vrijdag 24 december 2004

Uitzendingen Nachtland
De streaming media-uitzendingen van RVU's Nachtland zijn via deze link te bekijken.

Labels:donderdag 23 december 2004

Het D.C. Lama Jaaroverzicht
Een vermoorde hoofdredacteur; ruzie en wiedergutmachungsschnitzels met Giel Beelen; een nieuwe column bij de RVU; drie demonstraties tegen het drugsbeleid; enkele producties op cd en iedere drie weken in het theater. Om het de jongens en meisjes van de AIVD wat makkelijker te maken: een overzicht van Lama's activiteiten van 2005.

De meeste links verwijzen naar pagina's die binnen hetzelfde frame openen. U kunt dan terug naar het jaaroverzicht door een pagina terug te surfen. De maandaanduidingen verwijzen naar de EssensiE-cover van die maand, waar uiteraard iedere maand een column van Lama in heeft gestaan en een overzicht van undergroundmuziek via Internet (zie het Lamalog-archief). In de EssensiE van december staat overigens een goed jaaroverzicht van (soft-) drugsbeleid in Nederland.

Januari
* Alleen met heel veel politiebewaking mogen ook de bewoners van Floradorp nieuwjaar vieren. Ook op de treinperrons is repressie een feit.
* D.C. Lama start met Job Joris Arnold en Derrick Bergman het Legalize! War on drugsjournaal. Zie daarover ook deze column.
* Rob Outkerk wordt door ��n of andere mediahoer beschuldigd te betalen voor zijn seks en coke te snuiven. Over dat laatste heeft D.C. Lama nog een opmerkelijke correspondentie met de Volkskrant.
* D.C. Lama wordt weer eens D.J. Lama tijdens de Highlifebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs. (Dit jaar op 21, 22 en 23 januari.)

Februari
* De Moordgasten brengen hun album uit; D.C. Lama schreef het voorwoord. Later dit jaar nam D.C. Lama nog een nummer op met De Moordgasten, maar wanneer deze wordt uitgebracht is nog niet bekend.
* Een interview met D.C. Lama voor het Spaanse tijdschrift Grass Times en het Spaanse tijdschrift Yerba.
* D.C. Lama sluit voortaan iedere 3 weken de Open Bak van Theater de Engelenbak af met zijn tekst op 'Feest op de Planeet.' De eerste aflevering van het nieuwe jaar is in de week van carnaval; het Isra�lisch protest met een opgeblazen bus in Den Haag; Gerrit Zalm's nederlaag op de Europese 3 procentsregeling en in de week dat Simon Vinkenoog dichter des vaderlands werd.

Maart
* De 200ste cartoon van D.C. Lama op De Gezonde Roker. De hoofdredacteur is dan nog alive & kickin.
* Ralph Inbar dood; bomaanslagen in Madrid; Donner ontslaat met mensen met commentaar en Poetin mag nog wat jaartjes gemaskeerd dictator blijven... Lama zingt gewoon verder in de Engelenbak.
* Een paar dagen voordat ephedra wordt verboden, deelt Legalize! deze onschadelijke drugs uit aan de deelnemers van de Drugs & Drangconferentie in Rotterdam, dat wordt georganiseerd door de wetenschappelijke bureaus van de politieke partijen. Vrijwel alle deelnemers (van hulpverleners tot rechters en van artsen tot comitees tegen buurtoverlast) pleiten voor een betere regulering (en dus meer legalisering) van drugs. Minister Donner komt op het laatste moment binnen, houdt een krankzinnig verhaal dat blijkbaar zowel het CDA-standpunt als dat van de regering is (met argumenten die tijdens de conferentie al zijn weerlegd) en vertrekt zonder ook maar ��n vraag te beantwoorden. 'Dat zou ongepast zijn in verband met het overlijden van Juliana.'

April
* De site NuWijWeer plaatst De Alien (hiphop/literatuurcollaboratie van Enec, Gonzo en D.C. Lama) op hun site. Met een gif-animatie.
* D.C. Lama publiceert precies 5 jaar voor De Gezonde Roker. Tijd om ook eens wat ander tekenwerk online te zetten (voor o.a. Veronicagids, Onze Wereld, Consumentengids)

Mei
* D.C. Lama en Simon Vinkenoog staan voor Legalize! in Den Haag om cannabisrokers aan te moedigen hun eigen plantjes te kweken. Een geslaagde actie. Voor foto's en toespraakje: zie hier.
* D.C. Lama's stripfiguur Freakin' Egg kan dankzij animator Alfred Brijan ook bewegen.
* Martelende militairen; Rumsfeld's verklaring dat de Irakezen zo blij zijn met die Amerikanen; de eerste gedode Nederlandse soldaat... Lama zingt er over in de Engelenbak (mp3)

Juni
* Meer mensen dan ooit protesteren tegen de war on drugs tijdens de jaarlijkse Legalize!-streetrave. (Helaas ook enkele relschoppers, waardoor het slotevenement wat eerder moet stoppen.) Lama houdt aan het begin van de rave een toespraak. De Zwolse dj Raymond K. (uitgeleverd omdat Nederland gecapituleerd is in de Amerikaanse war on drugs) opent de rave.
* Justitie start de campagne 'Lekker lang zitten.' Lama praat er met Donner over voor Radio 1 en schrijft de column 'Lekker lang trippen'.
* Lama's wekelijkse column in het programma van Giel Beelen op 3FM is weer terug. Met columns als 'Lekker lang trippen' en DHC Diss.

Juli
* Bedreigingen, bedreigingen, bedreigingen... Het lijkt wel fuckin 'verbied alle hiphop'-maand. Een column bij Giel, nog een column bij Giel, een cartoontje, nog een cartoontje en nog een cartoontje moeten wat tegenwicht bieden.
* Balkenende verdraait de geschiedenis om de (vooral voor het bedrijfsleven interessante) EU-grondwet er bij de burgers door te drukken. We ain't going out like that...

Augustus
* Ook dit jaar niet te vergeten: Nederland is gecapituleerd in de Amerikaanse war on drugs. U nie snappe nie? Lezen dan! Kijken dan!
* D.C. Lama neemt een skit op voor de cd Huisvredebreuk van Macro.

September
* Bezuinigingen op de kunsten. Kunstenaars moeten maar marketingslaven worden.
* De Amerikaanse drankprohibitie stopte pas toen het echt volledig uit de hand was gelopen. Qua drugsprohibitie komen ze daar nu aardig in de buurt, blijkt ook de reacties van conservatieve Amerikaanse opinieleiders.

Oktober
* Lama schrijft al jaren korte verhalen voor het blad, maar na de restyling heeft hij dan toch ook een vaste plek: 'De laatste plaats voor D.C. Lama' verschijnt voortaan ieder kwartaal op de laatste bladzijde van Zone 5300. Te verkrijgen via deze verkooppunten.
* 300.000 mensen protesteren tegen het kabinetsbeleid. Ook Legalize! loopt mee. Dit kabinet zou alleen al vanwege haar prohibitionistische drugsbeleid moeten vertrekken.
* Oh ja... we waren ook nog in oorlog met Irak.
* De rechter gelast columnist Luuk Koelman om op 26 januari 2005 voor de Amsterdamse rechtbank te verschijnen. Een rijke bankiersvrouw heeft zich gestoord aan een column over haar en schakelt een dure advocaat in. D.C. Lama steunt Koelman moreel en met een cartoontje voor zijn site. Overigens kunt u nog steeds uw steun aan de Palestijnen geven door op www.stopdebezetting.nl te tekenen. Lama's ondertekening is op mysterieuze wijze van de lijst verdwenen...
* Miljoenen kijkers naar Bush & Kerry... en alleen D.C. Lama lijkt die tranen echt te zien.
* D.C. Lama maakt ruzie met Giel Beelen.

November
* D.C. Lama leest t/m december iedere week een column of een kort verhaal voor tijdens Nachtland van de RVU. De uitzendingen zijn nog steeds online te bekijken.
* D.C. Lama maakt het filmpje 'The Bush & Balkenende Show' met Marco Greve, Alfred Brijan en Johan Steevens. Het zou op 02/11 op www.theovangogh.nl verschijnen.
* 02/11 Lama's overbuurjongen vermoordt op brute wijze Lama's hoofdredacteur. En het blabla is niet van de lucht.
* Zalm verklaart de oorlog. Alsof die nog niet bezig was.
* Donner lastert de vrijheid van meningsuiting en Lama's sacrament.
* Giel en Lama zijn weer vriendjes.

