zondag 29 juni 2008

Preparing the Battlefield
Late last year, Congress agreed to a request from President Bush to fund a major escalation of covert operations against Iran, according to current and former military, intelligence, and congressional sources. These operations, for which the President sought up to four hundred million dollars, were described in a Presidential Finding signed by Bush, and are designed to destabilize the country�s religious leadership.
Seymour Hersh in The New Yorker (via Nu.nl)

Labels: ,
Niet-criminele feiten
De Europese Unie en de Verenigde Staten zijn bijna klaar met een juridisch akkoord waardoor veiligheidsdiensten gegevens kunnen raadplegen van elkaars burgers, zoals uitgaven met creditcards en internetgedrag. (...) Volgens het document zijn er nog slechts enkele twistpunten voor het akkoord. Zo wil de EU dat Europeanen ook in de VS beroep kunnen instellen tegen foute vermelding als bijvoorbeeld terrorrist. (...) Ook de reikwijdte is nog niet afgebakend. De EU-diensten mogen de gegevens gebruiken om criminele feiten te voorkomen en te vervolgen, de VS mogen dat ook doen voor niet-criminele feiten.
Nu.nl, vandaag.

Labels:zaterdag 28 juni 2008

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vrijdag unaniem de stembusgang in Zimbabwe betreurd. (...) Zuid-Afrika zou zich er met succes tegen hebben verzet dat de tekst van vrijdag stelde dat de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Zimbabwe niet legitiem is.
De Volkskrant, vandaag.

Waar mensen worden onderdrukt, moet er meer werk worden gedaan.
Nelson Mandela, gisteren.


vrijdag 27 juni 2008

Pick it up!
It's the teacher, class is open G
Let's get open on the concept of votin, we
begin the discussion by viewin democracy
People power, a people ruled philosophy
Democracy is a system of government
Where the whole population is the sum of it
Where the goverment can't move without its people
Where before the law everybody's equal
But take a look at the police and how they treat you
Take a look at these corporations that cheat you
Democrats and Republicans are all see-through
Now we votin for the lesser of two evils
Man, don't let 'em deceive you
This is an autocracy, not a democracy
But to call this a democracy without mock interest
in the laws of society, that's called hypocrisy!

Get up! What we slowin down for? (Pick it up, 5x)
We got a whole nation to restore (Pick it up, 5x)
We gotta really love each other more (Pick it up, 5x)
When you see my CD in the store (Pick it up, 5x)

Pick it up - KRS One, van het album Maximum Strength 2008, een van de twee nieuwe KRS One-albums.

Labels:
Onvoorwaardelijk
De Amerikaanse Senaat heeft donderdagavond in Washington onvoorwaardelijk ingestemd met een nieuwe injectie voor de oorlog in Irak en de strijd in Afghanistan. Het gaat om 161,8 miljard dollar, ruim 100 miljard euro, voor het jaar 2009.
Nu.nl, vandaag.

Labels: , ,
Poetingoesjeti�
Woensdag presenteerde de Russische afdeling van Human Rights Watch in Moskou een rapport dat getuigen aan het woord laat over buitengerechtelijke executies, ontvoeringen en martelingen die Russische ordediensten toepassen bij de bestrijding van islamitische extremisten in Ingoesjeti�. (...) Volgens Human Rights Watch treden de lokale autoriteiten, de geheime dienst FSB en de troepen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken met dezelfde 'straffeloosheid' op als destijds in Tsjetsjeni�.
De Volkskrant, gisteren.

Labels: , ,woensdag 25 juni 2008

Optreden
Dinsdag 1 juli leest D.C. Lama enkele verhalen voor in De Nieuwe Anita, Frederik Hendrikstraat 111 te Amsterdam. Vanaf circa 20.00, 20.30 uur. Entree = donatie.

Op vrijdag 3 oktober treedt D.C. Lama met Neuzige Tony en de Roffe Ponyclub (Macronizm) op in PopEi in Eindhoven, tijdens een jam met dichters/schrijvers/rappers.

Labels:dinsdag 24 juni 2008

Bloggers zonder grenzen
Door het uitdragen van meningen nemen bloggers een belangrijke positie in. Hoe effectiever zij dat doen, hoe vaker autoritaire regimes hen aanpakken. (...) In 2007 zijn wereldwijd zeker drie keer zoveel bloggers gearresteerd als in het jaar daarvoor. Dat schrijven onderzoekers van de University of Washington in Seattle. (...) Ze telden sinds 2003 64 arrestaties van bloggers, waarvan 36 vorig jaar. (...) Overigens stijgt het aantal professionele journalisten in de cel ook. Verslaggevers zonder Grenzen telde sinds 2003 97 gevallen.
NRC Next, vandaag.

Labels:maandag 23 juni 2008

Welcome Tsvangirai!


zaterdag 21 juni 2008


zie ook hier

Labels: ,
Eventuele aanhouding en vervolging
Justitie beslist nu over een eventuele aanhouding en vervolging.
Foknieuws.nl, vandaag, over de ontbieding bij de Amsterdamse politie van de webmaster van Hoeiboei.

Labels:vrijdag 20 juni 2008

Recente posts
Vergeet de navigatie aan de zijkant. Deze site is via onderstaande linkjes te bekijken, maar ook door naar beneden te scrollen.

* Cartoons
* Hoeiboei
* (aankondiging) politieke strip met Marcel Ruijters
* Altijdna�ef (column voor EssensiE, juni 2008)
* Inhoud EssensiE juni 2008
* Inhoud Zone 5300 nummer 82
* CD-recensie Derrick Morgan & The High Notes

Quotes and stuff by label (o.a.):
Nekschot; D.C. Lama; 9/11; Moord Van Gogh; Irak; Afghanistan; VS; privacy; Drugs

Other quotes and stuff: Rotte boomgaarde; Conflictje; Sancties; DNA'tjes; Gegevenspakhuis; Eindspel; Schepen; Te denken; Werkgroep; Oneens; Rutte; Meters; Bonuskaart; Taps; Belgische spion; Mycelium; Censuur; in opdracht van; de smaak; Nekschot; Punt gezet; 5e; 9/11; Hoeders; LSD; NPB; 5 jaar later; Voorlopig nog mijn wijkkie; Cheney; Nodig; Aanwijzingen; Abu K.; 2,8 + 2,2; 250.000; permanent; Spel; Puur; Excuus; 5 jaar; Niet beter; Belgi�; Pacific victory; Min of meer normaal gepsychiatriseerd; JS ff; Harry; 2.320.000; Verdedig je vrijheid; Rond 27 maart; Mannen van de Staat; Dode blauwe; Bewijs; Verbleken; Voorschriftenveto; Eind maart; Afpopistan; 400 miljard; Imperialisme; Verdonk; Waarnemers; Miljoen doden; Afstand; Terreurlijst; Afghanistan weekly; Schimmig; Wellis 2; Karskens; Wellis 1; Disproportioneel; US money to rig; China; PTSS; Sponsor; Inside; 120; Grave; Onvoldoende; 896; ISI; More quotes and stuff...

* Meest recente 'meest recente posts'.
* Reacties per e-mail: dclama@hotmail.com

Op de hoogte blijven van de activiteiten (inclusief eventuele arrestaties!) van D.C. Lama? Geef je dan op voor D.C. Lamail via een mailtje naar dclama@hotmail.com met als onderwerp 'Ik vind je beter dan Harry Mulisch!'

Labels:
Labels: ,donderdag 19 juni 2008

Om gehoord te worden aangaande verscheidene teksten
Hiermede verzoek ik u om op vrijdag 20 juni 2008 te 18.00 uur te verschijnen in het bureau van politie aan de Surinameplein 118 te 1058GV Amsterdam, (0900-....), om gehoord te worden aangaande verscheidene teksten geplaatst op internet.
Brief van Politie Amsterdam-Amstelland aan de webmaster van hoeiboei.web-log.nl

Zolang HoeiBoei niet op de hoogte wordt gesteld - hetzij telefonisch, hetzij schriftelijk dan wel per email - waar het precies om gaat, ziet Uw Webmaster geen aanleiding zich bij het Politiebureau te melden. Dan bedankt HoeiBoei toch liever. Het is maar dat u op de hoogte bent.
Webmaster van Hoeiboei op hoeiboei.web-log.nl (Met sinds kort ook cartoons van D.C. Lama!)

Labels: ,woensdag 18 juni 2008


Je hebt nog heel wat projecten op de rol staan. Een politieke strip op scenario van D.C. Lama bijvoorbeeld en een soort biocomic. Wat mogen we daarvan verwachten en wanneer mogen we het verwachten?
"Ik wil de huid van de beer niet verkopen voordat die geschoten is, maar we proberen het voorjaar van 2009 te halen. DC Lama's scenario is goeddeels rond, maar ik twijfel nu nog wat over de vorm. Van de strip die ik met Tonio van Vugt maak, zal in het eerstvolgende nummer van Zone 5300 een eerste episode gepubliceerd worden."
Interview met Marcel Ruijters (winnaar VPRO's Hoogste Prijs 2008) op stripelmagazine.be. Beeld is afkomstig uit zijn boek Inferno.

Labels:

Rotte boomgaarde
Harde ondervragingmethoden zoals Amerikanen die gebruikten in Irak, Guantanamo Bay en Afghanistan, waren geen kwestie van enkele 'rotte appels' die zich op eigen initiatief aan gedetineerden vergrepen. De praktijk was goedgekeurd op het hoogste niveau van de Amerikaanse regering. Dit heeft de Amerikaanse senator Carl Levin dinsdag gezegd na de bestudering van tot nu toe geheime documenten over onder meer waterboarding (gesimuleerde verdrinkingsdood) en het onthouden van zintuiglijke waarnemingen. De Democraat is voorzitter van de commissie voor de strijdkrachten van de Senaat.
Nu.nl, vandaag.

Labels:dinsdag 17 juni 2008

Conflictje
De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft in ons land operaties uitgevoerd die niet bekend waren bij de Nederlandse regering. In een conflict daarover heeft de chef van de CIA in Den Haag het veld moeten ruimen. De spionageruzie is tot nog toe zorgvuldig buiten de publiciteit gehouden om de relatie met de VS niet onder druk te zetten. (...) "Kort nadat de AIVD zich toegang had verschaft en microfoons en camera's had ge�nstalleerd, kwam opeens een team van de CIA opdagen dat hetzelfde pand binnenging. De AIVD'ers konden zo hun Amerikaanse collega's filmen."
Telegraaf, 12 juni. (Via Fringe Intelligence)


maandag 16 juni 2008

Iran 2008
De Verenigde Staten en Groot-Brittanni� gaan Iran nieuwe sancties opleggen omdat Teheran weigert zijn nucleair programma op te schorten. (...) De tegoeden van de grootste bank van Iran, Bank Melli, worden bevroren. Ook komen er nieuwe sancties die de Iraanse olie- en gasindustrie moet treffen.
Nu.nl, vandaag.

Labels: ,
DNA'tjes
In twee jaar tijd is het aantal DNA-profielen dat minderjarigen hebben afgestaan bijna verdrievoudigd. In 2006 stond de teller op 1627. In maart 2008 op 5628. (...) De DNA-gegevens van deze kinderen worden tenminste 20 jaar bewaard.
BNR, vandaag.

Labels:zaterdag 14 juni 2008

Labels: ,vrijdag 13 juni 2008

Centraal gegevenspakhuis
Wereldwijd willen politici vingerafdrukken van vreemdelingen vastleggen. De regering in Nederland wil de vingerafdrukken van alle burgers en ingezetenen registreren en opslaan in een centraal gegevenspakhuis. Een database waar zowel de politie als andere mogendheden toegang toe krijgen. Alle burgers worden op deze manier als criminelen behandeld, omdat politie en justitie voor strafrechtelijk onderzoek vrijelijk kunnen grasduinen in deze vingerafdruk database. Protesteer mee. (...) De vingerafdruk-gezichtsscan - strafketendossier- plannen, staan donderdag 19 juni op de agenda van de Tweede Kamer commissie voor Justitie. (...) Op het Plein v��r het gebouw van de Tweede Kamer, zal van 10- tot 16.30 uur voorlichting worden gegeven over de plannen en gedemonstreerd worden zowel tegen de inhoud van de plannen als tegen de manier waarop de bevolking en het parlement belazerd worden.
id-nee.nl

Labels:maandag 9 juni 2008Interdepartementale wat?

Labels: ,
Recente posts
Vergeet de navigatie aan de zijkant. Deze site is via onderstaande linkjes te bekijken, maar ook door naar beneden te scrollen.

* Cartoons
* Altijdna�ef (column voor EssensiE, juni 2008
* Inhoud EssensiE juni 2008
* Inhoud Zone 5300 nummer 82
* CD-recensie Derrick Morgan & The High Notes
* Cartoon stripdagen 2008
* Feest op de planeet dd 20 mei 2008

Quotes and stuff by label (o.a.):
Nekschot; D.C. Lama; 9/11; Moord Van Gogh; Irak; Afghanistan; VS; privacy; Drugs

Other quotes and stuff: Eindspel; Schepen; Te denken; Werkgroep; Oneens; Rutte; Meters; Bonuskaart; Taps; Belgische spion; Mycelium; Censuur; in opdracht van; de smaak; Nekschot; Punt gezet; 5e; 9/11; Hoeders; LSD; NPB; 5 jaar later; Voorlopig nog mijn wijkkie; Cheney; Nodig; Aanwijzingen; Abu K.; 2,8 + 2,2; 250.000; permanent; Spel; Puur; Excuus; 5 jaar; Niet beter; Belgi�; Pacific victory; Min of meer normaal gepsychiatriseerd; JS ff; Harry; 2.320.000; Verdedig je vrijheid; Rond 27 maart; Mannen van de Staat; Dode blauwe; Bewijs; Verbleken; Voorschriftenveto; Eind maart; Afpopistan; 400 miljard; Imperialisme; Verdonk; Waarnemers; Miljoen doden; Afstand; Terreurlijst; Afghanistan weekly; Schimmig; Wellis 2; Karskens; Wellis 1; Disproportioneel; US money to rig; China; PTSS; Sponsor; Inside; 120; Grave; Onvoldoende; 896; ISI; More quotes and stuff...

* Meest recente 'meest recente posts'.
* Reacties per e-mail: dclama@hotmail.com

Op de hoogte blijven van de activiteiten (inclusief eventuele arrestaties!) van D.C. Lama? Geef je dan op voor D.C. Lamail via een mailtje naar dclama@hotmail.com met als onderwerp 'Ik vind je beter dan Harry Mulisch!'

Labels:
EssensiE nummer 132
De EssensiE van mei 2008 is alweer een tijdje uit en verkrijgbaar in je coffee-, grow- en smartshop.

Met daarin de columns van:
* D.C. Lama (Het verhaal "Altijdna�ef");
* Simon Vinkenoog;
* Def P;
* onze hoofdredacteur;
* Arno Adelaars;
* Mo el-Fers
en Giel Beelen.

Verder veel over het paddo-gelul. Derrick Bergman ging mee met de Legalize!-actie tegen het paddoverbod, waarbij paddo's werden geplant in de tuin van Theo Maassen en Henk Westbroek en paddosporen vanuit een luchtballon over Nederland (waaronder luchtmachtbasis Soesterberg) werden gesproeid. Legalize! gaf ook paddo's weg aan nepliberaal Fred Teeven (VVD) en Lea Bouwmeester (PvdA), die een opvallende uitspraak deed:

"Veel mensen denken dat Klink heel betuttelend doet, maar dat is niet waar, hij is juist hartstikke liberaal. Maar Hirsch Ballin, dat is een man met heel veel macht binnen de partij, die wil het ene na het andere verbod. Hij viert echt een feestje.'

Derrick interviewde tevens de oprichtster van de Beckley Foundation, Amanda Feilding, over haar strijd tegen de war on drugs en Michiel van Hinsberg interviewde dj The Darkraver. Verder o.a.: Ger de Zwaan, Spees 'let op je PH' Cees, de strip over drugsgebruikende schrijvers door Marcel Ruijters (winnaar van de VPRO Hoogste Prijs 2008), dit keer over Alfred Jarry, veel krantenberichten uit drugsland, kweektips, de gratis essensies, ��n en ander over ��n of ander voetbaltournooi, muziekrecensies, festivaltips en meer.

En uiteraard ontbreken de brancheberichten niet: van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost 26 euro (55 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143.

* Inhoud EssensiE mei 2008
* Site EssensiE

Labels:
Zone 5300 nummer 82
De zomereditie van Zone 5300 is uit. Met daarin uiteraard De Laatste plaats voor D.C. Lama (het verhaal Plaatjongleren), een cd-recensie van Derrick Morgan & The High Notes, en verder:

Plunk, een nieuwe aflevering van Simon Spruyts Beeldverhaal en Rock & Roll-serie, De geschiedenis van de wereld, deel 666 (Marcel Ruijters en Tonio van Vugt), Harlan Coben, Joshau Peeters' Thinker-on-the-Rock, Peter Moerenhout, Erosie �n een Mr. Mack-miniboekje om zelf in elkaar te knutselen.

Hier in de losse verkoop (� 5,75); hier voor een abonnement.

* Inhoud vorige Zone.

Labels:
Derrick Morgan meets the High Notes in Amsterdam
(Rude Rich Records - Sonic) Recensie voor Zone 5300, zomereditie 2008

Derrick Morgan mag gerust een skalegende worden genoemd. De 68-jarige Jamaicaan behoort tot de grondleggers van het nationale muziekgenre en misstaat niet in het rijtje Desmond Dekker, Toots and the Maytals en Prince Buster. (Bob Marley is een categorie apart.) Met de emigratie van veel Jamaicanen bereikte deze voorloper van de reggae in de jaren �70 Engeland, waar het met punkinvloeden groepen als The Selecter, Madness, Bad Manners en The Specials voortbracht. Van daaruit werd de rest van Europa besmet, daarbij geholpen door het feit dat ska, net als punk, een vrij eenvoudig genre is: wie een paar akkoorden kan spelen en de maat een beetje op de 2 en de 4 kan houden, speelt al snel aanstekelijke dansmuziek. Vandaar dat ook in Nederland een grote hoeveelheid skabandjes te vinden is, hoewel daarin wel een grote vari�teit aan kwaliteit is: van aardig tot retestrak.

Rude Rich and The High Notes mag gerust tot de beste skabands van Nederland worden gerekend. De band grijpt terug op de oude Jamaicaanse ska en neemt, zoals op het album Soul Stomp, vaak oude skanummers opnieuw op. Dat komt ook ten goede aan die klassiekers, aangezien de oude opnames weliswaar nostalgisch klinken, maar de opnames helaas niet altijd voldoen aan de eisen van de hedendaagse muziekliefhebber. Als een retestrakke band als de High Notes dergelijke re-recordings maakt, klinkt ska weer zoals het ooit bedoeld was: op plaat, maar zeker ook live. Rude Rich and The High Notes hebben een reputatie als liveband hoog te houden. Daarmee krijgt de band ook veel waardering van de grondleggers zelf. Tijdens hun 10-jarige bestaan speelde de band al met veel grote namen, waaronder Winston Francis (de concertregistratie daarvan is onlangs op dvd uitgebracht) en trombonist Rico Rodriguez.

Na een optreden in Duitsland als begeleidingsband van Derrick Morgan (��n waarvan overigens ook een album is uitgekomen), stelde de �king of ska� The High Notes voor een gezamenlijk album op te nemen. De opnames daarvan vonden al in de zomer van 2003 plaats in de gloednieuwe High Notes Recording Studio (Morgan schijnt alle tracks in ��n keer opgenomen te hebben), maar het duurde nog zo�n vijf jaar voordat Derrick Morgan meets the High Notes in Amsterdam werd uitgebracht. De groep en zanger krijgen daarbij versterking van Rico Rodriquez en op enkele nummers van Sister Benji. Ska zoals je altijd al gehoopt had dat het zou klinken. Na een halve eeuw kun je wel stellen dat ska tijdloze muziek is, maar dankzij de nieuwe opnames van The High Notes kunnen ook de individuele skatracks de tand des tijds doorstaan.

Labels:vrijdag 6 juni 2008


www.stripdagenhaarlem.nl

Labels: ,donderdag 5 juni 2008

Eindspel
Voor een militaire rechtbank in de Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay op Cuba begint donderdag het proces tegen vijf verdachten van de aanslagen van 11 september 2001.
Nu.nl, vandaag.

Labels:maandag 2 juni 2008

Terreurschepen
De Verenigde Staten houden terreurverdachten vast op gevangenisschepen. Dat zeggen mensenrechtenadvocaten maandag in de Britse krant The Guardian. Sinds 2001 zou het om zeker zeventien schepen gaan op verschillende locaties wereldwijd. (...) Een van de gevangenisschepen zou the marineschip USS Ashland zijn, die begin 2007 voor de kust van Somali� lag. Keniaanse, Somalische en Ethiopische legereenheden zouden mensen ontvoerd hebben die vervolgens op het schip zouden zijn verhoord en mishandeld door medewerkers van de Amerikaanse federale recherche FBI en de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. (...) De Verenigde Staten hebben toegegeven dat op het moment zeker 26.000 terreurverdachten zonder aanklacht in geheime gevangenissen worden vastgehouden, maar mogelijk zou het om meer dan 80.000 mensen gaan sinds 2001.
Nu.nl, vandaag.

Labels: ,zondag 1 juni 2008

Te denken
Deze coalitie (Het Amsterdams stadsbestuur van PvdA en GroenLinks-DCL) valt in toenemende mate op door in te grijpen in de persoonlijke levenssfeer. Dat bleek deze week weer in de gemeenteraad, waar het college voorstelde te bezien of bepaalde gebieden in de stad via een verordening 's nachts verduisterd kunnen worden. Een stad 's nachts verduisteren - waar doet dat ook alweer aan denken? (...) De PvdA heeft een voorliefde datzelfde te doen bij zaken rond openbare orde, school en opvoeding. Het voorlopig hoogtepunt vormt het experiment in De Baarsjes, waar leerplichtambtenaren iedereen die er jonger dan 23 jaar uitziet kunnen aanhouden om te vragen wat ze op straat doen. (...) Ga je als student om elf uur 's ochtends naar college of naar de bakker, word je van je fiets getrokken en wordt naar je identiteitsbewijs gevraagd. Waar doet dat ook weer aan denken? (...) Burgemeester Cohen bekijkt welwillend de mogelijkheid naar Rotterdams voorbeeld een avondklok voor jongeren in te voeren. Een avondklok - waar doet dat ook alweer aan denken?
Bas Soetenhorst in Het Parool, dit weekend.

Labels:
Interdepartementale Werkgroep Boekverbranding
De arrestatie van cartoonist Gregorius Nekschot � een pseudoniem � past in de verscherpte aandacht voor provocatieve tekeningen over de islam op het ministerie van Justitie. (...) Na de onlusten over de Deense Mohammedcartoons � begin 2006 � is volgens de minister een �interdepartementale werkgroep cartoonproblematiek� in het leven geroepen. �Die was al heel lang bezig met cartoons�, aldus Hirsch Ballin. �In de zin van anticiperen op Deense situaties.� (...) Het OM liet Hirsch Ballin toen ook weten een aantal andere cartoons niet aan te pakken. �Ik heb geen aanwijzingen gegeven, maar wel aangedrongen op consistentie�, zei Hirsch Ballin, �en gevraagd waarom die cartoons wel en andere niet.�
De Pers, 21 mei 2008

Labels: