zondag, september 17

Toespraakje tijdens 9/11-conferentie
Gisteren in de Jaarbeurs te Utrecht, georganiseerd door Ditkannietwaarzijn.nl. Bekijk foto's hier.

De eerste keer dat ik serieus begon te twijfelen aan de officiele lezing van de aanslagen op 11 september 2001, was eind 2004. Ik zag toen een eerste montage van de film 9/11 in plane site, die toen nog vrijwel volledig over de aanslag op het Pentagon ging. Gek genoeg dacht ik toen hetzelfde als op die dag zelf: Volgens mij is er daar helemaal geen Boeing neergestort. Er is daar misschien toevallig net op hetzelfde tijdstip een brandje gaande, maar met alle beelden die ik zag en al mijn communicatiekennis (dat is ook mijn achtergrond), durfde ik wel te beweren dat het constante overschakelen naar het Pentagon een journalistieke blunder was, die met dergelijke live-uitzendingen gepaard gaan.

Maar ja: toen ik honderden keren had gehoord dat er daar wel degelijk een vliegtuig was gecrasht, begon ook ik dat te geloven.

Pas na 9/11 in plane site kwam ik weer tot inkeer. Maar zelfs toen geloofde ik nog niet echt in de volledige inside job-theorie. Wellicht -zo had ik voor mezelf bedacht- hadden ze alleen die aanslag in scene gezet, zodat er ook echt een militair doel was aangevallen. Misschien hadden ze dat wel nodig als ze later vergeldingsoorlogen gingen voeren: een militaire aanleiding.

Die theorie liet ik weer vallen toen ik even later zag wat er met WTC-gebouw 7 was gebeurd.

Omdat ik columnist ben, besloot ik mij hier een tijd lang mee bezig te gaan houden. Overdag om dingen zoveel mogelijk te onderzoeken en te checken; tijdens mijn column op 3FM om daar verslag van te doen. Na enkele maanden research, kon ik niet anders dan concluderen dat het hier een inside job (of zo u wilt: een false flag-operatie) betrof. Hoewel de exacte toedracht natuurlijk nog altijd voor een groot deel speculeren blijft (en dat waarschijnlijk ook wel lange tijd zal blijven), waren er teveel bewijzen en aanwijzingen -ook vandaag weer genoemd- dat delen van binnenuit geregeld moesten zijn.

Juist op dat moment hoorde ik dat George W. Bush naar Nederland kwam, om de gesneuvelde soldaten op Magraten te herdenken. Uit hoofde van zijn functie misschien begrijpelijk, maar gezien het handelen van de persoon in kwestie een belediging voor de Amerikanen die daar begraven liggen en een voorbeeld van ongegeneerde oorlogspropaganda.

Na iedere column die ik geschreven had, verwachte ik toch wel wat reacties in de media. Niet alleen sprak ik erover op de radio; ik heb ook een mailinglijst (D.C. Lamail), waar een aanzienlijk deel van het Neerlands journaille op geabonneerd is. Ze deden er niets mee.

En dus besloot ik mijn vrienden van de Osdorp Posse te vragen of we er niet misschien een nummer over konden maken, met daarin alle openstaande vragen. Als het dan voor journalisten misschien te ingewikkeld was om daar rechtstreeks aandacht aan te besteden, konden ze dat wellicht via deze omweg doen. Het nummer Vragen aan George Bush - D.C. Lama en de Osdorp Posse werd tienduizenden keren gedownload, maar verder compleet genegeerd.

Ik richtte mij in mijn columns weer op andere zaken, zoals vreemde gebeurtenissen bij de aanslagen in Londen (waarover u zojuist ook in de toespraak van Albert Toby ook bent geinformeerd) en probeerde de gangen na te gaan van Abu Khaled a.k.a. Redouan el-Issa. Op verzoek van de organisatie zal ik nu niet uitweiden over deze geestelijk leider van de Hofstadgroep, maar daar zou volgens mij nog veel meer aandacht voor moeten zijn. De man is in ieder geval nog steeds niet opgepakt.

Plotseling, nu enkele weken geleden, stond het nummer ineens in de belangstelling, net zoals de media ineens massaal belangstelling hadden voor de gedachten van de zogenaamde conspiracy-gekken zoals wij hier nu bijeen zijn. Ik zou zeggen: Laat het alsnog een hit worden!

We gaan de videoclip van het nummer hier straks laten zien, maar je kunt het ook gratis downloaden via mijn site. Als je wilt dat de openstaande vragen blijven leven, is muziek -naast documentaires, geschreven tekst en toespraken en dergelijke- in mijn ogen een goede manier. Je mag het nummer linken vanaf je eigen site (mp3: http://www.digidopaganda.com/promo/VRAGENAANBUSH(MPEG).mp3 / viedoclip: http://www.digidopaganda.com/promo/VRAGENAANBUSH(MEDIA).wmv ); zet het in je shared files van je muziekuitwisselingsprogramma’s; vraag het desnoods aan bij allerlei radioprogramma’s. Ik heb dat laatste zelf ook gedaan bij Uruzgan FM, want als er volgens mij een groep Nederlanders is die recht hebben op antwoorden, dan zijn het wel onze militairen. Het verzoek werd echter van hun site verwijderd.

* Videoclip Vragen aan George Bush - D.C. Lama en de Osdorp Posse
* mp3 Vragen aan George Bush - D.C. Lama en de Osdorp Posse

* Aan- en afmelden voor D.C. Lamail kan door een mailtje te sturen naar dclama at hotmail dot com met als onderwerp 'Ik vind je beter dan Harry Mulisch.'

Labels: ,