woensdag, januari 24

Echt protest
Mensen willen het niet weten. (...) Waarom verandering, is de vraag: dat zou te veel denkwerk betekenen. Diezelfde houding las je ook in de ingezonden brieven in de krant. Ze lazen de krant, ze lazen mijn boek -en ik dank de mensen die het lazen-, maar ze duwden het weg. (...) Niets wat ik of mijn collega's schrijven of doen veroorzaakt enig protest. Er is geen echt protest in deze samenleving waardoor de macht zich moet afvragen of die macht wel echt is. (...) En de samenleving zegt: Maakt u zich geen zorgen, meneer Poetin. Alles gaat voorbij, dus dit zal ook wel weer voorbij gaan. Weet u, vandaag publiceerden wij iets wat wij zien als sensationeel, fundamenteel en van het allergrootste belang om te begrijpen wat er aan de hand is. En niemand was geďnteresseerd.
De vermoorde Russische journaliste Anna Politkovskaja, gisteren in Storyville (BBC). De krant onthulde die dag dat één van de terroristen betrokken bij de gijzeling in de schouwburg van Moskou tegenwoordig werkt voor de Russische regering en persaccreditatie heeft.

Misschien dat mensen nu beginnen in te zien wat Sasha hen de hele tijd probeerde te tonen. Maar het is een vrij hoge prijs.
Weduwe van de vermoorde Russische journalist Litvinenko (Sasha), in dezelfde aflevering van Storyville: My friend Sasha - A very Russian murder. Zie verder.

Labels: , ,