zaterdag, maart 17

Via die Syriėr
Er zijn echt heel veel, vind ik, fouten door de AIVD gemaakt, dingen die nog steeds niet opgehelderd zijn. Bijvoorbeeld, iets simpels: ze weten heel snel dat het Mohammed B. is, want die hadden ze neergeschoten; ze gaan huiszoeking doen, maar wat blijkt: verkeerde huis. Wat ik het allerraarste vind: de officier van Justitie, Van Straelen, heeft gevraagd naar de banden van de Hofstadgroep, de taps, maar die beginnen op 3 november, terwijl Theo op 2 november is vermoord. En de andere taps zijn weggeveegd.

Als je dat combineert met het feit dat de man die alles moest vertalen voor de AIVD, een vriend van Mohammed B. was en in dat huis kwam, dan heb je toch wel -ik houd niet zo van complotdenken- maar dan heb je toch wel genoeg materiaal om vragen te stellen aan de AIVD.

Daarbij, wat ook nog eens het geval is, is dat er echt een -voor mij bijna zeker, dat zal zondag ook wel blijken uit die Duitse documentaire waar wij overigens niets mee te maken hebben (Tatort Linnaeusstraat-DCL)- daar wordt echt een duidelijke link gelegd tussen de Hofstadgroep en Mohammed B. en Al Queda. Via die Syriėr.
Theodor Holman, gisteren in Pauw & Witteman. Meer over die Syriėr.

Labels: