woensdag, december 6

EssensiE nummer 114
Al 9,5 jaar een feit: de EssensiE. Het nummer van december 2006 is uit en verkrijgbaar in de betere coffee-, smart-, head- of growshop. Daarin natuurlijk weer de vertrouwde columns van Def P, Arno Adelaars, Simon Vinkenoog (War is over if you want it. (...) Legaliseren? In een maatschappij die nauwelijks legitiem te noemen is, haar eigen wetten voortdurend doorbrekend?), Mo el-Fers, Giel Beelen, Ger de Zwaan, onze hoofdredacteur en D.C. Lama:

Satan
We noemden hem meteen Satan, omdat ie al voor zijn eerste schooldag aan een klasgenoot had verteld dat hij bij de zogenaamde Satanskerk zat. Satan was groot, meteen de grootste van de klas. Om te vieren dat hij nieuw was, wilde hij ons wel tijdens de eerste grote pauze op een fustje bier trakteren. ‘Dat is goed,’ zeiden wij vanaf ‘onze plek’ en dachten: ‘Wat een nerd!’ Lees hier de hele column.

Het kerstverhaal is van Derrick Bergman en speelt zich af in 2016:

'Het eerste kabinet Marijnissen had een hoop puin te ruimen, toen het 2012 aantrad. Onmiddelijk werd begonnen met de verwijdering van de mijnenvelden die Verdonk voor de Nederlandse kust had aangebracht. Ook het zogenaamde 'integratiehek', dat al driekwart van de Nederlandse grens ontsierde, werd afgebroken.'

In de EssensiE natuurlijk ook aandacht voor de recente verkiezingsuitslagen, zoals wat over Groen Vrij (de partij). Derrick Bergman schreef verder over de herinneringen aan Herman Brood en het werk van kunstenaar D*Face. Michiel van Hinsberg interviewde Kim-Lian, die zichzelf best wel rock 'n roll vindt. (Als ze aan de hypotheekrente-aftrek komen word ik gek.)En zoals gebruikelijk in december: het EssensiE logo-spel met groene prijzen.

Verder natuurlijk weer veel kweektips, de uitgebreide knipselkrant en de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland (dit keer afgestaan aan Vereniging de Achterdeur uit Tilburg), de Bond van Cannabis Detaillisten, de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops en de Stichting Rokersbelangen.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost 26 euro (55 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143.

Inhoud EssensiE november 2006.

Labels: