zaterdag 27 augustus 2005

Filmavond war on drugs
D.C. Lama houdt aanstaande dinsdag een inleiding tijdens een filmavond over de war on drugs. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Laurierstraat 165 bg, Amsterdam.

Labels: ,donderdag 25 augustus 2005

Recente posts
* Meest recente cartoons.
* 9/11-films met Nederlandse ondertiteling en gratis DVD.
* Iran in het kort.
* Inhoud EssensiE augustus 2005
* Wakker in een weiland (kort verhaal voor EssensiE)
* Inhoud zomernummer Zone 5300
* Abu K. (Nachtegal dd 30 juli 2005)
* Alw��r over het legaliseren van cannabis (Nachtegal dd 25 juni 2005)
* Gerrits Grote Flipperkast deel 1 (power point animatie)
* Vragen aan George Bush (DC Lama met de Osdorp Posse)
mp3 / videoclip / toelichting
* Meest recente 'meest recente posts'.

Spreeksteen
D.C. Lama spreekt aanstaande zondag op uitnodiging op de Spreeksteen in het Amsterdamse Oosterpark over 9/11 en aanverwante zaken. Aanvang: 13.00 uur.

Labels:woensdag 24 augustus 2005

9/11-films
De films Confronting the evidence en Painfull Deceptions zijn via http://reopen911.nl nu ook gratis met Nederlandstalige ondertiteling te bekijken. Andere films over dit onderwerp zijn nog steeds gratis te downloaden via www.technoslavery.com/documentary.

De films zijn via het formulier op http://reopen911.nl/freedvd.php ook gratis op dvd te bestellen. Je krijgt de films dan na 2 a 3 weken thuisgestuurd.

Labels: ,maandag 22 augustus 2005

The revolution will not be televised...
but Hip Hop will take it to the streets. Na Vragen aan George Bush van DC Lama & de Osdorp Posse; MKLVFKWR van Public Enemy en wat vage verwijzingen in clips van Eminem (Bush knew!), is er nu ook een rapper genaamd TruthTold met nummers als 9/11: A Cold Day in Hell, Birth of the Prince of Terror en Final Call Before Armageddon. Duidelijke taal vol informatie over de bewuste dag, de aangewezen dader (die man met een baard in een Afghaanse grot) en het fascistische doel van de echte daders. Gratis te downloaden via Soundclick.com. (registratie verplicht)

Labels:
Cartoonbijbel
Vandaag op Cartoonbijbel.nl: een cartoon van D.C. Lama en Fresh (Mercedes.jpg). Meer samenwerkingen tussen Fresh & D.C. Lama: Staatskloterij.

Labels:donderdag 18 augustus 2005

Nieuwe cartoon
De BDH


woensdag 17 augustus 2005

Clip Macro
Rapper Macro (bekend van o.a. het nummer Cannabisativa America met D.C. Lama & MC Che) heeft een clip laten maken voor zijn nummer "1 weg". De clip is te downloaden via deze link. (en de 'making of' is te bekijken via deze link)

Binnenkort verschijnt zijn album bij Ramp Records. Via de merchandisesite van deze platenmaatschappij kun je ook D.C. Lama's verhalenbundel 'Hasjstickie Drugs' bestellen.

Labels:vrijdag 12 augustus 2005

Afghanistan, Irak... When we're gonna learn?
* Americans held in the 1979 seizure of the U.S. Embassy in Iran said yesterday they clearly recall Iranian President-elect Mahmoud Ahmadinejad playing a central role in the takeover, interrogating captives and demanding harsher treatment for the hostages. (Washington Post, 30 juni 2005)

* Volgens de Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld zijn Iraanse wapens gevonden in Irak. Hij wilde niet zeggen om wat voor wapentuig het precies gaat, maar noemde het "niet hulpvaardig" dat Teheran de smokkel ervan niet heeft tegengehouden. (Spits, gisteren)

* In Iran zijn onlangs twee jongens opgehangen, omdat ze seks met elkaar hebben gehad. De twee, in de leeftijd van negentien en zeventien jaar, zaten voor de voltrekking van het doodsvonnis ruim een jaar in voorarrest. (div media)
-> 'Wie de juiste vertaling van de Iraanse rechtbankverslagen leest, moet concluderen dat de jongens zijn opgehangen omdat ze iemand hebben verkracht." (>Human Right Watch)

* De hoogste baas van het Internationaal Atoomenergie Agentschap IAEA kan niet uitsluiten dat Iran een kernwapenprogramma heeft. Mohamed El-Baradei zei dat woendag in Washington tegen een commissie van het Amerikaanse Congres. (alle media...)

Herinnert u zich deze nog, nog, nog...

Labels: ,
Cartoontje
Oh jee... die tv.


maandag 8 augustus 2005

Nieuwe cartoon
Wesam al D.

