eens wat te doen aan mijn autobiografische strips. Na deel 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 en 13 verschijnen er weer een nieuwe episodes:

deel 14, deel 15, deel 17 en deel 18.

De Gemeente Amsterdam verzorgt ondertussen gewoon haar eigen media. Het krantje AmsterdamSport is weer een nieuw dieptepunt in stadspropaganda, waar ik dan weer een column over voor mag lezen.

Echt Amsterdams kankeren op de Gemeente kan dan nog altijd in Feest op de planeet in Theater de Engelenbak.

November
Alle bestuurdertjes rollebollen over straat: wie mag op 2 november de waxinelichtjes aansteken? Ik besluit op die dag cartoons van De Gezonde Roker te gaan verkopen, want Theo zou het zo gewild hebben. (Uiteraard, zo fluistert hij me zojuist nog in!) Voor 2 minuten maak ook ik daarom de overstap naar Talpa.

Maar een jaar na 2 november zijn nog vele belangrijkere zaken aan het licht gekomen. Dankzij Netwerk, Katja Schuurman en consorten, Zembla en ene professor Omar Mounir van de Law School of Casablanca (wanneer wordt die man nou eens ge�nterviewd op de Nederlandse televisie?) begint de ware toedracht van de moord op de Theo van Gogh langzaam duidelijk te worden. 10 verwante punten som ik op in het programma van Giel.

Want dat niet alleen de aanslagen van 9/11 een inside job waren, is ondertussen wel duidelijk. Londen, Madrid, Casablanca... Het komt allemaal ter sprake in het Nachtegal van 18 november 2005. Van de aanslagen van Londen maak ik zelfs nog een reconstructie:

Het is 7 juli 2005: in Schotland zijn de belangrijkste wereldleiders verzameld. Die dag is het dreigingsniveau van terreur na lange tijd toevallig net verlaagd, waardoor er minder directe communicatie tussen de verschillende instanties plaatsvindt. Het bedrijf Visor Consultants (een bedrijfje van een oud Scottland Yard-medewerker) maakt zich ondertussen op voor een terreuroefening: wat zouden zij moeten doen als er bommen zouden afgaan op de metrostations, die (uiteraard geheel toevallig) even later allemaal rond het geplande tijdstip daadwerkelijk getroffen worden. Al Qaeda! krijsen de deskundigen, want zo�n gelijktijdige aanslag schijnt heel moeilijk te realiseren zijn. Terug naar de feiten: Op treinstation Luton nemen de drie zelfmoordterroristen de trein naar station Kings Cross. Daar... lees hier de hele reconstructie met alle bijbehorende linkjes.

Een therapeutisch stripje tekenen werkt overigens heel verhelderend...

December
Natuurlijk zijn al die aanslagen niet slechts ter tijdverdrijf. Ze vormen en vormden de opmaat voor imperialistische oorlogen, die -zoals gebruikelijk- als vrijheidsoorlogen worden gepresenteerd. Ook zonder 9/11 is die leugen al te doorzien, zoals in de column 'De oorlog in Afghanistan' nog eens wordt samengevat. D'66 ontvangt gelukkig ook altijd D.C. Lamail, maar of ze dit keer wel vasthouden aan hun principes...

Verder is het aan anderen om voor quotejes, beschrijvingen, geschiedenisfeitjes, opmerkelijkheden en dergelijke te zorgen.

Want wie gelooft D.C. Lama nou?

When you hit 33 now you can see
That it's all about skill and a love for the art
Not whose above or whose below in the chart
You got to look in your heart
It's there where you start
I and Hip Hop are never ever ever apart

Down the charts - KRS One

* Jaaroverzicht 2004

Op de hoogte blijven in 2006?
* Bookmark deze site: hij wordt enkele malen per week ge-update.
* Maak gebruik van RSS.
* Meld je aan voor D.C. Lamail: Ongeveer eens per maand cartoons, columns, verhalen, strips en info. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar dclama@hotmail.com met aanmelden of iets dergelijks in het onderwerp. Afmelden gaat net zo eenvoudig.

Labels: , , , , , , , , , , , , , , , ,