donderdag 30 augustus 2007

And on and on and on
President Bush zal het Congres in september 50 miljard dollar extra vragen voor de oorlog in Irak. (...) Het bedrag komt bovenop de 147 miljard dollar die het Witte Huis in het komende begrotingsjaar wil vragen voor de operaties in Irak en Afghanistan. (...) Tot nu toe heeft de oorlog de Amerikanen 330 miljard dollar gekost en de operaties in Afghanistan 78 miljard dollar sinds 2001.
De Volkskrant, vandaag. Zie ook hier en verder.

Labels: , , ,woensdag 29 augustus 2007

Super greenhouse
We onderzoeken het gebruik van super greenhouse gases (perfluorocarbons) op Mars: dezelfde gassen die nu helaas voor de opwarming van de aarde zorgen, maar die je op Mars op die manier ten goede kunt gebruiken. Je kunt op Mars fabrieken opzetten om deze gassen te fabriceren. (...) Als de ijskap op de pool eenmaal gaat smelten, krijg je meren en rivieren en ontstaat er een vorm van regen. Door Mars te verhitten brengen we het weer terug naar de tijd dat het een dikkere atmosfeer had en het warmer was. Dus als er enig latent leven op Mars is, zou het wel eens wakker kunnen worden en zeggen: 'Hey! Ik kan weer leven!'
Margarita Marinova, California Institute of Technology. Gisteren in The Cosmos: A Beginner's Guide (BBC2)

Labels:maandag 27 augustus 2007

Wettelijke mogelijkheden
Ik denk dat elke dictator zijn vingers af zou likken bij de huidige wettelijke mogelijkheden om je in te laten met de privacy van burgers. Dat het tot nu toe op kleine schaal gebeurt, betekent niet dat de mogelijkheden tot misbruik niet op de loer liggen.
Advocaat Bart Nooitgedagt, Wordt vervolgd september 2007

Labels: , ,
Experts
De Verenigde Staten zijn de oorlog tegen het terrorisme aan het verliezen. In sommige kringen wordt dat al jaren geroepen, maar nu komt deze conclusie van de top van Amerikaanse veiligheidsdiensten, politici en diplomaten uit het gehele politieke spectrum. Volgens de Terrorisme Index, die deze week is verschenen in het tijdschrift Foreign Policy, gelooft 84 procent van deze experts dat de Verenigde Staten aan de verliezende hand zijn. Dat de wereld gevaarlijker is geworden voor Amerikanen, meent 91 procent en meer dan de helft (53 procent) zegt dat het Amerikaanse beleid een negatief effect heeft. De oorlog in Irak heeft de situatie volgens 80 procent alleen maar verslechterd.
De Volkskrant, zaterdag. Artikel Foreign Affairs.

Labels: , ,maandag 20 augustus 2007

Sein und Zeit
A pair of German physicists claim to have broken the speed of light - an achievement that would undermine our entire understanding of space and time.
The Telegraph, 16/8/'07 (via)

Labels:zondag 19 augustus 2007

Labels:zaterdag 18 augustus 2007

Labels:vrijdag 17 augustus 2007

Spruitjes
Alle verwijzingen naar het individu zijn uit het Regeerakkoord geschrapt. Ministers geven eerlijk toe dat ze achter de voordeur willen kijken. Het huidige kabinet schaamt zich er niet voor dat het een sturende factor wil zijn in het leven van Nederlanders. (...) Terwijl Rouvoet met afschuw roept dat hij het woord 'spruitjeslucht' niet meer kan horen, willen hij en zijn collega's het liefst controleren of er daadwerkelijk spruitjes worden gegeten.
Mark Rutte, deze week in Elsevier.

Labels: ,donderdag 16 augustus 2007


donderdag 9 augustus 2007

Wilders wil Koranverbod

Labels:maandag 6 augustus 2007

Buitenland
Onder zware druk van president George Bush heeft het door de Democraten beheerste Congres zaterdag ingestemd met een wijziging van het omstreden afluisterprogramma van terreurverdachten. (...) De regering krijgt hierdoor het recht e-mails en telefoons van terreurverdachten in het buitenland af te luisteren zonder dat een speciale rechter hiervoor toestemming hoeft te geven. Het gaat om informatiestromen die via de VS lopen.
Site Het Parool, gisteren.

Informatie die door Google wordt verzameld in verband met uw gebruik van de Software, kan worden opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten of in andere landen waar Google of haar partners faciliteiten bezitten. Door gebruik te maken van de Software stemt u dus in met het overbrengen van dergelijke informatie naar een locatie buiten uw land. U erkent en stemt ermee in dat Google uw accountgegevens mag openen, bewaren en openbaar maken als dit wettelijk verplicht is of als Google in goed vertrouwen meent dat dergelijk openen, bewaren of openbaar maken redelijkerwijs nodig is om: (a) te voldoen aan enig toepasselijk recht, voorschrift, juridisch proces of verzoek van de overheid.
Uit: Gebruikersvoorwaarden Google

Labels: , ,woensdag 1 augustus 2007

Verzekert
Mediamagnaat Rupert Murdoch mag uitgever Dow Jones kopen. (...) Murdoch heeft andere kranten als persoonlijke spreekbuis gebruikt maar verzekert dat nu na te laten. (...) Murdochs News Corp. is eigenaar van meer dan honderd kranten, tv-stations (waaronder Fox News) en de website Myspace. Dow Jones geeft naast The Wall Street Journal met een oplage van twee miljoen exemplaren andere zakentitels uit en is naamgever van de toonaangevende beursgraadmeter.
NRC, vandaag.

Labels: