zaterdag, november 25

SuperDonnerDog
Het Nachtegal van D.C. Lama dd 26 november 2006. Vannacht op 3FM en Nederland 3, in het programma van Giel Beelen. (bijbehorende tekeningen gelinkt)

Ik had het deze week eigenlijk niet over de Nederlandse politiek willen hebben, want daar heeft iedereen de afgelopen weken al wel het zijne over gezegd. Maar ja: ik heb nu eindelijk sinds de moord op Theo van Gogh weer een leuk medium om mijn tekeningen te publiceren en Nederlandse politici zijn veruit mijn favoriete stripfiguurtjes: zo’n Jan Peter Balkenendetje of het wandelende kontje met pratende Shellster (Wouter Bos). En als hun menselijke equivalenten wekenlang via alle mogelijke media over me uit worden gekotst, krijg ik nou eenmaal de neiging die ass van een Bos omhoog te tekenen en Jan Peter Balkenende hem van achteren te laten nemen, terwijl André Rouvoet zich achter een boompje staat te rukken. De nieuwe macht dient men tenslotte tijdig te verwelkomen.

Ik weet niet of het Openbaar Ministerie nou meteen de neiging krijgt ook mij te gaan vervolgen wegens smaad, maar dat interesseert me eigenlijk ook geen Hond. Over honden gesproken: Piet Hein Donner, dat vind ik ook zo’n leuke om te tekenen. De man is afgetreden omdat ie als minister niet goed functioneerde, maar afgelopen woensdag is hij gewoon weer herkozen alsof er niets aan de hand is.

Ik pauzeer hier even, omdat er tijdens deze column ook plaatjes op de televisie synchroon moeten lopen en dat is de vorige keren niet helemaal gelukt. Normaliter verschijnen er op televisie iedere seconde 25 nieuwe beelden, maar zodra de radiomensen het daar over nemen, vormen 6 tekeningen tijdens één hele column al een gigantisch technisch probleem.

Misschien is het wel aardig om in de tussentijd wat dingen aan te snijden, die de afgelopen weken in de media -vanwege de verkiezingen- een beetje zijn blijven liggen. Zo was er twee geleden een voormalig Brits geheim agent op de BBC, die gewoon toegaf dat hij in zijn functie een paar duizend euro heeft gegeven aan Abu Zuybahday, één van de zogenaamde architecten van de aanslagen op 11 september 2001. Tja, die inside jobs toch... ze worden altijd gepresenteerd alsof er een vreemde mogendheid van buiten verantwoordelijk voor is.

Wat te denken van die Aleksander Litvinenko, de voormalig Russisch geheim agent die gisteren overleed nadat ie waarschijnlijk in opdracht van president Poetin is vergiftigd. Weet u wat die man beweerde? Dat hij als geheim agent zelf de dader was van heel wat bomaanslagen die aan de Tsjetsjenen werden toegeschreven, waarna Poetin een excuus had om daar een oorlog te beginnen. Daar heb ik het al een paar maanden geleden in dit radioprogramma over gehad, maar wie dat nog eens wil napluizen, moet bijvoorbeeld de docu ‘The Assassination Of Russia’ eens bekijken. Hij staat nog steeds gelinkt vanaf mijn site.

Tja, het lijkt wel overal hetzelfde te zijn met dat zogenaamde terrorisme. Zou er ook in Nederland zoiets aan de hand zijn geweest met de moord op Theo van Gogh? Zouden daarbij de geheime diensten soms ook een rol hebben gespeeld?

Wat jammer nou dat ik geen tijd heb om daarover uit te weiden, want wat zie ik plotseling op de televisie: mijn tekening van Piet Hein Donner. En daar wilde ik iets spectaculairs mee doen, zoals je dat normaliter alleen op Nickolodeon of Jetix ziet. Dan roep ik ‘TransDonner’ en dan moet er vliegensvlug een plaatje verschijnen, waarin Piet Hein Donner en zijn fiets op miraculeuze wijze door elkaar worden gehusseld. En als de techniek het dan allemaal aankan, dan verschijnt er binnen no-time weer een volgend plaatje, waarop zij tot één en hetzelfde apparaat zijn getransformeerd, waarna ik met recht kan roepen: TransDonner, mo dog in disquise. En daar moet u dan zelf maar een clou bij verzinnen.

Linkjes:
* 'The Assassination Of Russia'
* De Hond
* Verzoek tot info.

Gerelateerde Nachtegallen:
- De KGB/FSE
- Donner/Ernst Hirsch Ballin
* Columns over de moord op Theo van Gogh (in omgekeerde volgorde):
- Gegeven taal
- Muslim Brotherhood
- De gewelddadige jihad in Nederland, deel 2
- De gewelddadige jihad in Nederland, deel 1
- I-pod
- Nederland tegen terrorisme deel 1