Zie ook deze uiterst boeiende uitzending van Netwerk.


zaterdag 6 augustus 2005

Recente posts
* Inhoud EssensiE augustus 2005
* Wakker in een weiland (kort verhaal voor EssensiE)
* Meest recente cartoons
* Inhoud zomernummer Zone 5300
* Abu K. (Nachtegal dd 30 juli 2005)
* Alw��r over het legaliseren van cannabis (Nachtegal dd 25 juni 2005)
* Gerrits Grote Flipperkast deel 1 (power point animatie)

* Vragen aan George Bush (DC Lama met de Osdorp Posse)
mp3 / videoclip / toelichting / in de media

Columns over 9/11 en aanverwante zaken:
* 9/11 in plane site - column (Het Nachtegal dd 28 januari 2005)
* The Grand Chessboard - column (Het Nachtegal dd 18 maart 2005)
* Persoonlijke 9/11-verhalen (Nachtegal dd 15 april 2005)
* "Niet over 9/11" (Nachtegal dd 30 april 2005)

* Meest recente 'recente posts'

Labels:
EssensiE nummer 98
Niet echt een heel erg interessante EssensiE deze maand (augustus 2005, jaargang 9, nummer 98), maar toch wel weer de moeite waard voor een tripje naar (en in) de betere coffee-, grow- of smartshop.

Bijvoorbeeld vanwege het verhaal van Derrick Bergman over de legale pillenmaffia. Met daarin:

Panaroma (programma van de BBC - DCL) blijft doorgraven en bewijst dat niet alleen de farmaceutische industrie, maar ook overheidsinstanties het publiek regelmatig vals voorlichten over anti-depressiva. Vooral de FDA (Food & Drug Administration) krijgt zware kritiek. Deze Amerikaanse overheidsinstantie heeft een belangrijke voorbeeldfunctie in andere landen. In een persbericht concludeert de BBC: FDA-ambtenaren hebben gefaald het publiek te beschermen tegen gevaarlijke drugs, inclusief drugs die hartaanvallen veroorzaken en bijwerkingen hebben die zo ernstig zijn dat gebruikers tot zelfmoord worden gedreven. (...) FDA-ambtenaren hebben ingegrepen in rechtszaken om medicijnfirma's te beschermen tegen vervolging wegens achterhouden van bewijzen over schadelijkheid en het maken van valse reclameclaims.

Wie al wat langer in de materie zit zal dit alles niet verbazen.

Verder zijn de columns natuurlijk altijd interessant:
Arno Adelaars
D.C. Lama
Def P.
Giel Beelen
Mokum
Simon Vinkenoog
Tygo Gernandt
en onze hoofdredacteur

Maar het is natuurlijk ook altijd leuk om te lezen hoe het met de nazaten van Herman is (daarom een interview met de vrolijke Lola Brood); de Fun Lovin Criminals zijn een leuk bandje (daarom een interview met die gasten) en er zijn ook vast mensen die van kickboxen houden (daarom iets over een of ander gebeuren daaromtrent in Leeuwarden).

Derrick schreef trouwens ook weer een prettig stuk over buitenkweken en ook binnenkwekers kunnen hun lol weer op. Hoewel de knipselkrant weer vol staat van zinloos geweld tegen plantjes...

In D.C. Lama's rubriek Net Goed (gratis muziek via Internet) aandacht voor de sites van Rectify, File Under Shane, Jimmy Barock, de soundmixshow van Mohammed B. en Public Enemy, wiens laatste nummer het citaat van Michael C. Rupert bevat:

Vice President Dick Cheney, on the day of 9/11 (...) was running a completely separate, parallel and superior command, control and communication system out of the presidential emergency operation center, and that's where the attacks were coordinated from.

Verder uiteraard de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de stichting Patientenbelangen Medische Marihuana, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Niet te vergeten: de strip van Spekkie Big.

Labels:
Zone 5300
Undergroundblaadjes met strips, cultuur en/of curiosa leggen massaal het loodje, maar Zone 5300 is still going strong. Wordt het bijvoorbeeld zomer... dan ligt de zomereditie alweer in de winkel! Met op de laatste pagina natuurlijk weer 'De laatste plaats voor D.C. Lama': dit keer het verhaal achter het verhaal 'Meneer Jagers' (Hasjstickie Drugs, blz 57).

Verder o.a. Haagse Harry, Aldegonne, Nozzman, Olga, Jeroen Janssen, Strandman (Strandman rules!), Maaike Hartjes, Charles Burns, Jan Solheim, Robert van Raffe, Dani�l Dee, Jan Vriends, Stefan Nieuwenhuis, Boerke, Kim Duchateau, Farida Laan, Marc van der Holst, Remco Mooijekind en Djanko.

Voor slechts 5,50 euro te koop bij deze verkooppunten.

Labels:vrijdag 5 augustus 2005

Geruststelling
Als Gerrit er nog niets vanaf weet...


donderdag 4 augustus 2005

Nieuwe columns EssensiE online
De nieuwe EssensiE ligt nog niet in de bus, maar de columns staan alweer online:

Arno Adelaars
D.C. Lama
Def P.
Giel Beelen
Mokum
Simon Vinkenoog
Tygo Gernandt
en onze hoofdredacteur

Labels:dinsdag 2 augustus 2005

Heren van stand
Rest in peace, Marten Toonder.

U kunt natuurlijk ook gewoon de andere kant opkijken, maar anders vindt u dit misschien wel interessant. (zie ook eerdere posts)