December
* De gezellige woensdagavonden in Winston voor de RVU eindigen omdat Nachtland niet wordt voortgezet. Wel blijven de verschillende uitzendingen gewoon online.
* Cartoons en columns van D.C. Lama staan voortaan ook op De Woeste Weduwe.nl
* D.C. Lama wordt 32:

Now you drop to 32 and it occurs to you
When you hit 33, now you can see
That it's all about skill and the love for the art
Not whose above or whose below in the chart
You got to look in your heart
It's there where you start
I and hip hop are never ever ever apart

(Down the charts - KRS One)

Labels:woensdag 22 december 2004

Uitzendingen Nachtland
De streaming media-uitzendingen van RVU's Nachtland blijven gewoon online. Om de verhalen en columns van D.C. Lama te horen, kun je onderstaande links aanklikken. De meeste verhalen zijn afkomstig uit de ongepubliceerde verhalenbundel 'Wieteratuur'. (RealPlayer vereist) Het complete archief van Nachtland is te bekijken via deze link.

17 november Laatste ronde (na 1 uur en 2 min)
24 november Verbanden (na 7 min)
1 december War on drugsjournaal (na 18 min)
8 december De eerste keer (na 24 min)
15 december Lama-life (na 14 min.)

Meest recente posts
* Tekst Feest op de Planeet dd 21 december
* Keuringsdienst van Waarde (column voor 3FM, programma Giel Beelen)
* Nieuwe cartoons (Nee, niet meer voor de site van Theo van Gogh natuurlijk...)
* De Gestopte Roker
* Lama blogt naar Lama

Labels:
Feest op de planeet
Het driewekelijkse optreden van D.C. Lama voor Theater de Engelenbak werd gisteren gehouden in het KIT Tropentheater. De tekst van het vaste afsluitingslied van gisteren luidde:

vast refrein:
�t was weer een fijne week op aarde
zo�n week die je niet snel vergeet
en wie het nog weet
die mag het zeggen
het was weer feest op de planeet


Deze week geen eigen tekst, dit is niet mijn eigen lied.
Het is door Prins Bernhard geschreven, dat hij voor mij achterliet.
Want ja... de Volkskrant was aardig, maar hij wou graag het A.D.
Maar ja, die krant gaat nu verdwijnen, dus daar kon de prins niets mee.

Hij wilde dan wel 3FM, maar ja... daar pruimt men hem niet meer,
omdat men daar vast voor Darfur kon dat dus ook niet deze keer.
Hij zei: Zing jij in de Engelenbak, dan krijg ik nog postuum een hit
Da�s altijd beter nog dan Band Aid, in ieder geval die nieuwe shit.
refrein

De prins wil hier graag ontkennen: Wilders is geen zoon van hem.
En dat Maxima zwanger is, is niet zijn schuld, zegt hij met klem.
Hij speelt niet de nieuwe Floris, heeft Birgit ook nooit gehad.
Over Katja geen commentaar... maar geen bron bevestigt dat.

Vervuilde coke, ook niet zijn fout: daar haalt hij zijn neus voor op.
Zelfs dat poeder in dat huis, was er niet door hem in gestopt.
En dan die Boeing door de stad, dat was zeker niet zijn schuld.
Want Lockheed maakt zijn vliegtuig. Die komt later, dus geduld.
refrein

Die meteoriet in Jakarta, Bernhard zegt het maar alvast,
komt ook echt niet door zijn toedoen, dus dat hem dat niet belast!
Al die praatjes over Van Anraat, daar wil hij niets van weten.
Hij vroeg hem niet bij de geheime dienst en heeft ook nooit met hem gegeten.

Dat schilderij van Jacob Cats: dat heeft hij ook al niet doorboord.
Er wordt veel te veel geroddeld: Bernhard vindt het ongehoord.
Wie nou die roddels blijft verspreiden, is niet helemaal goed en hip.
De prins wil hen graag vernederen, bij voorkeur op de middenstip!
2x refein


De optredens van D.C. Lama in de Engelenbak zijn komend jaar eens in de zes (i.p.v. drie) weken.

Labels:zaterdag 18 december 2004

Keuringsdienst van Waarde
Het Nachtegal van D.C. Lama: column voor 3FM (programma van Giel Beelen), dd 18 december 2004.

