dinsdag, oktober 17

Afschuwelijk verliefd
Verslaafd zijn aan verliefdheid is precies hetzelfde als verslaafd zijn aan een verdovend middel. En het is net zo moeilijk om er van af te komen.
De oerdriften, aflevering ‘de liefde’ (Teleac)

Ik volg een 12-stappenprogramma. En pas toen ik begon te mediteren, werd ik me bewust van mijn gedrag. Ik sta er nu wel van te kijken. Want als ik op straat loop en merk dat ik het weer krijg, dan denk ik: daar komt die adrenalinekick weer. Nu weet ik wat ik dan moet doen. Vroeger begon het dan weer van voren af aan: de ene man na de andere. Je krijgt dan dat geweldige gevoel door je hele lichaam en je wilt dat het leven altijd zo is, voortdurend dat geluksgevoel. Tot dat als een kaartenhuis instort. Ik krijg er nu geen kick meer van. Ik voel me juist afschuwelijk.
Anoniem slachtoffer van de liefde, in dezelfde uitzending.

Labels: