dinsdag, april 3

Bewijslast Irak
Ik liep die 5e februari na de presentatie van Powell het VN-gebouw uit en in de vrieskou van New York dacht ik: Dit is totaal mislukt. En dus was ik mislukt, want ik had het helpen opstellen. (...) Maar een dag of drie later, toen ik weer wat geslapen had en weer kon nadenken, vroeg ik me af waarom de reacties toch behoorlijk positief bleken te zijn? (...) Ik bestefte dat dat kwam omdat Colin Powell die voordracht had gegeven. Powell, die ongeveer net zo populair was als Moeder Teresa. (...) En toen voelde ik me nog ellendiger. Dus ja: ik kan soms niet slapen als ik bedenk wat mijn bijdrage daaraan was.
Kolonel Lawrence Wilkerson, gisteren in Tegenlicht, zesluik over het Midden-Oosten.

We hebben 435 congresleden en 100 senatoren. We hebben 52 gouverneurs. Het is zeker mogelijk dat er ergens in een congresdistrict een kandidaat wordt herkozen die gezegd heeft: 'We moeten IsraŽl laten vallen, we moeten de band met dat land verbreken', maar dat is heel onwaarschijnlijk. En het zou me verbazen als er meer dan drie of vier kiesdistricten bestonden waar dat zelfs maar voorstelbaar is.
Richard Perle in de dezelfde uitzending, aflevering: De IsraŽl Lobby.

Labels: , ,