Eindelijk kan ik weer eens oprecht zeggen fan te zijn. Fan van: Maurice Dekkers, Roland Duong, Teun van de Keuken en Wouter Klootwijk, de makers van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde. Eigenlijk zijn het gewoon een stelletje nerds, maar in ieder geval Nerds met een Missie. Als een waar A-team weten zij met telefoon en camera de boeven in ons land op rake wijze te ontmaskeren. Met simpele vragen onderzoeken zij wat het nou allemaal echt is wat je in de winkel koopt en ontdoen zij het ene na het andere product van de bullshit die reclamejongens je willen wijsmaken.

Nou ja, een echt A-Team is het niet... als je de helden uit die jaren �80-serie voor je neemt om je beeld van de redactie te schetsen, kun je het beste figuren als B.A. Baracus direct vergeten en een compleet team vol Murdocks voor je zien. Af en toe neemt er eens eentje de telefoon op om contact te leggen met zo�n consumentenlijn die op de verpakking staat en spreekt dan alsof hij ook niet zeker weet of je via zo�n modern apparaat nou ook daadwerkelijk contact kan leggen en zegt dan bijvoorbeeld: �Hallo? U spreekt met Roland Duong. Ik lees hier bij de ingredi�nten E621... wat is dat eigenlijk?� En dan hoor je een vrouw aan de andere kant van de lijn driftig bladeren in zo�n dik boek vol marketingantwoorden, die alleen nog maar meer vragen oproepen. Want E621 zit dan wel in waanzinnig veel producten en wordt ook wel een smaakversterker genoemd, maar na wat onderzoek durft de redactie in ieder geval de stelling op te werpen dat dit ingredi�nt wellicht een verslavende werking heeft. Vandaar ook de slogan van Pringles-chips: Once you pop, you can�t stop.

Het programma doet iets waar andere journalistieke programma�s allang mee zijn opgehouden: uitzoeken wat de producten in deze samenleving nou eigenlijk zijn en waar al die onvoorstelbare rijkdom van ons nou eigenlijk vandaan komt. Het is tenslotte veel makkelijker om het reilen en zeilen van de samenleving aan de politiek toe te schrijven, of -wanneer er dan wel aandacht wordt besteed aan het bedrijfsleven- je blind te staren op die wiskundige abstractie van omzetcijfertjes. Ik ken geen journalist die er ooit van droomde een grote scoop op het gebied van bijvoorbeeld boterhammen te scoren, maar mijn nieuwe helden van de Keuringsdienst van Waarde doken vol overgave in de materie en vertelden wat ik toch wel als de onthulling van het jaar wil bestempelen: Als je de meest donkere soorten graan gebruikt om brood te maken, ziet het brood er nog steeds bijna wit uit. Alle zogenaamde �bruinere� broden zitten dus vol kleurstoffen, die ook nog wel eens kankerverwekkend kunnen zijn.

En dat maakt die uitzendingen nou ook zo leuk, want je kan achteraf heerlijk opscheppen over wat je nou weer tijdens zo�n uitzending hebt geleerd. �Wist jij...� begin ik dan bijvoorbeeld tegen mijn vrienden: �Dat vers vlees betekent dat het tot maximaal twee jaar in de diepvries heeft gezeten? Dat vlees bijvoorbeeld best anderhalf jaar in ��n of andere vriesloods in Afrika heeft kunnen hangen (het meeste gehakt komt namelijk uit Afrika, maar dat zeggen ze niet omdat dat met honger en aids wordt geassocieerd) en dat het na die anderhalf jaar nog steeds als vers vlees mag worden verkocht?�

Sommige mensen vinden dergelijke verhalen smerig en vragen mij dan ook meteen over dit onderwerp op te houden, maar dan doe ik er nog gewoon een schepje bovenop door te vertellen dat zelfs verse vis bij de visboer meestal al enkele weken oud is.

Dat is meestal het moment dat mijn vrienden me dwingen niet meer over de versheid van hun voedsel te spreken, maar dan vraag ik ze vriendelijk hoe zij eigenlijk denken over verantwoord ondernemen. Dat vinden zij natuurlijk heel erg belangrijk, want mijn vrienden zijn in principe best okay. Na zo�n antwoord vertel ik hen dat ik bij de Keuringsdienst van Waarde heb gezien hoe speelgoed in Chinese fabrieken wordt gemaakt en dat die vrienden van mij dus eigenlijk medeverantwoordelijk zijn voor het in stand houden van die productieketen, zolang zij nog wel eens van die goedkope pluche beesten kopen. Uiteindelijk zijn zij het tenslotte die de hele productielijn financieren.

Daarna ontkennen zij meestal ooit iets dergelijks te kopen en benadrukken zij dat ik toch echt over iets anders moet beginnen, maar dan vertel ik hen toch nog even snel dat op sommige cacaoplantages nog gewoon met slaven wordt gewerkt en dat die cacao zonder onderscheid op de wereldmarkt wordt verhandeld. Dat heb ik tenslotte bij de Keuringsdienst van Waarde gezien. En dan concludeer ik dus dat zij met de aankoop van hun reepje Mars of Bounty zelf ook die slavenarbeid financieren en dat zij daarmee in principe niets beter zijn dan onze voorouders die op eenzelfde wijze hun rijkdom hebben opgebouwd.

Dus hoera... ik heb nieuwe helden! Ik raak er alleen wel steeds meer vrienden door kwijt.

Links:
* Site Keuringsdienst van Waarde
* Aflevering KvW E621
* Aflevering KvW Brood
* Aflevering KvW China 1
* Aflevering KvW China 2
* Aflevering KvW Gehakt
* Aflevering KvW Vers
* Aflevering KvW Chocolade
* Overzicht uitzendingen op Internet van KvW
* Steun Teun in zijn strijd tegen slavernij

Labels:vrijdag 17 december 2004

Still smokin op www.dclama.nl

* D.C. Lama kent een mop.
* D.C. Lama weet wel hoe het met die JSF's zit.


donderdag 16 december 2004

Laatste uitzending Nachtland
Het was gisteren weer gezellig in Winston (na afloop nog keihard van mijn fiets gepleurd), waar de laatste streaming media-uitzending van RVU's Nachtland werd opgenomen. Een bomvol caf�, veel drank en drugs en optredens van o.a. de jarige Def P. Uiteraard ook weer een verhaal van D.C. Lama, waar zo nu en dan nog best iets van te verstaan is. Terug te kijken via deze link (ga naar ongeveer 14 minuten).

Voor het complete Nachtland-archief: klik hier
Voor de site van Nachtland: klik hier.

Labels:woensdag 15 december 2004

De Gestopte Rokers
"Ik gun u van harte uw bijverdiensten. U zult ze vast wel nodig hebben om de winter door te komen. (...) Kijk, verkeerde journalisten (en advocaten) heb je overal en zijn van alle tijden. U hoeft daar de deur niet voor uit. Daar moeten we ook niet moeilijk over doen."

Aldus Paul Ruys op De Gestopte Roker, een site die (naar eigen zeggen):

"in de geest van Theo van Goghs De Gezonde Roker de strijd voor het werkelijk vrije woord gaat voortzetten. Ons enige mission statement is: wij schrijven wat wij willen zeggen en niet wat elites en/of andere duistere machten verordonneren, zoals de gevestigde media steeds consequenter doen."

Een team van enkele oud-medewerkers van De Gezonde Roker (waartoe ook D.C. Lama tussen 1999 en 02/11 behoorde) heeft een zak geld van Oscar Hammerstein aangenomen en gaf de advocaat prompt een plek om zijn stukjes te publiceren. Allemaal in de geest van Theo uiteraard: voor het vrije en onafhankelijke woord! Jawohl, Herr Hammerstein.

Micha Kat, Pamela Hemelrijk, Gregorius Nekschot, Bernadette de Wit, Paul Ruys, Paul van Buitenen, Alberta Opoku, ene Ivo Renkema en ene Bram Posthumus... allen op www.degestopteroker.nl

D.C. Lama rookt daarentegen nog steeds. Als een ketter!

Labels: ,maandag 13 december 2004

Boekpresentatie Jaap Robben
Aanstaande zondag, 19 december, treedt D.C. Lama op tijdens de presentatie van Twee Vliegen, het debuut van Jaap Robben. Jaap werd in 2001 columnist van Cult Online (toen D.C. Lama daar nog hoofdredacteur was) en publiceerde sindsdien in o.a. CJP's Plug in Twee, NRC Handelsblad, Trouw en op de site van Passionate. Zijn columns verschijnen, net als die van D.C. Lama, ook regelmatig op De Woeste Weduwe.

De boekpresentatie vindt plaats in cafe de bruine pij (Kerkplein 7 te Breda) en begint om 17.00 uur. Verder optredens van Dorine Wiersma en de winnaars van de Wraak van Brabant. D.C. Lama zal enkele verhalen voorlezen.

Labels:zondag 12 december 2004

Lama blogt naar Lama

* The Rock Steady Crew (maandelijks Lamaverhaal in EssensiE)
* De Eerste Keer (streaming video-uitzending VPRO's Nachtland, ga naar 24 minuten)
* Artikel 147 (column over Godslastering voor 3FM)
* Tekst 'Feest op de Planeet' (Muzikale column voor Theater de Engelenbak, 30 november 2004)
* The Bush & Balkenende Show (filmpje)
* De Alien (mp3 met Enec en Gonzo)


vrijdag 10 december 2004

EssensiE nummer 90

De EssensiE van december is uit. Met daarin uiteraard de columns van:

Arno Adelaars
Def P.
Giel "I've got the power" Beelen
Mokum
Simon Vinkenoog (stemt u even op de man op www.dichterdesvaderlands.nl)
onze hoofdredacteur
en D.C. "Figh the power" Lama (verhaal: 'The Rock Steady Crew')

Verder: een interview met Majoor Bosshardt (rock on, girl!), artikelen over de moord op Theo van Gogh (een oud interview met de nationale knuffelbeer is nog steeds online te lezen), een terugblik op het drugsbeleid in 2004, een snelcursus Nederhasj maken, een verhaal over Agnostic Front en het jaarlijkse logospel met mooie rook- en kweekprijzen.

Uiteraard ontbreken ook de brancheberichten niet: van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de stichting Patientenbelangen Medische Marihuana, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

In de rubriek Net Goed (undergroundmuziek via Internet) aandacht voor de sites van De David Gilmour Girls (een afsplitsing van Oil), Charlie D�e, Zola (spelen ook in Gem en Most Unpleasant Men), Drillem (www.drillem.com) en Orcastrated.

Niet te vergeten: de strip van Spekkie Big, de beste kweektips en de belangrijkste krantenknipsels op drugsgebied.

EssensiE is verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- en smartshops. Essensie online: www.essensie.nl

Labels:donderdag 9 december 2004

De eerste keer
Een blad dat zich op jongeren richt, had mij gevraagd een gastcolumn te schrijven over �De eerste keer�. Een origineel onderwerp, zo vond de redactie zelf, want �Daar zijn alle jongeren toch mee bezig�.

Mijn eerste keer dus. Een moment waar zelfs een stevige blower als ik nog wel herinneringen aan heeft...


D.C. Lama las afgelopen nacht het verhaal 'De eerste keer' (uit de ongepubliceerde verhalenbundel 'Wieteratuur') voor in de streaming media-uitzending van RVU's Nachtland. Het verhaal is terug te luisteren via de site van Nachtland of rechtstreeks via deze link. (ga naar 24 minuten)

Andere gasten deze avond waren onder andere Andr� Manuel en Bettie Serveert.

De streaming media-uitzendingen van Nachtland worden iedere woensdag opgenomen in het Amsterdamse Winstonhotel en zijn vrij toegankelijk. Volgende week is de laatste uitzending. Oude afleveringen zijn nog te bekijken via het Nachtlandarchief of via onderstaande links (met verwijzingen naar Lama's columns en andere gasten):
2 december (column: War on drugsjournaal)
25 november (Wieteratuurverhaal: Verbanden)
18 november (Wieteratuurverhaal: Laatste ronde)
11 november (Column: Abstract)
3 november (Column: Vrijheid van meningsuiting)

Richt uw vragen wanneer Wieteratuur nou eens in boekvorm verschijnt liever naar ��n van die gasten hiero dan er mij weer mailtjes over te sturen.


dinsdag 7 december 2004

De Woeste Weduwe
Columns en cartoons van deze site (www.dclama.nl) zijn voortaan ook te vinden op De Woeste Weduwe.nl. Met daarin bijdragen van deze personen.


zondag 5 december 2004

Geen Nachtegal
In verband met .... (ja, wat eigenlijk? het was in ieder geval zo) was er afgelopen vrijdag geen nachtuitzending van Giel Beelen op 3FM en dus ook geen Nachtegal van D.C. Lama. Gisteravond las D.C. Lama de (enigszins aangepaste) column Ge�mporteerde Kafka voor tijdens Goedkoop Cabaret in het Crea Theater. De column is terug te lezen via deze link.

Meest recente 'Nachtegallen':
* Artikel 147 (over godslastering)
* Zalm en andere levende wezens (over 'Nederland in oorlog')
* Vrijheid van meningsuiting
* Medicinale marihuana (over de geschiedenis van onderzoek naar cannabis)
* Het war on drugsjournaal (de politie vertelt u waarom)


donderdag 2 december 2004

Nachtland
Vannacht was D.C. Lama weer te gast in streaming media-uitzending van Nachtland, het kunstprogramma van de RVU. Hij las daar de column 'War on drugs-journaal' voor (na te lezen via deze link). De uitzending is terug te kijken via deze link (voor de column van Lama, ga naar 18 minuten). Na zijn column en een muzikaal intermezzo een gesprek met Daniel E. Williams over zijn boek 'The Naked Truth about drugs'.

Andere gasten waren o.a. grafitti-artiest Juice (die daar in een no-time een grafitti spoot) en de Utrechtste band Lill Sweet Lilly.

De uitzendingen van Nachtland zijn nog t/m 15 december iedere woensdag vanaf +/- middennacht in de lobby van het Winstonhotel in de Amsterdamse Warmoesstraat en zijn gratis toegankelijk. www.rvu.nl/nachtland

Labels:woensdag 1 december 2004

Nieuw cartoontje.

Cartoontje voor Thom Hoffman (het geniale brein achter de roze respectarmbandjes).

Labels:
Feest op de planeet
Iedere drie weken sluit D.C. Lama de Open Bak in Theater de Engelenbak af met een actuele tekst op het nummer 'Feest op de planeet'. De tekst van gisteren luidde:

vast refrein:
�t was weer een fijne week op aarde
zo�n week die je niet snel vergeet
en wie het nog weet
die mag het zeggen
het was weer feest op de planeet


Stemt u allen op Van Aartsen, de aanvoerder van ons team.
Door de vervuiling van de zee�n, kan men de Zalm al niet meer zien.
Conservatief liberalisme, dus erg goed voor de consumptie.
Er moet meer geld naar de bedrijven; de mens is er voor de productie.

Onze markt, dat is de wereld. Het beste af, dat is het Westen.
En als wij slim globaliseren, duurt dat vast ten lange leste.
Geld is God, pak er dus veel van en zingt u allen even mee.
Stem op marktextremisme, stemt allen op de VVD.

refrein

Stemt u allen CDA, onze partij die is met God.
U wilt godverdomme zeggen, maar daarop geldt nu een verbod.
Wij zijn voor normen en waarden, Balkenende leidt ons team.
Dat is de allerbeste coach, dat heeft Van Basten ook gezien.

Wij stoppen jongeren in een cel, ook al hebben zij niets gedaan.
Maar als zij opgesloten zitten, kan ook niemand ze verstaan.
Wij zijn die gasten van Europa, maken daar ook mooie sier
En komt er iemand van net iets verder, dan sturen wij hem weg van hier.

refrein

Stemt u allen op Geert Wilders, het moet er harder aan toe gaan.
De politie moet op straat, vragend: �Wat sta jij daar te staan?�
Ga naar huis, het is niet veilig, zolang u steeds maar buiten bent.
Gaat u daar op de bank zitten, zodat de AIVD u herkent.

HARDER! HARDER! Meer politie, meer beveiliging, meer bewaking.
We noemen alles terrorisme: dierenrechten, moslims, staking...
..demonstraties... ook verboden! En Turkije? Over mijn lijk!
Hoewel ik heden ten dagen zo�n uitspraak toch anders bekijk...

2x refrein

Het volgende optreden van D.C. Lama voor Theater de Engelenbak is op 21 december tijdens de speciale Tropische Winter Open Bak in het KIT Tropentheater, Linneausstraat 2 te Amsterdam. Presentatie: Giovanca Ostiana.

Labels: