zondag, september 2

Noem maar op
De Amerikaanse wetgeving zit zo in elkaar dat elk bedrijf dat ook maar één vestiging in Amerika heeft, wordt gezien als een bedrijf dat helemaal onder Amerikaanse wetgeving valt. Dus een bank, een verzekeringsmaatschappij... noem maar op... kan gedwongen worden gevoelige informatie over jou aan de Amerikaanse overheid te geven.
Jansen & Janssen, aflevering: Kan ik nog anoniem zijn?

Je ziet in de V.S. dat de privacybescherming van Amerikanen t.o.v. de overheid nog wel redelijk geregeld is, maar dat voor Europese burgers de privacybescherming vrij minimaal is. (...) Ze hoeven zich niet aan al die wetgeving te houden als wanneer het over Amerikanen gaat.
Joris van Hoboken, onderzoeker Instituut voor Informatierecht (UvA) in dezelfde uitzending.

Wat ik het meest ergeniswekkend vind, is dat -als je nu kijkt naar de laatste ontwikkelingen in de verhouding tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten-, Amerika zich helemaal nergens iets van aantrekt.
Jacob Kohnstamm, voorzitter College Bescherming Persoonsgegevens, in dezelfde uitzending.

Labels: , ,