dinsdag 3 juli 2007

Motief en aanwijzing
De aanslag moest plaatsvinden ��n dag nadat Tony Blair was opgevolgd door Gordon Brown als minister-president. Brown dreigde een milder beleid te gaan voeren als het ging om de strijd tegen terrorisme en de oorlog in Irak. (...) Inlichtingendiensten zaten ze mogelijk op de hielen. Die diensten verspreiden nu het gerucht dat de verdachten onbekenden voor ze zijn, maar over zoiets hebben ze wel vaker strategisch gelogen. (...) Minuten voordat ze hun Jeep Cherokee de terminal inreden, stond de politie op de stoep bij de huisbaas van een van hen. (...) Alle verdachten zwijgen.
De Pers, vandaag (blz 1 en 7) over de recente aanslagen in London.

Labels: , , ,woensdag 2 mei 2007

Dat we ontdekken...
Dat we ontdekken dat deze mannen in beeld waren bij de veiligheidsdienst en gestopt hadden kunnen worden, is wel heel moeilijk te aanvaarden. Een onafhankelijk onderzoek is nu dingender dan ooit. Het lijkt erop dat ons niet de waarheid is verteld.
Rachel North, een van de slachtoffers van de Londense bomaanslagen op '7/7', vandaag in het Parool.

Labels: ,woensdag 21 februari 2007

Impressed
I think Tony is impressed by wealth, is impressed by uniforms, pretty impressed by intelligence officiers (spooks), and impressed by religious people.
Lord Kinnock (Labour party leader 1983-1992) over Tony Blair, gisteren in deel 1 van 'Blair, the inside story' (deel 2 en 3 volgen nog op BBC 2)

Labels:donderdag 7 december 2006

In het kort
Al Qaeda, letterlijk �de database�, was oorspronkelijk de computerfile met daarin de duizenden mujahideen die met behulp van de CIA gerekruteerd en opgeleid zijn om de Russen te verslaan.
Robert Cook, een week voor zijn dood, gequote in Mind the Gap: een documentaire over de false flagoperatie �7/7' (de bomaanslagen in Londen) (Aanrader!).

Labels: , , ,zaterdag 9 september 2006


zondag 20 augustus 2006

Ironie
'Het vervelendste wat je kan gebeuren in dit soort situaties, en dat zeg je dan altijd achteraf, is dat men denkt 'we gaan een soort van oefening houden'. Dat is dan heel vervelend, want voor je het weet duurt het een tijdje voordat men weet dat het om het echt gaat.'
Uri Rosenthal van het Crisis Onderzoeksteam (COT) over de vrijgegeven geluidsbanden van NORAD en andere overheidsdiensten op 11 september 2001, gisteren in Twee Vandaag. Op 9/11 werd -net als bijvoorbeeld tijdens de aanslagen in Londen- een oefening gehouden die grote overeenkomsten toonde met de geplande aanslagen.

'De order om een gekaapt vliegtuig neer te halen kostte op 11 september enorm veel tijd omdat er 7 lagen moesten worden gepasseerd in de besluitvorming. (...) Achteraf was het overigens -zo zie je de ironie van de zaak- een geluk bij een ongeluk (...), want als ze dat gedaan hadden waren ze nota bene achter een verkeerd vliegtuig aan gegaan: een delta die op weg was naar Las Vegas.'
Uri Rosenthal in dezelfde uitzending.

'Politici en verantwoordelijke autoriteiten worden hier heel erg mee in verlegenheid gebracht. Zij hadden er dus baat bij dat dat niet in de publiciteit zou komen. Het tast toch het beeld aan van mensen die alert gehandeld hebben. Ja, het was een chaos op die 11 september-ochtend.'
"Amerikakenner" Willem Post laat merken er nog steeds geen zak van te begrijpen, gisteren in dezelfde uitzending.

Labels: , ,vrijdag 7 juli 2006

Verdediging
'We hebben jarenlang met terreur geleefd en we weten dat je er iets tegen kunt doen, zeker als je niet 'overreageert' en niet onnodig veel vrijheid opoffert in de naam van de veiligheid. De vrijheid is haar eigen beste verdediging.'
De Britse schrijver Timothy Garton Ash, vandaag (7/7) in NRC Next. Voor meer over 7/7, zie hier.

Labels: ,dinsdag 28 maart 2006

Duits mopje
Vader, moeder en 10-jarig zoontje zitten aan tafel voor het avondmaal. Moeder zet net de kip en soep op tafel, als het zoontje plotseling vraagt: �Vater, wer hat denn die Reichstag angesteckt?� De vader schrikt nogal van de vraag en antwoordt nogal nors: �Ess, ess, mein Jungen.�
Duits mopje aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, gisteravond verteld tijdens Humor onder het hakenkruis, uitgezonden door Canvas.

Labels: ,vrijdag 24 maart 2006

MI5
In Engeland is grote opschudding ontstaan na de onthulling van de Sunday Times dat de (beroemde) binnenlandse veiligheidsdienst MI5 drie verdachten van de bomaanslagen in de Londense metro een tijd lang in de gaten hield, maar door slechte samenwerking en foute analyses heeft laten lopen.
Tribune, maart 2006. Zie voor een andere analyse over 7/7 deze column.

Labels:zaterdag 31 december 2005

Het D.C. Lama Jaaroverzicht 2005
Hoe een landje van 9/11 hoorde; de EU-grondwet werd verworpen; waarom cannabis gelegaliseerd wordt en hoe Amsterdamse stadspropaganda aan banden werd gelegd...

Januari
Het jaar begint heftig: met een wat oudere versie van de film 9/11 in plane. De film toont beelden van het Pentagon op 11 september 2001 en ik denk weer hetzelfde als toen ik op die bewuste dag voor de buis zat: Volgens mij is er helemaal geen Boeing 757 in het Pentagon geland. Het brandje leek me ook toen al wat klein, maar nu zie ik ook foto's van de zeer smalle gaten in de verschillende ringen van het Pentagon; detailfoto's van de getroffen plekken; beelden van een zoektocht naar bewijsmateriaal (die me ook toen al bevreemdend voorkwam); vluchtgegevens van het verdwenen toestel en vrijgegeven foto's van de vermeende aanslag.

De film bereikt mij op het moment dat minister Donner in de weer is de vrijheid van meningsuiting te beperken: wie zich niet op de voorgeschreven wijze uitlaat over 11 september 2001, moet op water en brood. En aangezien ook de ausweiss ondertussen alweer is ingevoerd, besluit ik er ��n van mijn columns voor het programma van Giel Beelen aan te wijden. Het zijn tenslotte opmerkelijke beelden en er is op dat moment slechts ��n Nederlandstalige site die �berhaupt iets over "de andere kant van 9/11" schrijft: Daanspeak.com.

Goed, ik ben dan nog wel makkelijk af te leiden (die lichtflitsen vlak voordat de vliegtuigen de Twin Towers raken zijn waarschijnlijk niet zo'n hele belangrijke aanwijzing in de ontrafeling van het 9/11-mysterie; raketten lijken mij nu helemaal absurd - hoewel de onderstellen van die vliegtuigen toch echt niet van gewone Boeings zijn), maar het is dan ook nog slechts januari.

Columns gaan nog over minder belangrijke zaken, zoals roken en het kappen van het Amazonewoud (hoewel natuurlijk niet geheel onbelangrijk). En over drugs natuurlijk. Columnist De Legalees schrijft in het Legalize! war on drugsjournaal in de EssensiE over de vervuilde coke in Nederland vanuit een wat ander perspectief dan de reguliere media.

Voor Legalize! bedenk ik eind januari een actie als protest tegen de supermarktboycot van de Nieuwe Revu met hennepzaadjes. Foto's daarvan verschijnen op de site en in diverse media.

De media zijn echter vooral vol van de tsunami. 3FM komt er niet voor in actie en de giften worden (per ongeluk) twee keer afgeschreven.

Deze site kent in januari eindelijk RSS!

Februari
Maxima spreekt en D.C. Lama zingt erover in Theater de Engelenbak. Het land rept over eerwraak (Lama doet daar aan mee) en Amsterdam kent ondertussen volwaardige overheidspropaganda. Op zich wel handig: want er gebeuren duistere zaken in de Gemeente. Net zoals Lubbers natuurlijk niet vanwege zo'n kontkneep weg wordt gebonjourd, maar eerder door een uitspraak als 'Dit zijn de VS niet meer!'

En dit is het NL niet meer, want de bovenonsgestelden geven je zonder blikken of blozen aan de Amerikanen. In 2003 waren er nog mensen oprecht bezorgd dat Donner fundamentele rechtsbeginselen overboord gooide om zijn Amerikaanse war on drugs-kameraden te vriend te houden (Ook ik schreef er vele columns over: Ge�mporteerde Kafka en Nieuwe Markt (DEA in Nederland) en Paul Dietz), maar anno 2005 schijnt omgekeerde bewijslast (met bonussen voor de beschuldiger!) geen onderwerp van discussie meer te zijn.

Samen met MC Che en Macro neem ik daarom een protestnummer op tegen de uitleveringen van Nederlandse drugsverdachten aan de Verenigde Staten. Het nummer, waarin de hele drugswetgeving in 5 minuten wordt uitgelegd, is als mp3 gratis te downloaden.

Maart
Parool-verslaggever Frenk der Nederlanden en fotografe Caro B�nink komen op bezoek en publiceren een interview in deze Amsterdamse krant.

Een ge�mproviseerd MSN-gesprek met Moordgast Luuk leidt tot een korte conversatie over wacke namenpikkers; de Paus leeft nog net; Hoogervorst voelt zich moreel verheven als het om orgaandonatie gaat en Lama draait plaatjes voor Kink FM.

Maar dat zijn peanuts: Toonde 9/11 in plane site enkele hele duidelijke beelden over de gebeurtenissen in het Pentagon op 11 september 2001 (en stelde het ook de juiste vragen); nieuwe foto's en films (zoals Painful Deceptions (An Analysis of the 9-11 Attack) van Eric Hufschmid, 9-11 The Great Illusion van George Humphrey, 9-11 The Greatest Lie Ever Sold van Anthony J. Hilder en 9-11 The Road to Tyranny van Alex "alles is de duivel" Jones) tonen nog veel meer opmerkelijke zaken.

De beelden van het vliegtuig dat naar Pennsylvennia vloog... is dat eigenlijk wel een gecrasht vliegtuig waarvan de heldhaftige passagiers de kapers overmeesterden? Het ziet er in ieder geval niet zo uit, want... Waar is dat vliegtuig?

De theorie over smeltend staal (de zogenaamde pancake-theorie) van de twee WTC-torens wordt ook vakkundig weerlegd. Niet alleen is het unicum in de geschiedenis dat stalen gebouwen instorten door brand (toonaangevende brandweermannen maken gehakt van die theorie); op diverse beelden is ook simpelweg te zien dat er explosieven zijn gebruikt.

Maar de belangrijkste aanwijzingen voor een inside job (naast de vele financi�le constructies) zijn te vinden als men gebouw 7 van het WTC bestudeert. WTC 7 huisvest o.a. de CIA, het ministerie van Defensie, enkele andere overheidsinstanties en, leuke bijkomstigheid, de boekhouding van het van fraude beschuldigde Enron. Het is eigendom van Larry Silverstein, die zes weken voor de aanslagen ook de Twin Towers op zijn naam krijgt en daar uiteindelijk een flink bedrag aan verzekeringsgeld voor ontvangt. Het gebouw wordt enkele uren na de aanslagen overduidelijk met explosieven opgeblazen, wat zonder voorbereiding onmogelijk is. Silverstein geeft dat (waarschijnlijk in een vlaag van verstandsverbijstering; de controlled demolition werd live uitgezonden) ook gewoon voor de camera toe, maar daarover is in het offici�le 9/11-rapport geen woord terug te vinden: daarin staat dat men geen flauw idee heeft waarom dat gebouw naar beneden ging.

Lama houdt het onderwerp nog enkele weken in onderzoek en spreekt er dan over in Giel's programma op 3FM: de column The Grand Chessboard. Het aantal Nederlandstalige sites met info over 9/11 neemt vervolgens een gigantische vlucht.

April
Nederland houdt een echte terreuroefening: operatie Bonfire. Conclusie: de communicatie rond de ramp moet via minder schijven verlopen. Welk ��n overeenkomst met eerdere oefeningen in het Pentagon! (Zie de column Operatie Bonfire.)

Het onderwerp intrigeert. Niet alleen de zogenaamde conspiray theorie-films wekken verbazing; ook de door het Pentagon goedgekeurde films op National Geografic roepen vragen op. In de column 'Persoonlijk 9/11-verhalen' worden �Seconds from desaster: the attac on the Pentagon� en een film over ex-FBI-agent John O�Neill aan een kritische blik onderworpen.

Giel Beelen wil niet meer dat ik het er nog langer over heb... en dus schrijf ik 'Niet over 9/11'. Het aantal Amerikaanse sites over 9/11 is inmiddels flink gegroeid; ook steeds meer Nederlanders beginnen zich vragen te stellen over de gebeurtenissen die (tot nu toe) tot twee oorlogen en vele vrijheidsbeperkende maatregelen hebben geleid.

Ondertussen ziet een nulnummer van een nieuw tijdschrift het levenslicht, dat een column publiceert die de dag na de moord op Theo van Gogh is geschreven. De media pakken uit met (nieuw!) wat intelligente verhalen over het drugsbeleid en Lama tekent over Samir A.

Mei (1)
Denk je fijn Bevrijdingsdag te kunnen vieren; komt die zoon van die befaamde CIA-agent en kleinzoon van een Nazi-bankier op het graf van de bevrijders dansen. Hoog tijd om wat meer mensen op de hoogte te stellen over 9/11.

Met Def P. en Seda van de Osdorp Posse ga ik aan de slag voor het nummer 'Vragen aan George Bush.' Tientallen vragen over 9/11, die allen van een uitgebreide toelichting en vele feitjes zijn voorzien, zijn het resultaat van maandenlange research. Het mp3'tje 'Vragen aan George Bush' is gratis te downloaden; net als de videoclip van het nummer.

Def P. en ik treden met het nummer ook op tijdens de Stop Bush-demonstratie op het Amsterdamse Museumplein. Het optreden wordt vermeld in het ANP-bericht ('Zij stelden in een rap vragen aan president Bush over de aanslagen van 11 september. Zij vroegen zich onder meer hardop af of de aanslagen wellicht door de Verenigde Staten zelf in sc�ne waren gezet, wat door het publiek met gejuich werd ontvangen.'); de berichtgeving wordt ook opgenomen op vele sites van kranten, nieuwsuitzendingen etc., maar op papier en op de buis zwijgen alle media als de Telegraaf in WWII.

Voor aanvang van het optreden op het Museumplein zijn wij uitgenodigd het ��n en ander toe te lichten bij het radioprogramma Spijkers met Koppen. Omdat het qua tijd allemaal nogal krap is, spreek ik met de redactie telefonisch af dat wij om uiterlijk half ��n in de uitzending zitten en dat we dan met een taxi snel naar Amsterdam worden vervoerd. De Vara kampt echter met een technisch mankement; vlak voor aanvang van de uitzending is de uitzendmast bij het Utrechtse caf� afgebroken door een persoon, die zij nog net zien wegrennen. Als we om 13.40 uur het pand verlaten, is het mankement binnen enkele minuten verholpen.

Bevrijding en bezetting zijn ook het onderwerp tijdens Lama's optreden in Theater de Engelenbak.

Mei (2)
Het hoogtepunt van het jaar: KRS One komt naar Nederland!

Mei (3)
De webmaster van De Gezonde Roker (Lama's cartoonmedium van 1999 tot 2 november 2004) begint een nieuwe weblog: vetvetvet.web-log.nl. Op Frontaal Naakt verschijnt een interview met hem, met daarin Lama's beste recensie ooit: >D.C. Lama is een hele gezellige jongen.

Juni (1)
Dit is een grondwet (hoewel ernstig aangetast door de Patriot Acts) en dit is een businessplan, waarmee deze vragen weer actueel worden. En dus moest die grondwet worden weggestemd. Looked like a job for Superlama.

De peilingen waren slecht; de pers establishment en Balkenende strooide zijn hel en verdoemenis al ongegeneerd uit over het toch al angstige volkje. Tijd voor een cartoontje. De eerste wenkbrauwen fronsten; er kwam zowaar wat tegenspraak en ik besloot nog wat extra cartoons te tekenen.

Zalm reageerde geagiteerd; Hij had de boel toch al een keer eerder gefopt? Moest hij dat dan nog eens uitleggen? Dergelijke fratsen liet hij liever over aan zijn voormalige staatssecretaris en Ome Bolk's oud-collega. Als het aan hem lag, dan zouden ze die Lama....

Voor Donner was het allemaal lekker eenvoudig; Balkenende kon de spanning bijna niet meer verdragen en Zalm ging in de leer bij zijn Amerikaanse vrienden. Zonder dat Balkenende dat overigens helemaal vertrouwde...

Ik gaf voor de zekerheid nog een stemadvies, schreef een Nachtegal over de EU-Grondwet en toen was het wel zo'n beetje bekeken: ruim 61 procent stemde tegen en een kleine 39 procent was v��r.
(Ook Andr� Rouvout en Harry van Bommel leverden overigens hun bijdrage.)

Juni (2)
Iets anders: ik moest de drugs nog legaliseren. En omdat je natuurlijk niet alle doelstellingen in je leven in ��n jaar moet realiseren, legde Stichting Legalize! dit jaar tijdens haar demo de nadruk op het legaliseren van cannabis. U mag zelf bepalen in hoeverre dat dan weer gelukt is...

Het was in ieder geval een geslaagde demo; het pamflet was lekker duidelijk en de foto's spreken voor zich. Voor wie het nou nog niet begreep, schreef ik nog een Nachtegal: Alw��r over het legaliseren van cannabis.

Juni (3)
JP en meneer Gerrit zijn de hoofdfiguren in een nieuwe strip van D.C. Lama: Gerrits Grote Flipperkast. Er verschijnt echter slechts ��n deel: de strip is gemaakt in PowerPoint en veel mensen schijnen dit programma niet te hebben. Heeft u het toch? Klik dan hier en klik onder 'Bladeren' op volledig scherm.

Juli
In Schotland verzamelen de leiders van de G8 om te spreken over armoede en milieuvervuiling; in Londen ontploffen de bommen. Het gekraai over Al Queda maakt achterdochtig; niet alleen over Londen (waar heel toevallig net een oefening gaande was), maar zelfs over de moordaanslag op Theo van Gogh. Al in juli speculeer ik over de rol van de geheime diensten hierbij. (Over beide terroristische aanslagen later meer.)

Mohammed B. (van de Partij van de Jihad) wordt ondertussen veroordeeld en het openbaar vervoer staakt tijdens veteranendag. Peijs zeurt over losse voorwerpen op de achterbank en na sellout 1, 2 en 3 valt zelfs Remco C. van zijn voetstuk.

Een van Nederlands grootste kunstenaars, Marten Toonder, overlijdt. Op televisie herinnert hij alle na-oorlogse verzetshelden nog even fijntjes aan wat feitjes uit de geschiedenis:

"De Telegraaf was tot '44 een gewone krant, even fout als alle kranten waren. Daar stond precies hetzelfde in. Er was ��n lijn, nergens zag je 'hij is erger'. (...) In de hele oorlog is het woord foute krant niet gevallen, hoor. Pas toen die SS'er aan het hoofd kwam, toen zei ik: Ik wil niet voor een foute krant werken. Dat is niet algemeen bekend."

Augustus
Sail in Amsterdam; Willempie vaart; we leveren weer eens iemand uit en de televisie vindt vooral zichzelf interessant.

September
Altijd fijn om te merken welke effecten het Nachtegal ook op lokaal gebied heeft (zie ook de column Stadspropaganda), maar er zijn wel belangrijkere invloeden:

De column The Grand Chessboard dient als leidraad voor een Twee Vandaag-uitzending over 9/11. Vreemd genoeg worden daarin de belangrijkste aanwijzingen en beelden weggelaten (geen woord over het Pentagon of WTC gebouw 7 bijvoorbeeld).

In veel opzichten is dat net zo vreemd als bij de BBC: de docu The Power of Nightmares (gratis te downloaden) zegt in principe ook vrijwel alles, behalve: ook 9/11 was a inside job.

De rest van journalistiek Nederland is nog steeds niet wakker; toch willen zij steun voor hun behoud. In twee columns volgen overdenkingen over Nova: Hip Hop bij Nova en Nova en buitenwiet.

Belangrijker dan Nova is die andere oorlog waar Nederland aan mee doet: de war on drugs in Columbia. Niet alleen in de column Nova en buitenwiet wordt daaraan aandacht besteed; ook via de column Enduring Freedom (voorgelezen tijdens een uiterst dronken zeilvakantie) hoort Nederland dat minister Donner die oorlog met nog extra financi�le middelen heeft opgevoerd.

In Nederland wordt het beleid ondertussen gewoon door je strot geduwd; in Itali� fraudeert men iets openlijker. De SGP krijgt geen subsidie meer en Balkenende is ondertussen bang voor nog meer D.C. Lama-cartoons en wil geen discussie meer over de EU-grondwet.

Oktober
Na EssensiE nummer 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39,40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 en 99... volgt onvermijdelijk:

EssensiE nummer 100!
100 gedeeld door 12 jaar geestverruimend en met D.C. Lama-columns.

En dat dergelijke andere geluiden hard nodig zijn, blijkt wel als de Gemeente Amsterdam besluit blowers op straat voortaan gewoon te kunnen oppakken. Gelukkig is er ook nog altijd het Nachtegal op 3FM, waar ik alle verboten van het voorheen zo tolerante stadje nog mag opsommen.

Met de publicaties van cartoons verloopt het minder voorspoedig. De hoofdredacteur van De Gezonde Roker werd vorig jaar al vermoord; de hoofdredacteur van Vetvetvet is het na een jaar gezeik over hoofddoekjes alweer helemaal beu en stopt ermee. Geen prinses Irene die daar een onderhandelaar voor op pad stuurt.

Alle tijd dus om weer eens wat te doen aan mijn autobiografische strips. Na deel 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 en 13 verschijnen er weer een nieuwe episodes:

deel 14, deel 15, deel 17 en deel 18.

De Gemeente Amsterdam verzorgt ondertussen gewoon haar eigen media. Het krantje AmsterdamSport is weer een nieuw dieptepunt in stadspropaganda, waar ik dan weer een column over voor mag lezen.

Echt Amsterdams kankeren op de Gemeente kan dan nog altijd in Feest op de planeet in Theater de Engelenbak.

November
Alle bestuurdertjes rollebollen over straat: wie mag op 2 november de waxinelichtjes aansteken? Ik besluit op die dag cartoons van De Gezonde Roker te gaan verkopen, want Theo zou het zo gewild hebben. (Uiteraard, zo fluistert hij me zojuist nog in!) Voor 2 minuten maak ook ik daarom de overstap naar Talpa.

Maar een jaar na 2 november zijn nog vele belangrijkere zaken aan het licht gekomen. Dankzij Netwerk, Katja Schuurman en consorten, Zembla en ene professor Omar Mounir van de Law School of Casablanca (wanneer wordt die man nou eens ge�nterviewd op de Nederlandse televisie?) begint de ware toedracht van de moord op de Theo van Gogh langzaam duidelijk te worden. 10 verwante punten som ik op in het programma van Giel.

Want dat niet alleen de aanslagen van 9/11 een inside job waren, is ondertussen wel duidelijk. Londen, Madrid, Casablanca... Het komt allemaal ter sprake in het Nachtegal van 18 november 2005. Van de aanslagen van Londen maak ik zelfs nog een reconstructie:

Het is 7 juli 2005: in Schotland zijn de belangrijkste wereldleiders verzameld. Die dag is het dreigingsniveau van terreur na lange tijd toevallig net verlaagd, waardoor er minder directe communicatie tussen de verschillende instanties plaatsvindt. Het bedrijf Visor Consultants (een bedrijfje van een oud Scottland Yard-medewerker) maakt zich ondertussen op voor een terreuroefening: wat zouden zij moeten doen als er bommen zouden afgaan op de metrostations, die (uiteraard geheel toevallig) even later allemaal rond het geplande tijdstip daadwerkelijk getroffen worden. Al Qaeda! krijsen de deskundigen, want zo�n gelijktijdige aanslag schijnt heel moeilijk te realiseren zijn. Terug naar de feiten: Op treinstation Luton nemen de drie zelfmoordterroristen de trein naar station Kings Cross. Daar... lees hier de hele reconstructie met alle bijbehorende linkjes.

Een therapeutisch stripje tekenen werkt overigens heel verhelderend...

December
Natuurlijk zijn al die aanslagen niet slechts ter tijdverdrijf. Ze vormen en vormden de opmaat voor imperialistische oorlogen, die -zoals gebruikelijk- als vrijheidsoorlogen worden gepresenteerd. Ook zonder 9/11 is die leugen al te doorzien, zoals in de column 'De oorlog in Afghanistan' nog eens wordt samengevat. D'66 ontvangt gelukkig ook altijd D.C. Lamail, maar of ze dit keer wel vasthouden aan hun principes...

Verder is het aan anderen om voor quotejes, beschrijvingen, geschiedenisfeitjes, opmerkelijkheden en dergelijke te zorgen.

Want wie gelooft D.C. Lama nou?

When you hit 33 now you can see
That it's all about skill and a love for the art
Not whose above or whose below in the chart
You got to look in your heart
It's there where you start
I and Hip Hop are never ever ever apart

Down the charts - KRS One

* Jaaroverzicht 2004

Op de hoogte blijven in 2006?
* Bookmark deze site: hij wordt enkele malen per week ge-update.
* Maak gebruik van RSS.
* Meld je aan voor D.C. Lamail: Ongeveer eens per maand cartoons, columns, verhalen, strips en info. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar dclama@hotmail.com met aanmelden of iets dergelijks in het onderwerp. Afmelden gaat net zo eenvoudig.

Labels: , , , , , , , , , , , , , , , ,vrijdag 18 november 2005

De aanslagen in London, Madrid, Casablanca en Amsterdam
Het Nachtegal van D.C. Lama, vannacht rond half 3 in het programma van Giel Beelen op 3FM. Na te luisteren via deze link (na +/- anderhalf uur).

Afgelopen woensdag zond de BBC een reconstructie uit van de Londense bomaanslagen. Daarin wordt teruggekeken met enkele direct betrokkenen: een politievrouw (die normaliter per auto naar haar werk rijdt, maar deze dag toevallig de metro had genomen); Twee agenten die toevallig net in de buurt op weg waren naar Scottland Yard; Diverse hulpverleners en een mooie vrouw die haar twee benen verloor. Geweld sucks, zoveel is zeker.

Ik laat tijdens dat soort reconstructies altijd een soort �kritisch computerprogrammaatje in mijn hersenen� meelopen. Ik geloof namelijk niet dat Al Qaeda de aartsvijand is van de Amerikaanse neoconversatieven, maar dat die clubjes met elkaar verweven zijn via o.a. investeringsmaatschappijen en diverse geheime diensten. Bestudeer de mensen achter investeringsmaatschappij de Carlyle Group maar eens en zoek eens uit wat er met gebouw 7 van het WTC is gebeurd (en wie daar allemaal inzaten), en je bent volgens mij al een heel eind op weg.

Als je die studie, zoals ik, in het openbaar doet en daar conclusies aan verbindt (volgens mij was 9/11 een zogenaamde inside job), dan is de kans groot dat iedereen je aan je kop begint te zeuren over alle aanslagen die ooit in naam van Al Qaeda zijn gepleegd. De kans is dan ook aanwezig dat je dan op een gegeven moment echt totaal geen zin meer hebt om het daar nog over te hebben. Zeker niet wanneer kritische AIVD-spotters in Nijmegen twee kogels door hun kop krijgen en je tijdens het rukken achter je computer het idee hebt dat er iemand met je meekijkt.

De aanslagen in Madrid? Ik weet er fuck van. Ik weet dat de Spaanse regering na die aanslagen snel nogal wat bestanden heeft gewist en dat twee van de daders informanten van de geheime dienst waren, maar ik heb geen zin om w��r honderden feitjes te verzamelen zoals ik met 9/11 heb gedaan. De aanslagen zijn volgens de autoriteiten gepleegd door Al Qaeda... en dan weet ik eigenlijk alweer genoeg.

De aanslagen in Casablanca? Ik was het alweer helemaal vergeten, totdat ik hoorde dat Abu Khaled, de Syrische leider van de Hofstadgroep, ervan verdacht wordt bij die aanslagen betrokken te zijn. Ene professor Omar Mounir van de Law School of Casablanca (la Facult� de Droit de Casablanca) schijnt een boek te hebben geschreven waarin hij aantoont dat ook dit een inside job was, maar mijn kennis van de Franse taal is te beperkt om dat met plezier te kunnen lezen. Zou op zich wel interessant kunnen zijn, want de AIVD was duidelijk ge�nfiltreerd in de Hofstadgroep en Abu Khaled is de enige die nog niet is opgepakt. Misschien dat ��n van onze gewaardeerde actualiteitenprogramma�s die Omar Mounir eens kan interviewen om hem te vragen naar de identiteit van die Syri�r, maar daar zullen we dan waarschijnlijk nog wel even op moeten wachten: het duurde tenslotte ook een half jaar voordat 2 Vandaag mijn 9/11-column van 18 maart gebruikte als leidraad voor hun uitzending.

Ik heb er in ieder geval geen zin meer in. Van de andere kant: ik word hier ook vet betaald voor mijn column (ik krijg binnenkort een cd�tje van George Clinton van Giel), dus ben ik ook niet te beroerd hier die BBC-reconstructie van de Londense aanslagen te becommentari�ren. Vooral omdat er sinds kort ook documentaires op Internet circuleren, die de opmerkelijkste puntjes op een rijtje hebben gezet. Dus vandaar: een reconstructie van de bomaanslagen in Londen, op basis van de feiten die mij tot nu toe bekend zijn:

Het is 7 juli 2005: in Schotland zijn de belangrijkste wereldleiders verzameld. Die dag is het dreigingsniveau van terreur na lange tijd toevallig net verlaagd, waardoor er minder directe communicatie tussen de verschillende instanties plaatsvindt. Het bedrijf Visor Consultants (een bedrijfje van een oud Scottland Yard-medewerker) maakt zich ondertussen op voor een terreuroefening: wat zouden zij moeten doen als er bommen zouden afgaan op de metrostations, die (uiteraard geheel toevallig) even later allemaal rond het geplande tijdstip daadwerkelijk getroffen worden. Al Qaeda! krijsen de deskundigen, want zo�n gelijktijdige aanslag schijnt heel moeilijk te realiseren zijn.

Terug naar de feiten: Op treinstation Luton nemen de drie zelfmoordterroristen de trein naar station Kings Cross. Daar nemen ze alledrie een verschillende trein, die zij laten ontploffen. Dat lijkt mij logistiek gezien niet zo heel erg ingewikkeld, maar er doet zich nog wel een probleempje voor: Volgens het offici�le verhaal hadden zij namelijk de trein van 7.40 uur genomen, maar volgens ooggetuigen en een site waar alle treintijden op vermeld staan, reden er toen al geen treinen meer in die richting. De aangewezen daders zouden daarom nooit op tijd bij hun eigen aanslag kunnen zijn.

Om 9.47 uur vind een vierde explosie plaats in een dubbeldekkerbus. Naast de bus staat een busje van Kingstar, een bedrijfje dat o.a. gespecialiseerd is in controlled demolition. Er vallen in totaal 56 doden. Een voormalige aanklager van het Amerikaanse Justitie-departement verklaart even later dat de ringleader van de aanslagen in Amerika al jarenlang bekend staat als iemand van de Britse geheime dienst. Een andere dader krijgt de identiteit aangemeten van een 16-jarige jongen. En.. en... en...

Ach, weet je: ik heb er eigenlijk helemaal geen zin meer in. Weet je wat ik vannacht dacht, toen ik weer een paar dagen bezig was geweest uit te zoeken welke Mohammed nou eigenlijk Pietje heet en welke trein nou precies hoe laat vertrok en welk explosief er nou precies gebruikt was: ik dacht: laat ik eens lekker gaan ontspannen met een documentaire over de supersnaartheorie. Ik had ook nog een hele mooie documentaire over Saturnusmaan Titan, toch zeker ��n van de grootste kanshebbers van een planeet met leven in dit zonnestelsel. Als er nu nog iemand over conspiracies begint, wil ik het niet meer hebben over dat gepeupel hier op deze planeet: Er moet er toch zeker een rol zijn weggelegd voor minstens drie levensvormen binnen de tien meest nabijgelegen sterrenstelsels. Wordt er in je conspiracy niet gesproken over bundels straling die qua frequentie buiten het menselijk observatievermogen liggen, maar toch duidelijke kenmerken van leven vertonen: dan wil ik het er helemaal niet over hebben. Als het dan toch over geweld moet gaan, geef mij dan de fusie van twee sterrenstelsels. Misschien moet ik het volgende week eens d��r over hebben.

Tenzij er natuurlijk iets opmerkelijks te melden is over de moord op Louis S�v�ke. Theo van Gogh is namelijk dood en dat zaakje stinkt behoorlijk. Wie o wie bedreigt er hier nu eigenlijk de vrijheid van meningsuiting?

Bronnen:
* De Carlyle Group (special van VPRO's Tegenlicht)
* WTC 7
* D.C. Lama's 9/11-column dd 18 maart
* 2 Vandaag-uitzending een half jaar later.

* Radiofragment interview Peter Power van Visor Consultants:
POWER: At half past nine this morning we were actually running an exercise for a company of over a thousand people in London based on simultaneous bombs going off precisely at the railway stations where it happened this morning, so I still have the hairs on the back of my neck standing up right now.
HOST: To get this quite straight, you were running an exercise to see how you would cope with this and it happened while you were running the exercise?
POWER: Precisely.


* Nachtegal van vorige week: Tien punten n.a.v. de moord op Theo van Gogh.
* Samenvatting van het boek "Les Attentats de Casablanca et le complot du 11 septembre" van Omar Mounir.

* Netwerk-uitzending over AIVD-infiltratie in het Hofstadnetwerk. (aanrader!)
* Prettig weekend ondanks alles (docu van Katja Schuurman over de moord op Theo van Gogh).

* Site met veel informatie, docu's en filmpjes over de aanslagen in Londen.
* The Truth Seeker.co.uk
* De versie volgens BBC...
* De docu '7/7 The Day the Bombs Came
* De feiten volgens wikipedia.org
* Tony Blair verlaagde het terreurdreigingsniveau.
* De verklaring van John Loftus over de ringleader (incl. filmpje).
* Wie is John Loftus?
* De site van Visor Consultants.
* De site van Kingstar.
* En nog wat vraagjes...
* ... en nog iets over Madrid...
* ... iets over Louis S�v�ke???
* En kijk verder maar op DaanSpeak of zo. Begin desnoods je eigen site...

* De Titan-docu: Titan, a place like home

Labels: , , , , , ,donderdag 15 september 2005

D.C. Lamail
Ongeveer eens per maand wordt D.C. Lamail verzonden: cartoons, columns, verhalen, strips en info over 9/11 en aanverwante zaken. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar dclama@hotmail.com met aanmelden of iets dergelijks in het onderwerp. Afmelden gaat net zo eenvoudig.

Labels: , ,vrijdag 29 juli 2005

Abu K.
Het Nachtegal van D.C. Lama, dd 30 juli 2005. Vannacht rond half 3 in het programma van Giel Beelen op 3FM. Terug te luisteren via deze link.

Laat ik het er hier nu toch maar eens over hebben, zo vlak na het proces: op 2 november vorig jaar vermoordde mijn voormalige overbuurjongen de hoofdredacteur van een site, waarvoor ik ruim 5,5 jaar iedere week een cartoontje maakte. Ik heb die Mohammed B. bij mijn weten nooit gesproken en met Theo van Gogh herinner ik mij slechts enkele gesprekken in de trant van:

�He�
�Hoi�
�Goeie dingen maak jij.�
�Jij ook.�
�Moet je mee doorgaan.�
�Jij ook.�
�Goed.�
�Mooi.�
�Hoi.�

Van Gogh was inderdaad een fantastische hoofdredacteur zoals ze niet meer lijken te bestaan, maar ik probeer hier slechts mee aan te tonen dat ik over geen enkele voorkennis omtrent de moord op Theo van Gogh beschik. Er is echter wel iets wat mij zorgen baart: die nog immer voortvluchtige Syri�r, die in eerste instantie werd aangeduid als de geestelijk leider van de Hofstadgroep. Die hele Hofstadgroep (overigens een benaming door de AIVD) is ondertussen opgepakt, maar niet die Syri�r: Abu Khaled of Redouan al Issa of ��n van de vele andere schuilnamen waaronder hij volgens de AIVD opereerde. Wie is die gast? Komt ie wel uit Syri�? Volgens Trouw zou het ook heel goed om een Egyptenaar kunnen gaan en volgens mij zou het ook nog mogelijk zijn dat die man een Amerikaan is met een Arabisch uiterlijk.

Want goed: laten we nog gewoon even keurig wachten op de antwoorden van George Bush op de vragen over 9/11 (Ik zou echt heel graag willen weten wat er in het Pentagon is gebeurt en hoe dat nu precies zit met WTC gebouw 7), maar dat er in Londen iets wonderlijks is gebeurd: dat is zeker. Ook daar weer waarschuwingen aan die bevriende staat in het Midden-Oosten, van die vreemde gefotoshopte door de overheid vrijgegeven foto�s, maar bovenal: een vreemde verklaring op BBC-radio. Daar werd na de aanslagen ene Peter Power ge�nterviewd, iemand met een toepasselijke naam aangezien hij manager is van een bedrijf in zogenaamde crises management. Deze man verklaarde dat ze op het tijdstip van de bomaanslagen in de Londense metro, op diezelfde dag, op exact dezelfde metrostations als waar de bommen afgingen, net bezig waren met een grootscheepse oefening, waarbij op zo�n zelfde aanslag werd getraind.

Wat zei ie?
Dat er op precies dezelfde metrostations als waar die bommen ontploften, op hetzelfde tijdstip op dezelfde dag, heel toevallig net een oefening bezig was, waarbij ze trainden wat ze moesten doen als er op diezelfde metrostations op hetzelfde tijdstip bommen zouden afgaan. Alle bobo�s op securitygebied zaten allemaal al rond de tafel toen er heel toevallig net op die metrostations vier zogenaamde Al Quadastrijders besloten daar daadwerkelijk bommen te laten ontploffen.

WAT zei ie?
Ja, luister het lekker zelf terug via mijn website: ik wilde het hier graag hebben over die Syri�r: de geestelijk leider van de Hofstadgroep die Mohammed B. wist te inspireren Theo van Gogh te vermoorden.

Want misschien word ik langzaam gek hoor, maar stel nou eens dat die Syri�r ook gewoon een CIA-agent was. Dat ie Mohammed B. op het spoor is gekomen toen Mohammed op een ministerie in Den Haag zijn plan voor een jongerencentrum in Amsterdam zat te verdedigen. Toen ie van die ambtenaren te horen kreeg dat zijn goed doordachte plan naar de prullenbak werd verwezen omdat ze hem niet echt vertrouwden. Misschien dacht er toen wel ��n of andere geheim agent: die Mohammed B. is misschien wel vatbaar voor geweldadige acties... laat ik mij voordoen als een radicale imam.

Dat klinkt misschien gek, maar het zou in ieder geval een hoop verklaren. Je snapt meteen waarom Interpol geen informatie kreeg doorgespeeld over de Hofstadgroep. Je snapt ook meteen waarom er niets is gedaan met de verklaringen aan de AIVD dat Mohammed B. bereid was tot geweld. Je snapt ook meteen waarom Mohammed B. toen ie al in de gaten werd gehouden nog steeds gewoon bevriend kon zijn met een AIVD�er, die daar als tolk werkte en geheime informatie lekte naar de Hofstadgroep.

Als je zo denkt, is Theo van Gogh wel een goede keuze geweest. Ik heb al die jaren ook altijd Theo�s columns gelezen en Theo was nooit te beroerd de Haagse fouten aan de grote klok te hangen. Alle Haagse vriendendienstjes, alle structuren, politieke seksschandalen, meineed... Theo plaatste het allemaal gewoon op De Gezonde Roker.nl en vormde zo op zijn geheel eigen wijze een leuke tegenspeler van alle boven ons gestelden. Met als klap op de vuurpeil natuurlijk: Theo�s verhaal over de grote ommezwaai van Mat Herben inzake de Joint Strike Fighters. Theo�s laatste film (06/05) draait zelfs helemaal om het plot dat Pim Fortuyn werd vermoord omdat hij de aanschaf van die Amerikaanse oorlogsvliegtuigen wilde blokkeren. Probleempje Fortuyn opgelost; probleempje Van Gogh opgelost. En de bevolking? Die wil meer veiligheid en meer overheid en minder privacy en staat ook niet meer met duizenden op het Museumplein (zoals precies een maand eerder) en roept ook niet meer dat Nederland moet opzouten uit Irak en Afghanistan.

En zo denkend, verbaast het mij ook niets meer als mevrouw Van Gogh bij Nova verklaart dat de AIVD na de moord op Theo van Gogh alle opgenomen taps van Mohammed B. en kornuiten tussen september vorig jaar en de datum van de moord willens en wetens heeft vernietigd. Ik bedoel: te weinig schijfruimte zal het probleem toch niet zijn, wel?

So... Where the fuck is die Syri�r? Wie is die gast? Waarom was hij eerst nog de geestelijk leider van die Hofstadgroep en Mohammed B. slechts een bijfiguur.... en bereidt het O.M. nu een zaak voor waarbij die rollen compleet zijn omgedraaid?

Ik weet het allemaal ook niet meer hoor, maar ik word alleen zo sceptisch als men telkens al-Quada kraait, terwijl het onze regeringsleiders toch ook duidelijk moet zijn dat die hele organisatie een uit de hand gelopen fantasie van neo-conservatieve Amerikanen als Donald Rumsfeld en Paul Wolfowitz is.

Volgens mij ben ik gewoon hard toe aan een vakantie. Volgens minister Donner is het namelijk niet de vraag of, maar wanneer er in Nederland een grote aanslag gaat plaatsvinden. Ik hoop dat ze daar in ieder geval mee wachten tot na het reces.

Linkjes n.a.v. Nachtegal dd 30 juli 2005
Londen
* Radiofragment interview Peter Power:
POWER: At half past nine this morning we were actually running an exercise for a company of over a thousand people in London based on simultaneous bombs going off precisely at the railway stations where it happened this morning, so I still have the hairs on the back of my neck standing up right now.
HOST: To get this quite straight, you were running an exercise to see how you would cope with this and it happened while you were running the exercise?
POWER: Precisely.


* Artikel op Prisonplanet.nl over dit interview.
* Artikel over fotomanipulatie vrijgegeven foto's.
* Zou dit ook iets zijn?
* Laatste nieuws Londen.

* Interview Nova met de ouders van Theo van Gogh.
* Ook interessant: in diezelfde Nova-uitzending hoorden we oud-Telegraafmedewerker (en verzetsstrijder) Maarten Toonder (R.I.P.) nog eens zeggen:
De Telegraaf was tot '44 een gewone krant, even fout als alle kranten waren. Daar stond precies hetzelfde in. Er was ��n lijn, nergens zag je 'hij is erger'. (...) In de hele oorlog is het woord foute krant niet gevallen, hoor. Pas toen die SS'er aan het hoofd kwam, toen zei ik: Ik wil niet voor een foute krant werken. Dat is niet algemeen bekend.

Docu's
* Docu's die u gezien moet hebben. (9/11 in plane site etc)
* Enkele weken voor de Londonse bomaanslagen uitgezonden door de BBC: The Power of Nightmares. (hoeveel fantasie is Al Kraaimaar?)

Eerdere columns over vergelijkbare onderwerpen:
* 9/11 in plane site (28 januari 2005)
* The Grand Chessboard (18 maart 2005)
* Operatie bonfire (what's next?) (8 april 2005)
* Persoonlijke 9/11-verhalen (23 april 2005)
* "Niet over 9/11" (30 april 2005)
* Nachtegal van 2 weken geleden.

* Alle (nou ja: veel) openstaande vragen m.b.t. 9/11 in een nummer van DC Lama & de Osdorp Posse, voorzien van een uitgebreide toelichting. (of klik direct voor de mp3 of de videoclip.)

Theo, Mat en het vliegtuig
* Theo over Mat Herben 1.
* Theo over Mat Herben.
* Theo over Mat Herben.
* LPF-lek op site Theo van Gogh.
* Brief aan Theo van Gogh over Mat Herben.
* Site van Theo's film 06/05.
* Cartoontje Mat Herben & de JSF's (De Gezonde Roker, 23-12-2002)
* De Gezonde Roker (hoofdredacteur: Theo van Gogh)

* De leden van de Hofstadgroep volgens de NOS.
* Trouw over de mysterieuze mentor van Mohammed B.

Labels: ,dinsdag 26 juli 2005

Pas op voor oefeningen
Het is natuurlijk allemaal gewoon toeval (hoeveel toeval er mogelijk is, weet u al sinds 11 september 2001), maar toch rete-interessant: dit radio-interview bij de BBC.

The good people of infowars.com maakten er meteen melding van, maar volgens Channel 4 was het allemaal gewoon uh... toeval. Verder zijn er nog wat vragen over de vrijgeven foto's van die gemene, enge (boeoeoe!) terroristen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Zou het er misschien mee te maken hebben dat de BBC vlak voor die aanslagen de documentaireserie The Power of Nightmares heeft uitgezonden? Waren de mensjes niet meer bang genoeg? De docu's zijn een aanrader (snel en makkelijk te downloaden) voor eenieder die de docu's op www.technoslavery.com/documentary te obscuur vindt omdat er geen BBC of NPS bij staat.

Tja... oefeningen...

Labels:maandag 11 juli 2005

Londen an inside job?
Ontvangen n.a.v. mijn column op 3FM van vrijdagnacht en mijn cartoon op vetvetvet.web-log.nl: ontdekkingen van Alex Jones:

* London Underground Bombing 'Exercises' Took Place at Same Time as Real Attack
* Confusion and Contradiction: What Really Happened In London?
* Bomb Scare Suggests Blair Knew and Did Nothing

Ook boeiend: BBC radio-interview waarin de oefeningen worden toegegeven.

Actuele ontdekkingen worden bijgehouden op www.infowars.com

Ook info? Mail het naar dclama@hotmail.com

Labels:zaterdag 9 juli 2005

Londen?
Het Nachtegal van D.C. Lama, vannacht rond half 3 op 3FM. Terug te luisteren via deze link.

Dom, dom, dom, dom, dom. Laat ik het maar eerlijk toegeven: ik ben (om met prinses Maxima te spreken) een beetje dom geweest. Wat is het geval?

Zoals vaste luisteraars wel weten, stuitte ik begin dit jaar op de documentaire 9/11 in plane site. Daarin worden beelden getoond van het Pentagon op 11 september 2001 en toen ik die zag, dacht ik weer precies hetzelfde als op de dag van de aanslagen: zo te zien is er helemaal geen Boeing 757 op het Pentagon gecrasht. Dat gat leek veel te klein; er waren geen brokstukken van zo�n vliegtuig en er zijn zelfs geen beelden van beveiligingscamera�s waarop dat vliegtuig is te zien. Ik begon me af te vragen wat er dan wel was gebeurd en waarom de Amerikaanse regering maar bleef vasthouden aan dat verhaal.

En toen werd ik gewezen op talloze andere documentaires, zoals Painfull Deceptions en 9/11The Great Illusion en zag ik nog veel meer beelden die op die dag waren gemaakt. Het vliegtuig dat in Pennsylvania was neergestort (maar dat eruit zag alsof het was neergeschoten), gebouw 7 van het World Trade Centre (dat overduidelijk met explosieven wordt neergehaald, maar dat is niet het offici�le verhaal en zonder voorbereiding onmogelijk) en dingen als close-ups van het instorten van de twee grote WTC-torens. Van alles wees erop dat het met hulp van binnenuit was gedaan: CIA, FBI, Pentagon.... whatever. Ik vond het verhaal van een man met een baard ergens in de Afghaanse grotten in ieder geval een stuk minder waarschijnlijk klinken.

En dus begon ik te lezen en te zoeken en stuitte ik op een heel netwerk van Bushjes, Cheney, Bin Laden�s, Wolfowitz, en vele andere nette mensen zoals de Engelse oud-premier John Mayor.

En sindsdien heb ik wat moeite om nog de gewone mediaberichten te consumeren zoals die ons dagelijks worden aangedragen. Telkens als er een berichtje over -laten we zeggen- Iran verschijnt, omdat zij bijvoorbeeld weapons of mass destruction zouden hebben, of omdat Amerikanen beweerden dat de nieuwe president van Iran hun ooit gegijzeld had, moest ik weer denken aan het Platform for The New American Century (vol met Bush�jes en leden van de Bush administration), dat eind vorige eeuw al schreef dat Amerika het Midden Oosten moest veroveren om de enige supermacht op aarde te blijven. En dan denk ik bij Iran: jullie lot is allang beslist: dat wordt vroeg of laat oorlog, waartegen ik mij dan weer op dezelfde wijze zal verzetten als met Irak: hoogstwaarschijnlijk tevergeefs.

En gisteren natuurlijk, bij die aanslagen in Londen... toen dacht ik weer: oh ja... zo�n bomaanslag is natuurlijk ook een slimme manier om niet over de bestrijding van honger en milieuvervuiling te hoeven praten. Verdeel en heers en verdien met wapens en olie. Je zegt de armste landen van de planeet (die je zelf hebt leeggeroofd) 50 miljard dollar toe (wat neerkomt op zo�n 58 dollar per inwoner van de G8), laat alle handelsbarri�res gewoon bestaan en rept met geen woord meer over het milieu. En alle media roepen: al-Qaeda, al-Qaeda, het was allemaal al-Qaeda.

En ja... Mohammed B. Wat doet een Amsterdammer in de Hofstadgroep? Door wie zijn die samengebracht? Door die Syri�r! Waar is Syri�r? Weg!

En dan denk ik: Lama, jongen... waarom krijg je nou geen antwoord op je vragen? Ik heb al die vragen toch heel duidelijk opgeschreven en met een uitgebreide toelichting in een nummer met de Osdorp Posse gesteld! Als er nou echt niets aan de hand is, dan kunnen die vragen over het vernietigen van bewijslast, het verdwijnen van de black boxes en het bezoek van de CIA aan Osama in Dubai toch wel worden verklaard?

En toen dacht ik.... ja, maar een echte hit is het niet geworden! Wie weet heeft George Bush die vragen helemaal niet gehoord. Dom, dom, dom! Ik dacht nog slim te zijn door het nummer met Def P. op het Museumplein voor te dragen, omdat daar ook het Amerikaanse consulaat zit, maar de ambassadeur was natuurlijk helemaal niet thuis! Die zat in Limburg, waar ook George Bush was!

Nou ja, ik zal hem dat nummer volgende week maar snel even opsturen. Dan ben ik straks vast weer een stuk geruster als ik eenmaal antwoord van hem heb gekregen.

Linkjes
* Download de docu's.
* Vragen aan George Bush (mp3 of videoclip en toelichting - met de Osdorp Posse)

Labels:donderdag 7 juli 2005

London
Wat een tuig, wat een tuig, wat een tuig, wat een tuig, wat een tuig, wat een tuig, wat een tuig, wat een tuig, wat een tuig.

Labels: